Sastamalan kaupunginosassa puhalletaan yhteiseen hiileen

Monissa kaupunginosissa vaalitaan ja kehitetään tänä päivänä yhteisöllisyyttä erilaisin tavoin, niin myös Sastamalan kaupunginosassa Sastamalassa.

”Kun mainitaan Sastamalan kaupunginosa, yllättävän moni paikallinenkaan ei tiedä mistä puhutaan. Ensi viikonloppuna tämä toivottavasti muuttuu, kun järjestämme ensimmäinen pihakirppispäivän”, kertoo Terhikki Murtoo.

Hän ja hankkeen toinen puuhanainen Susanna Uusitalo ovat paneutuneet järjestelyihin huhtikuusta alkaen.

”Olemme muun muassa vieneet omakotitalojen postiluukkuihin esitteitä, joissa kerrottiin mahdollisuudesta osallistua tapahtumaan. Tähän mennessä ilmoittautuneita on jo liki 20”, Murtoo iloitsee.

Kirppismyyntiä on ainakin Karjalankadulla, Herastuomarinkadulla, Välikadulla, Siikasuonkadulla, Kisakadulla, Hakakadulla ja Sastamalankadulla.

”Jotkut ilmoittautuneet ovat myös kertoneet, että heidän pihaansa on tulossa useampiakin myyjiä. Tavaraa on siis tarjolla paljon. Myynnissä on ainakin vaatteita, astioita, rakennusmateriaaleja, taidetta ja huonekaluja. Myyntipisteillä on jaossa karttoja, josta näkee tapahtumaan ilmoittautuneet pihat”, Murtoo kertoo.

Sastamalan kaupunginosa sijaitsee keskustan tuntumassa, sillan pohjoispuolella. Alue rajoittuu Rautaveteen, Varikonkatuun, rautatiehen ja Sastamalantiehen. Sastamalan kaupunginosasta käytetään myös nimitystä Pappila tai Vanhan Pappilan alue.

Alueen asukkaat voivat ilmoittaa pihansa mukaan tapahtumaan lauantaihin 9.6. klo 9 mennessä osoitteessa sastamalanpihakirppis@gmail.com. Ilmoittuessa tulee kertoa nimi, osoite ja puhelinnumero. Osallistuminen on ilmaista.

Kuvituskuva Kirppu-Karkku -tapahtumasta. Kuva: Alueviestin arkisto.

6 vastausta artikkeliin “Sastamalan kaupunginosassa puhalletaan yhteiseen hiileen”

 1. Sekaisin

  Eikö Saastamala ole ensinnäkin kunnan nimi ja toiseksi Sastamala on entisen Vammalan alue. Vammala on keskusta ja tässä artikkelissa mainittu alue on Pappila.

  • Nimetön

   Nykyinen Sastamala on vain pieni osa vanhaa Sastamalaa, joka ulottui aikanaan pitkälle itään Pirkkalan rajoille ja pohjoisessa aina Merikarvialle (ruotsiksi Sastmola) asti. Vammala oli Venäjän tsaarin perustama pieni kauppala Vammaskosken eteläpuolisella alueella. Koska Sastamala siis on kutistunut murto-osaan entisestä pääosin erämaana olleesta suurkunnasta, ei liene suurikaan synti käyttää sen nimeä kaupunginosan nimenä. Toki Pappila olisi ollut sopiva sekin, mutta pappiloita on aika monta Sastamalassa. Tuskin kaupunginosan nimeä enää vaihdetaan, mutta saahan sitä leikillään ehdottaa uutta nimeä: Asemakylä, Vammaskoski, Faneri, Paukku…

 2. päättäjä

  Pihakirppiksen järjestäminen tollaisessa mittakaavassa on hieno juttu. Onnea ja hyviä kauppoja! Toinen asia on se, että Sastamalan kaupunginosa muutettiin muutama vuosi sitten lainvoimaisella päätöksellä Pappilaksi kuten Keskustan kaupunginosa muutettiin Vammalaksi. Tämä on näköjään mennyt puuhanaisilta ohitse, mutta yllättävää on, että LEHDEN TOIMITUSKAAN EI OLE TIETOINEN ASIASTA – EIVÄTKÄ VÄLITTÄJÄT, JOTKA JATKUVASTI MYYVÄT OSAKKEITA JA KIINTEISTÖJÄ KESKUSTASTA.

 3. Esa

  Nimim. päättäjä on oikeassa. Kaupunginosan virallinen nimi on Pappila.