Sastamalalle 55 000 euroa etsivään nuorisotyöhön

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi avustuksia lasten ja nuorten tukemiseksi.

Sastamalan kaupunki sai etsivään nuorisotyöhön 55 000 euroa.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan myönnettiin Sastamalan kaupungille 6 000 euroa, Sastamalan 4H-yhdistykselle 5 500 euroa ja Sastamalan seurakunnalle 4 000 euroa. Punkalaitumen kunta sai 10 000 euroa ja Punkalaitumen 4H-yhdistys 4 000 euroa.

Nuorten työpajatoimintaan Punkalaitumen kunnalle myönnettiin 20 000 euroa.

Kaikkiaan avuksia oli jaossa yli kahdeksan miljoonaa.

24 vastausta artikkeliin “Sastamalalle 55 000 euroa etsivään nuorisotyöhön”

 1. Koneisto jahtaa häntäänsä Tyrväällä

  Työteekkin toiminta karkottaa, toinen koneisto etsii ja nuoriso piilottelee. Siinäpä kaikille vähän jotain tekemistä.

  Täyttäspä vielä tuo virkamiehien kanssa käytävä kuurupiilo aktiivisuusmallin ehdot niin kaikki hyötyisivät edes jotain näistä kokeiluista?

 2. Nimetön

  Ei tarvittaisi etsivää nuorisotyötä, jos nuoret huolehtisivat koulutyönsä kunnolla sekä peruskoulussa että sen jälkeen, ja elämä olisi päihteetöntä. Eikö nämä ”etsivät” hae niitä, jotka ovat vaarassa jäädä sinne kotisohville pelailemaan….? Nuoria, joilla ei ole mitään tai hyvän vähän toteuttamiskelpoisia suunnitelmia tulevaisuudelleen.

 3. Nimetön

  Mihin käytännössä tuo raha menee? Meneekö se niiden henkilöiden PALKKOIHIN, jotka etsivät nuoria töihin? Tulosvastuu? Kirjanpito? Asia on hyvä, mutta tarkka valvonta rahoista pitää olla.

  • Nimetön

   No varmaan niihin palkkakustannuksiin juu, mutta annan sille aika arvon että tuollainen etsivä vuosi muutamia vuosia sitten teki töitä meidän perheen nuoren kanssa vaikka monelta oli jo usko mennyt. Noh tää meidän on nyt työelämässä ja tienaa meitä enämpi ja maksaa veronsa
   Suomeen. Ja sanoo isoksi syyksi juuri sen etsivän. Siinä aika tulosvastuu.
   Ja mää uskon että siellä on kirjanpitoa,onhan kysymys valvotusta toiminnasta. Vai onko sulla parempaa tietoa?
   Eikös joku oo laskenu sen mitä maksaa syrjätynyt nuori yhteiskunnalle ?

 4. Koneisto jahtaa häntäänsä Tyrväällä

  22:05 Palkkoihin ja kilometrikorvauksiin todennäköisesti koko summa ja saadaan työllistettyä yksi sukulainen tai muuten virkakoneistoon sopiva ”hyvä tyyppi”.
  Maailma muuttuu. Enään kaikkia työmarkkinoilla ei tarvita koko aikaa ja markkinatalous vaatii joustavuutta jota haetaan ”reservistä”, jonka hallituksemme oletetaan osaavan kaikkea ilman perehdytystä ja ilman rahaa käyneen jos jonkinlaiset korttikoulutukset.
  Tulee mieleen vanhanajan työpaikka ilmoitukset (silloin kun yritykset niitä vielä lehdissä ilmoittelivat), ”Haetaan 40v työkokemuksen omaavaa 20v vastavalmistunutta nuorta kesätöihin”

 5. Nimetön

  Niin se on nykyään, että armeijakin on tehnyt oman toimintansa liiankalliiksi. Vaikka meillä on asevelvollisuusarmeija. Puolustusministeri Niinistö laittaisi porttikiellon naisille säästösyistä. Onko rintaliivit armeijalle liian kalliita? Kun tarvittais uudet hävittäjät Hornetit korvaamaan.

