Uinnit Kiikan hallissa on nyt uitu – terveyssyyt sulkemisen taustalla

Keikyän uimahallin käyttöaste nousee, kun Kiikan halli suljetaan.

Kiikan uimahallissa ei enää polskutella. Uimahallin ovet menevät virallisesti säppiin elokuun alusta, mutta käytännössä hallin uinnit on nyt uitu. Sastamalan sivystyslautakunta sinetöi asian ensi viikolla, mutta kasvatusjohtaja Pekka Kareksen mukaan vaihtoehtoja ei ole.

Päätöksen taustalla vaikuttavat terveyssyyt. Kaikki hallissa vakituisesti työskennelleet viisi työntekijää ovat oirehtineet huonon sisäilman vuoksi.

Terveysvalvonnan johtaja Risto Ekonen sanoo, että kaupungin sisäilmatyöryhmä antoi lausunnon, jossa se toteaa Kiikan hallin olosuhteet terveydelle haitallisiksi.

”Terveysviranomaisten näkökulmasta tämä oli helppo päätös. Ennen tällainen päätös edellytti näkyvää hometta, mutta uuden asetuksen myötä meidän on reagoitava nopeasti, jos tiedossa on korjaamattomia kosteusvaurioita ja ihmiset sairastuvat”, Ekonen selvittää.

Tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi huomauttaa, että Kiikan hallin kosteusvauriot todennettiin jo vuonna 2012, mutta hallin työntekijät alkoivat oirehtia vasta kuluvan vuoden keväällä.

”Monenlaista pientä remonttia hallissa on toki tehty olosuhteiden parantemiseksi, mutta jossain kohtaa tulee yksinkertaisesti raja vastaan.”

Yleensä uimahalleissa tehdään peruskorjaus 20 – 25 vuoden välein, Kiikan hallissa ei sitä ei ole tehty 50 vuoteen.

Kaupunki on tutkituttanut hallin kunnon pariinkin otteeseen. Toukoniemen mukaan kiinteistössä on useita ongelmapaikkoja, esimerkiksi vanhojen altaiden eristys on puutteellinen, minkä vuoksi kosteutta on päässyt rakenteisiin.

Kiikan uimahallin kuntoon laittaminen vaatisi mittavan peruskorjauksen. Toukoniemen mukaan remontin hintalappu lähentelisi jo melkein uuden hallin rakentamista.

Kaupunginhallitus tekee maanantaina periaatepäätöksen uuden uimahallin rakentamisesta Sastamalaan.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan ideaalitilanteessa Kiikan halli olisi palvellut käyttäjiä uuden hallin valmistumiseen saakka.

”Yleisövuorot järjestetään Keikyän hallissa, jonka käyttöaste tulee muutoksen johdosta nousemaan.  Allasjumppia voidaan pitää myös Voimarinteen altaassa ja koululaisten uintien suhteen pitää ehkä kääntyä naapurikuntien puoleen”, Pekka Kares pohtii.

49 vastausta artikkeliin “Uinnit Kiikan hallissa on nyt uitu – terveyssyyt sulkemisen taustalla”

 1. Nimetön

  Jäihän teille vielä keikyän halli. Kai ton kokoseen kylään 1 uimahalli riittää 🙂

 2. Nimetön

  Keikyän hallin omistaa Kemira oyj ja maapohjan Nokia oyj. Tosi hankala hankkia kaupungille.

 3. Nimetön

  Onko yhtä huonossa kunnossa kun entinen Keikyän kunnantalo?

 4. Artsi

  Näin helposti saatiin uuden uimahallin tarve pikaisesti eteenpäin.

 5. Nimetön

  Milloin tutkitaan Sylvään koulun sisäilma oikein pohjia myöten eli kaikki nurkatkin siinä mutakuopassa?

 6. Nimetön

  Nyt on saatu koulut ja uimahalli suljettua,seuraavaksi mennään tutkimaan ”syrjäkulmille omakotitaloja niin saadaan niistäkin väki häädettyä pois ilmaa pilaamasta.

