Poliisi valvoo nuorten juhlintaa

Pirkanmaalla ja Satakunnassa poliisi valvoo koulujen päättäjäisten juhlintaa.

Virkavalta puuttuu nuorten päihteiden käyttöön ja siihen liittyviin häiriöihin. Lounais-Suomen poliisin mukaan valvontaa suunnataan erityisesti alaikäisten luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon, alkoholista aiheutuviin häiriöihin ja huumeiden kenttävalvontaan. Poliisi näkyy alueilla, joille nuoret kokoontuvat juhlistamaan koulujen loppumista.

Valvontaa tehdään sekä näkyvästi että siviilipartioiden voimin. Poliisi valvoo myös ravintoloissa anniskelua alaikäisille yhdessä alkoholitarkastajien kanssa. Liikennevalvonnassa keskitytään rattijuopumusvalvontaan ja erityisesti mopoihin.

Sisä-Suomen poliisi korostaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos. Siitä lankeavaa sakkoa vakavampi seuraus voi olla, että nuori joutuu rikoksen uhriksi ollessaan humalassa tai hän saa alkoholimyrkytyksen.

Jos alaikäisellä on alkoholia hallussaan, seurauksena voi olla 40 euron rikesakko. Lisäksi hänestä tehdään lastensuojeluilmoitus ja tapahtuneesta ilmoitetaan hänen huoltajalleen.

Poliisi muistuttaa, että vanhempien kannattaa sopia lastensa kanssa juhlimisen pelisäännöistä ikävien yhteydenottojen välttämiseksi. Päävastuu alaikäisistä on heidän huoltajillaan.

  • Nimetön

    Torikeskuksen ympäristössä aikuiset opettavat lapsia päihteiden käyttöön joka päivä, poliisi asema on vieressä, mutta poliisin matka torikeskukseen taitaa olla kuitenkin liian pitkä.
    HALOO!!!! Poliisi ja lasten vanhemmat!!! Menkää ja katsokaa itse mitä siellä tehdään.

  • Nimetön

    Paikallinen baari poliisiaseman kupeessa oli täynnä lauantaina 16-17 vuotiaita tyttöjä.Kun poikaystävä on täysikäinen niin baariin mennään perässä.Baarissa on viikonlopusta toiseen alaikäisiä, se on ihan yleisesti tiedossa että sinne pääsee vaikka 15-vuotias.

  • Nimetön

    Tehkää siitä ilmotus!!!! Ei kai alueviestin treffipalvelu sitä tee tai asia muutu mikskään. Ikävä on moista kuulla jne!

Kommentointi ei ole käytössä.