Uusi kehitysvammaisten palvelukoti pian valmis Sastamalassa

Attendo

Rakennustyöt Hierikonkadulla alkoivat viime kesänä.

Uusi kehitysvammaisten palvelukoti on pian valmis Sastamalan Hierikonkadulla. Nimekseen se on saanut Attendo Manta.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kesäkuussa. Uusi palvelukoti työllistää sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

”Olemme edistäneet hanketta hyvässä yhteistyössä Sotesin vammaispalveluiden kanssa. Lähtökohtamme on taata jokaiselle asukkaalle mielekäs arki, joka tuo elämään turvaa, merkitystä ja sisältöä”, kertoo Erja Kaksonen Attendosta.

Attendo Mantassa on viistoista tehostetun palveluasumisen paikkaa ja kuusi tuetun asumisen paikkaa. Asukkaita odotetaan pääosin Sotesin alueelta, mutta myös lähikunnista. Sotesilaisten asukkaiden ennakoidaan pääsääntöisesti olevan palveluseteliasiakkaita.

2 vastausta artikkeliin “Uusi kehitysvammaisten palvelukoti pian valmis Sastamalassa”

  1. Nimetön

    Kaikkien ketä asia henkilökohtaisesti koskettaa kannattaa katsoa Yle Areenasta Flinkkilän ja Tastulan jakso: Kuka määrää vammaisen ihmisen arjen? Erityisesti Jussin tarina on surullista kuultavaa tehostetun asumispalvelun osalta. Esperi Caren Caren edustaja oli palaverissa todennut Jussin äidille, että ”tämä hoitolaitos ei ole kenenkään koti, vaan vain asumisyksikkö”. Pöyristyttävää kuultavaa! Kotinahan tätä palvelua vammaisille ”myydään” ja sellainen sen pitäisi mahdollisiman paljon olla.

  2. Nimetön

    Se asenne kuulostaa tutulta. Ken katsoi oikeistokokoomuslaisen älynväläykset, kun hän tapasi osatyökykyisen tässä taannoin. Suhteellisuudentajua ei ole tällä omaisuuksien ratsastajalla, kultalusikka suussä syntyneellä.
    Voi vaan toivoa hällekkin, että elämä opettaa, mitä karskimmin, sen parempi.