Skeittiparkki on jo lasten suosiossa – ”Betoni on sileää ja vauhtia saa”

Teemu Vuorisalo, Julius Mäenpää, Joona Pihlava sekä Vili ja Kalle Viitanen kehuvat Sastamalan skeittiparkkia.

Vili Viitanen, 12,  ja Kalle Viitanen, 10, liukuvat potkulaudoillaan pitkin skeittiramppia Sastamalan Kaalisaaressa. Aurinko paistaa, ja pojat ovat hyvällä tuulella.

”Mahtavaa, kun Sastamalaan rakennettiin tällainen paikka. Enää meidän ei tarvitse lähteä Poriin tai Tampereelle asti scoottaamaan”, sanoo Vili.

”Olemme käyneet täällä jo monta viikkoa, ja yleensä täällä on aina muitakin. Enemmän scoottaajia kuin skeittaajia”, lisää Kalle.

Sastamalan skeittiparkin urakoineen Concrete Proofin nokkamies Tero Pikkaraisen mukaan parkista tuli täsmälleen suunnitelmien mukainen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.”

Kaikki yrityksen työntekijät ovat skeittaajia. Ei siis ihme, että Sastamalan parkkikin on testattu käytännössä.

”Se toimii mainiosti. Betoni on sileää ja vauhtia saa”, Pikkarainen summaa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan skeittiparkin piti valmistua jo viime syksyksi. Rakentamisaikataulua hidastivat kuitenkin marraskuun alun lumimyräkät ja pakkanen. Pikkarainen muistuttaa rakentamisessa tulevan aina mutkia matkaan.

”Niistä selvitään sujuvalla yhteistyöllä. Yhteistyö Sastamalan kaupungin ja rakennuttajainsinööri Nestori Horilan kanssa sujui erittäin hyvin.”

”Viimeisen päälle hieno”

Liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahon mukaan 150 000 euron rakentamisbudjetti ylittyi noin 30 000 eurolla. Liikuntapalveluiden viime vuoden investoinnit pysyivät tästä huolimatta kokonaisbudjetissa.

Aho toteaa, että Sastamala oli niitä harvoja Pirkanmaan kuntia, jossa skeittiparkkia ei ollut tarjolla. Nyt asia on korjattu, ja Aho uskoo parkin kiinnostavan paikallisten harrastajien lisäksi myös ulkopaikkakuntalaisia.

”Alan harrastajathan kiertelevät ympäri Suomea katsastamassa eri skeittiparkkeja ja varmasti tännekin tulee porukkaa kaukaakin. Meidän skeittiparkki on viimeisen päälle hieno ja todella upealla paikalla.”

Sastamalan skeittiparkin virallisia avajaisia vietetään tänään tiistaina. Tarjolla skeittiopetusta Pirkamaan Kaarikoirat ry:n toimesta kello 17-18 ja 18.30-19.30. Opetus on ilmaista ja kaikille avointa. Luvassa myös juhlapuheita, ja 4H paistaa lettuja kello 17 alkaen. Paikalla myös DJ Stoge. Kasvomaalausta koko tapahtuman ajan. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla liikuntapisteitä kaikenikäisille.

Joona Pihlavan (vas.) mielestä skeittiramppi on hieno.

23 vastausta artikkeliin “Skeittiparkki on jo lasten suosiossa – ”Betoni on sileää ja vauhtia saa””

 1. Nimetön

  Missä ovat vessat käyttäjille? Ne puuttuvat vielä jo ylittyneistä kustannuksista. Ja Kaalisaarellahan ei ole hintaa.

  • Nimetön

   rantaan voi kusta ja paskoa niinko torikeskuksen taaksekkin

 2. Nimetön

  Aika vähän porukkaa oli avajaisissa, lieneekö huonojen ilmojen.

 3. Nimetön

  Siihen mihinkään johtamattomaan rantatiepätkään varatut rahathan vois käyttää tuohon 30 000 euron ylitykseen ja sitten loppurahalla rakentaa vielä vessat skeittaajille!