 6. Nimetön

  Ei porvarit osaa valtiontaloutta hoitaa. Ne näyttelee osaavansa. Levitetään ikuista valhetta, että kun elinkeinoelämän raharötköt nauraa, niin köyhänkin on hyvä olla. Ei se niin mene. Viimeksi kun herrojen rahat pelastettiin oikein urakalla, vuosina 1991-95. Silloin Esko Ahon porvarihallitus otti valtionvelkaa 300 miljardia markkaa. Joka nykykurssilla olisi 60 miljardia euroa! Ja herrat nauroivat.

 7. Nimetön

  Esko Aho hoiti Holkerin surkean ”rakennemuutoshallituksen” jälkeen Suomen talouden nousuun.
  Samaan tilanteeseen joutui Juha Sipilä ja näyttää onnistuvan.
  Samaan surkeaan tilanteeseen johtaisi Suomen Antti Rinne. Demarit ovat aina surkeissa hallituksissa vastanneet valtiovarainhoidosta.

  • Nimetön

   Pääministeri vastaa hallituksen suunnasta. Se on pääministerin tehtävä. Suomessa on nyt ollut putkeen 15 vuotta oikeistolainen pääministeri. Ja jäljet pelottaa. Mikäli demarit on seuraavassa hallituksessa, niin melkoinen rytöläjä on siivottavaa.

  • Nimetön

   Ei Esko Ahon hallitus Suomen taloutta pelastanut. Vaan suurkapitalistien pulleat lompakot. Monet pk-yrittäjät joutuivat siinä ruletissa konkurssiin. Ja työntekijät passitettiin kortistoon. Että sellainen arvomaailma.

   • Nimetön

    Esko Aho aikoinaan pelasti Suomen, kuten Juha Sipilä pelastaa nyt.
    Aholla oli devalvaatio käytettävissä, nyt on toisin.
    Sipilän johdolla kilpailukykyä on nostettu ja työllisyys on vuosikymmeniin paras.
    Tätä vasemmistoänkyrät ei tietysti tunnusta.

 8. Nimetön

  20:32 Se oli Ahon jälkeen Paavo Lipposen hallitukset jotka Suomen nostivat sorron yöstä. Niissä osan aikaa oli valtiovarainministeri Sauli Niinistö. Tietysti myös Nokian kännykkä esitti oman roolinsa erittäin hyvin. Nykyhallitus haukkoo jo lisähapella.

  • Nimetön

   Ja hyvin haukkookin. Lisähappea tai ei, niin toimet ovat olleet vakuuttavia. Vasuripoikia tietysti harmittaa 🙂

 9. Nimetön

  Nosti nosti, kun Aho raivasi tien.
  Mikäli ei olisi toteutettu Mauno Koiviston ja Sauli Niinistön johdolla vahvanmarkan politiikkaa koko surkeutta ei olisi nähty.
  Demarit lähtivät hädän hetkellä käpykaartiin ja jättivät nuorelle Aholle mahdottoman tehtävän, josta Aho selvisi.
  Mooses Lipponen tietysti otti kunnian Ahon työstä. Käpykaartista Lipponen johdatti joukkonsa julkisuuteen, hokien mehän maa pelastettiin.
  Siinä mielessä Lipponen on oikeassa, että maa pelastui, kun demarit olivat korpivaelluksella, eivätkä olleet vallassa ja näin estämässä tärkeitä päätöksiä.

 10. Nimetön

  Se on monelle mahdoton paikka tunnustaa tosiasiat. Paavo Lipponen on valtiomies. Ja suuripuu jättää ison varjon. Siellä ”kalpeanaamat” joutuvat vuosikymmeniä katkeruutta murjottaa.

 11. Nimetön

  Kyllä Lipponen muistetaan. Edes demarit eivät häntä äänestäneen presidentinvaaleissa.
  Nahkurinorsista – taitetusta eläkeindeksitä hänet muistetaan.
  Nykyisin pyörittää yritystä, josta maksaa puoli-
  solleen Päivi Lipposelle palkkaa sopivasti.
  Sopivasti tarkoittaa täyden sopeutumiseläkkeen nostamisen turvaamista entisenä kansanedustajana.
  Tosiasiat pitää todellakin tunnustaa.

