”Miksi Liekoveden rannassa lilluu viemäriputki?”

Alueviestin lukija ihmettelee Kaalisaaren edustalla kelluvaa viemärilinjaa. Hän kertoo nähneensä kuinka veneet ajavat sen yli.

”Kerran joku isompi lauttakin nosti moottorin ylös ja lipua paukautti siitä päältä. Kestääkö putki sellaista päältä ajoa? Ja miksei viemäriä ole upotettu vaan se lilluu järvessä maisemaa rumentamassa?” lukijamme kysyy.

Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi vastaa:

”Viemäröintityöt tehdään valmiiksi lähiviikkojen aikana. Liekoveden pinnalla kelluu viemäriputkea kannatteleva ontto putki, joka poistetaan kun työ etenee. Varsinainen viemärilinja upotetaan pohjaan, joten se ei tule pilaamaan maisemaa. Paikalliselta urakoitsijalta saamani tiedon mukaan kannatinputki häviää maisemasta viikon sisällä.”

Toukoniemen mukaan veneet ovat siis saattaneet kolhaista kannatinputkea, eivät varsinaista viemärilinjaa.

”Varmuuden vuoksi viemäriputki tietysti testataan ennen käyttöönottoa, jolloin selviää, onko siihen tullut rakennustöiden yhteydessä tai muusta syystä vaurioita”, Toukoniemi lisää.

2 vastausta artikkeliin “”Miksi Liekoveden rannassa lilluu viemäriputki?””

  1. Nimetön

    Putki ja sitä ympäröivät köydet ovat koko ajan olleet merkitsemättä. Vastuutonta toimintaa esim. hämärässä/pimeässä veneilijöitä ajatellen.

    Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>