 4. Nimetön

  Haluan tarkennuksen Aholta: Saiko parkki siis sen 45 000e aluehallintoviraston rahoitusta vai ei? (TS 1.11.17)

 5. Nimetön

  Liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahon mukaan 150 000 euron rakentamisbudjetti ylittyi noin 30 000 eurolla.
  Mikä tuossa niin paljon maksoi?
  Hienoa, että semmonen on tehty, mutta 180 tuhatta??

  • Nimetön

   eiköhän 30 tuhatta olisi ollut lähempänä oikeaa paikallisen rakentajan tekemänä…itse rakensin talon alle puoleen kustannusarviosta – yksin
   eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa

   • Nimetön

    Kaikkien alojen asiantuntija puhuu?
    Paljonko maksoit itsellesi tuntipalkkaa?
    Kyllä skeittiramppikin olisi ollut oleellisesti halvempi, jos tekijöille ei olisi maksettu palkkaa.

 6. Nimetön

  niin mitenkä se hinta voi ylittyä jos urakka hinta on kerta sovittu,ja tosiaan mikä tossa maksaa KOMEEN OK TALON HINNAN

  • Nimetön

   Toi on kyllä ihan yleistä nykyään. Pienenkin häkkyrän rakentaminen maksaa maltaita. Varsinkin silloin kun häärätään veronmaksajien rahapussilla. Kuitenkin työntekijöiden palkat eivät ole mitenkään huimat. Firmat rokottaa nykyään surutta ylimääräistä.

 7. Päättämässä ollut

  Lopettakaa nyt tuo itkeminen kustannuksista, jotka ovat kuitenkin pikkuraha noin 8 miljoonan investointikakussa. Nuorille ei ole täällä tehty juuri mitään viime aikoina. Aloite lähti nuorilta ja kaupunginhallitus sekä valtuusto pitivät hanketta hyvänä ja päätös oli yksimielinen. WC asia pitää vielä hoitaa kuntoon.

  • Nimetön

   Ei tässä kukaan mitään itke. Ja itse hanke oli hyvä ja tarpeellinen. Puhutaan sitten hiukan rahasta yleisellä tasolla. Kun ihminen ostaa tuhannen euron kaupat, niin silloin sata euroo on iso raha hinnasta pois. Mutta kun tehdään kymppitonnin kaupat, niin siinä ei enään välitetä siitä, saako satkun alennusta. Kuitenkin se satanen on yhtä iso raha siellä omassa rahapussissa. Turhasta ei pidä maksaa, on ostos iso tai pieni.

  • Nimetön

   Kun olit päättämässä, olisit päättänyt sen Hopun urheilupuistoon, joka olisi ollut ainoa oikea paikka. Mun puolestani sen sai tehdä, mutta paikka oli väärä. Nyt entisessä ihanassa Kaalisaaressa laulaa vai räppi, joku V-alkuinen kovaääninen lintu ja jumalaakin tunnutaan tarvittavan apuun joka potkaisulla ”rukouksista” päätellen. Lisäksi saadaan varmaan kerätä ”Kaarikoirien” kakkaa, että tuokaahan Mustit ja Mirrit pusseja ja roskiksia näkyville.

 8. Nimetön

  On se hyvä, että ei enää skeittailla keskustan talojen rappusilla, eihän? Nyt on paikka skeittaukselle.

  • Nimetön

   12:37 torin laidassa n.18.00 vielä oli täysi rähinä päällä Skeittareilla. puolet vähemmän rannassa kun kävin kurkkaamassa. Oisko alueviestin toimituksella aikaa käydä myös näitä nuoria haastattelemassa miksi kaalisaari ei kelpaa???

  • Nimetön

   Ei niitä pois saa, vaikka sehän oli yksi tarkoitus. On liian yksitoikkoista se rata, pitää välillä päästä hyppimään portaita. Lajihan on kaupungin johdon erityissuojeluksessa, että älkää valittako.