 12. Nimetön

  Itseäni huvittaa suuresti miten viisaat pohtivat eri medioissa demarien hiipumista. Kuulemma siksi, kun moni eläkeläinenkin antaa äänensä sosialidemokraateille. Kuitenkin juuri eläkeläiset ovat kasvava väestönosa. Nuorten osuus vastaavasti vähenee kun syntyvyys laskee jatkuvasti. Oikein sydämestä ottaa, miten nykyhallituksen nyrkkipolitiikka kohtelee eläkeläisiä.

 13. Nimetön

  Juurikin siitä syystä demareilla on kannatusta, että eläkeläisiset lisääntyvät.
  Heille luvataan kuukin taivaalta ja niiden totettamisen mahdottuus on toisten vika.
  Ilmari Nurminenkin puhuu propakandansa aina eläkeläisten suuntaan.
  Päivi Lipposen tapaus tuo kuitenkin esiin nepotismin, jonka demarit taitavat vuosikymmenistä toiseen.
  Nykyhallitus on eläkeläisiä kohdellut hyvin.
  Takuueläke, YLE-vero esimerkkeinä.

  • Mullikuhnuri

   Takuueläke on vain toisin nimetty sossun päiväraha ja asumistuki. Se ei köyhän elintasoa nosta. Yle-veroa ei kenenkään pienituloisen tarvitse maksaa, tuloraja on olemassa. Mutta jokaisen eläkeläisen luulisi ajattelevat tulevaa: miten vanhusten hoiva- ja terveyspalvelut toimivat, onko niitä saatavilla, mikä on laatu ja hinta. Niitä porvarihallitus on yksityistämässä, leikkaamassa ja heikentämässä.
   Yhteiskuntajärjestelmän hyvyyden mittapuu on se, miten se hoitaa heikompansa, sairaat, vanhukset, lapset. Jos tämä turvaverkko ei ole kunnossa, kuka tahansa voi pudota kurjuuteen sairauden, tapaturman tai vanhuuden vuoksi. Porvareita tämä ei kiinnosta, heille tärkeintä on päästä rahastamaan ihminen kuiviin.

   • Nimetön

    Punainen Kemi on yksityistämisen kärjessä.
    Mikä onkaan suhde julkisen ja kunnallisen vanhustonhoidon osalta Sastamalassa?

   • Nimetön

    Päiväraha. veronalainen on tulosidonnainen sairausajan etuus nuoremmille kuin eläkkeensä ansainnelle. Perustuu ansaitsijan työtuloon.
    Asumistuki taas verovapaa suoritus.
    Takuueläke hyvivointivaltion mahtava tuki joillekkin.
    Vammaisten tukeminen sitä vastoin täysin unohdettu. Könkkölänkin valjastivat mukaan heikennyksiä esittämään. Kaikki tuki, myös invaldivähennys ollaan poistamassa, kun sitä vastoin siihen olisi pitänyt tehdä monen vuoden indeksitarkistus.

 14. TOIMITUKSELLE!

  Voisiko tähän juttuun vielä tarkennuksena lisätä sen, että tämä on vuosittainen määräraha? Että meillä Sastamalassa on ollut jo vuosien ajan kaksi etsivää nuorisotyöntekijää, rahoitus tulee aina vuodeksi kerrallaan ja tämä jälleen turvaa seuraavan vuoden. Tekstistä saattaa nyt saada kuvan, että tämä olisi uusi potti ja raha.
  Todellisuudessa parashan olisi, jos määräraha olisi pysyvä ja vuosittainen, jotta etsivät nuorisotyöntekijät eivät olisi jatkuvasti määräaikaisissa työsuhteissa ja jotta työn jatkuvuus olisi varmempi. Nyt työntekijät vaihtuvat jatkuvasti.

 15. Nimetön

  21.5.2018 12:47: Miksiköhän Kemi yksityistää terveydenhoitoaan? Turvatakseen sen porvarihallituksen soteuudistukselta, joka veisi sairaalapalvelut.. Omaehtoisesti kilpailuttamalla Kemillä säilyy jonkinmoinen hallintapalveluihinsa, tosin porvarihallitus aikoo pakkolailla poistaa tämänkin.