Visualisointiluola paljastaa Varilan koulun etukäteen

Varilan koulu

Havainnekuva uudesta Varilan koulusta.

Sastamalan kaupunki ja NCC ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden Varilan koulun rakentamisesta. Kokonaisvastuu-urakan arvo on 8,4 miljoonaa euroa.

Varilan kouluun tehdään uuden opetussuunnitelman mukaiset tilat luokille 1-6 ja esikoululle. Oppilaita tulee olemaan noin 340, joista noin 80 esikoululaisia.

Perinteisten luokkien sijaan Varilan kouluun rakennetaan helposti yhdistettäviä ja eroteltavia tiloja erikokoisten ryhmien tarkoituksiin. Monimuotoiset ja muunneltavat tilat tukevat uuden opetussuunnitelman tavoitteita.

Varilan koulun toteutuksessa hyödynnetään visualisointiluolaa. Näin katsoja pääsee kolmiulotteisesti sisään tietomallinnukseen. Visualisointiluolassa voi virtuaalisesti kävellä rakennuksessa ja nähdä rakenteet niiden oikeassa mittakaavassa. Hyvään ja toimivaan lopputulokseen pyritään tiiviillä yhteistyöllä tilaajan, käyttäjän, suunnittelijoiden ja rakentajan kesken.

Rakennustyöt alkavat syksyllä

Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syyskuussa. Työt valmistuvat ensi vuoden loppuun mennessä.

Nykyinen koulu toimii samalla tontilla, kunnes uusi koulu otetaan käyttöön. Urakkaan kuuluu myös vanhan koulun purkaminen ja pihatyöt koululaisten muutettua uusiin tiloihin.

Kokonaisuudessaan kaikki on valmista kesäkuun loppuun mennessä vuonna 2020.

Varilan koulu

Havainnekuva uudesta Varilan koulusta.

5 vastausta artikkeliin “Visualisointiluola paljastaa Varilan koulun etukäteen”

 1. Nimetön

  Baltialaiset sen sitten rakentavat, paikkakunnan rakennusmiehet eivät työtä saa

 2. Nimetön

  Onko Sastamalassa jokin sen kokoluokan rakennusfirma, joka voisi tämän toteuttaa?

  • Nimetön

   Työmiehiä on kyllä, joita hanke ei työllistä. Kummallista, että työvoima pitää tuoda ulkomailta, niinkun citymarketin tekemisessäkin, nämä sankarit saavat verotonta tuloa Suomesta, lisäksi maksetaan perheelle samat sosiaaliedut, lapsilisät ym. suomesta, vaikka perhe asuisi puolassa, tai vladivostokissa. Onko se oikein?

 3. Nimetön

  Niin halutaanko työllistää paikkakunnan työttömiä?
  Turha osoitella sormella jos ei anneta työtä.