  • Nimetön

   Totta ja kaikki vaan TYRVÄÄLLE! On siä kälystä ja laiskaa porukkaa!

 7. Sastamalan juoksuhome

  Hienoa että kaikki alkoi yhtäaikaa oirehtia kun uutta uimahallia suunnitellaan.
  Uimahalli olikin uimareiden mielestä varsin hyvässä kunnossa, kukaan ei sanallakaan maininnut oirehtivansa, nyt täytyy henkilökunnalle ostaa täydelliset paineistetut suojapuvut, uimarit voivat jatkaa uintiharrastustaan kuten tähänkin asti, oireettomasti ja terveellisesti.
  ps. olikohan tilaustavaraa Sweet home!

 8. Sattuihan sopivasti

  Uimahalli juttu haisee enemmän kuin home!

 9. Homenokka

  Vetäkää herrat uimavettä keuhkoihinne. Syrjäkulmien tuhoajat ja veroäyrin nostajat.

 10. Nimetön

  Kaikki täällä suljetaan!Onkohan kaupunkin talossa asbestia?Keikyän halli on amme!

 11. Nimetön

  Pitäisiköhän tuo kirkko ja hautausmaakin tutkia joskohan sieltäkin jotain löytyisi

 12. Nimetön

  Nyt olisi mahdollista rakentaa se uimahalli varilan koulun yhteyteen kun se rakennetaan. Olisi varmaan halvempi rakentaa samaan yhteyteen. En tarvitse mitään korvausta tästä neuvosta.

  • rakentaja

   Ei ole mahdollista. Tontti ei riitä. On sinne muutakin ehdotettu.

 13. Nimetön

  Kuinka se home nyt yhtäkkiä aktivoitui kun olosuhteet 50vuotta samat?
  Simsalabim: home

  • Nimetön

   home ja sisäilmaongelmat – on emävale, jota pidetään asiallisena perusteluna nykypolitiikassa

 14. Nimetön

  Kyllä on kaupungissa passiivista porukkaa!
  Pätee vanha kasku ”pessimisti ei pety”
  Hei haloo,40vuotta on uutta hallia kaivattu. Nyt se on lähempänä kuin koskaan. Hienoa! Nyt kunnon kylpylä Sastamalaan!

 15. Nimetön

  nyt tämä juttu alkaa haiskahtaa homeelta kun kaikki rakennukset jotka ovat kiikka-keikyä akselilla pitää sulkea kun on hometta.Ensin virastotalo sit koulu ja nyt uimahalli mika seuraavaksi? Kaupungin vuokra-asunnot voivat olla vaikka kuinka homeessa niin mitään ei tehdä kun korkeat vuokrat nyysitään.

 16. Risto Räppääjä

  Sastamalan kaupungin sisäilmatyöryhmä toteaa Sastamalan asumiskelvottomaksi ja kehottaa ihmisiä viipymättä muuttamaan pois!
  Häijäästä löytynyt sinihometta juustoissa!

 17. Nimetön

  Sitä uimahallia tässä on jo odoteltu tähän niin negatiiviseen Sastamalan kaupunkiin…entiseen Vammalaan.
  Uimahalli on vetovoimstekijä.Pienemmissäkin paikoissa on hienoja uimahalleja…

 18. Nimetön

  Herra Hakkaraisen halli saadaan kaupunkiin…
  Kunnas voi keksiä uimatarinan.

 19. Nimetön

  Tietää linja-auto yrittäjille töitä! Ei tonne Keikyän ammeeseen montaa mahdu. Ja kun valepan kannattajia viedään Tampereelle ,pääsee uimarit kalevan halliin mukaan. On meinaan halpaa ninkun Satonen tietää!!

 20. Nimetön

  Ei saa olla vastarannan kiiskejä!Kehitystä pitää tapahtua.

 21. Nimetön

  Kyllä nyt aktiiviuimarit tykkää kun tulee pitkä tauko uinteihin, uusi halli vähintään kaksivuotta!
  Vituttaa, vituttaa!
  Keikyän allas on kylpytynnyri kun kaikki sinne änkeävät!

 22. Nimetön

  Seuraavaksi jätetään Suomen pisin riippusilta korjaamatta. Konsultteihin kyllä löytyy rahaa mutta korjaus jää tekemättä.

 23. Nimetön

  Toivottavasti kaupunki ei tuhlaa ihmisiltä viemiään verorahoja mihinkään uimahalleihin. Jokainen maksakoot harrastuksensa omasta pussistaan.

 24. Nimetön

  Mihin ne rahat joita on jo ihmisiltä kerätty vuosikymmeniä sitten uimahalliin on mennyt? Uinti kuuluu harrastuksiin ei jokapäiväiseen elämään kuten esim koulunkäynti ja vanhustenhoito.Kukaan ei ehkä käy viitenä päivänä viikossa uimassa.Siksi onkin ensin laitettava koulut ja vanhustenhoito kuntoon Sillä yksi asia on varma että kaikki me joskus vanhenemme ja haluamme saada hyvän ja turvallisen tulevaisuuden.

  • Nimetön

   huomaa, että Sastamala city on ollut jo kohta kymmenen vuotta – lakkaa kyselemästä johonkin Vammalaan vuosikymmeniä sitten kerättyjen, sillon vielä veromarkkojen perään…

 25. Nimetön

  Turhaa rutinaa. Uusi uimahalli tulee, hyvä niin.

 26. Nimetön

  huittisiinkin tehtiin uusi hieno uimahalli mutta ei ole paljon uimareita, Punkalaitumella uimahalli ehkä suljetaan säästösyistä.Se vaan on niiiin kallis ylläpitää, eikä asiakasmaksuja voi nostaa pilviin.

 27. Nimetön

  Kaupunki ansaitsee arvosanan 10+ Kiikan uimahallin sulkemisen ajoituksesta, koska seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa on 129§, jossa päätetään uuden uimahallin hankesuunnitelman laatimisesta. Johtaako jäljet sylttytehtaalle? Olisiko Kiikan uimahallin sulkemisasiaa voinut hoitaa peittemättömämmin?

 28. Nimetön

  Sama tekevätkö! Sitten kun valmis huomataan että altaasta tuli 5m pitkä ja metrin syvä.

 29. Nimetön

  sopis satosen ja muitten perseläpien tulla vaikka viikoks asuun tänne syrjäkulmille ni ei varmaan tulis uimahalli ensimmäisenä mieleen

 30. Nimetön

  mitä näinen viiden yhtä aikaa oireillensa lääkäkärin lausunnoissa lukee ja mimmoset bestit heille luvattu että pitävät turpansa kiinni,olis vaan kiva tietää

 31. Nimetön

  Kysykää taas porukoilta kummonen hallin pitäs olla! Ninkun torisuunnitelma.Aloittakaa syrjäkulmilta ensin nin saatte olla rakentamatta! Sitten kaupunkin virkamies ilmoittaa tuli paljon ehdotuksia,täytyy jättää pöydälle kelluun 5v

  • Nimetön

   Kaikki lähimmän viiden vuoden (miksei samalla vaivalla myös 10v) konsulttipalkkiot eri hankkeista olisi kyllä hyvä tuoda julki. Julkisiahan ne ovat. Mielestäni maksajina olemme oikeutettuja tiedon saamaan.

 32. Nimetön

  Ihmettelen kun 2012 todettiin jo vakavia kosteusvaurioita,miksi odoteltiin näin kauan! Luuliko joku kaupunkin virkamies että kosteus katoaa. Suomessa joka 4 kuudesluokkalainen ei osaa uida!Tän päivän tieto radiossa.