Jarmo Korhonen: ”Joukkuepeliä tarvitaan päivähoidossakin”

Jarmo Korhonen on uusi läntisen Sastamalan päivähoidon aluejohtaja.

Sopimusneuvottelut ovat jälleen kuuluneet Jarmo Korhosen kevääseen. Vammalan Lentopallon entinen libero tekee nimittäin uraa varhaiskasvatuksen parissa. 

Ammattilaisurheilu vaihtui lastentarhanopettajan töihin, kulunut toimintavuosi vierähti Sastamalan Keskustan päiväkodissa, ja elokuussa Korhonen aloittaa kaupungin varhaiskasvatuksen aluejohtajana.

Hänelle tarjottiin esimiesasemaa myös uudessa yksityisessä liikuntapäiväkoti Konstissa, mutta kunnallinen aluejohtajan paikka houkutti lopulta enemmän.

”Koen, että aluejohtajan työ tarjoaa laajemman näköalapaikan päivähoitoon. Sastamalan päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa on mahtavia työntekijöitä, ja työntekijät määrittävät lopulta sen, millaista kasvatustyötä täällä tehdään. Minun ja muiden aluejohtajien haasteena on hioa päivähoidon toimintakulttuuria vielä nykyistä yhtenäisemmäksi”, Korhonen miettii.

Suurilta yksityisiltä päivähoidon toimijoilta kesti yllättävän kauan tulla Sastamalaan, sanoo Korhonen. Hän on seurannut julkisuudessa käytyä keskustelua yksityisten toimijoiden roolista. 

”Itse en lähtisi asettelemaan yksityistä ja julkista sektoria vastakkain, sillä yksityinen tekee yhteistyötä kunnan kanssa, ei se ole kunnallisen päivähoidon kilpailija.”

Varpaillaan myös työelämässä

32-vuotiaalle Korhoselle tuli yllätyksenä, miten nopeasti hänen tavoitteensa johtotehtävistä toteutui. 

Mies ei lähde arvailemaan vaikuttiko sukupuoli tai lentopallon pelaaminen urahyppyyn. Mutta lentopallomaailmasta on toki tarttunut mukaan paljon hyvää oppia. 

”Itsensä kehittäminen ja jatkuva itsearviointi olivat osa urheilijan arkea. Olen tottunut analysoimaan sitä, miksi joku asia ei toimi tai mitä voisin tehdä toisin, joten minulle on luonnollista olla varpaillaan myös työelämässä.”

Toinen asia liittyy joukkuepeliin, tiimihenkeä tarvitaan päivähoidossakin ja sitä Korhonen aikoo uudessa virassaan vaalia.

”Kommunikointi ja vuorovaikutus on kaiken lähtökohta. Yhdessä asiat hoituvat. Olen juuri niin hyvä kuin työtoverit ympärilläni.”

”Sastamala on hyvä paikka asua”

Korhonen on Pohjois-Karjalan poikia, kotoisin Nurmeksesta. Sastamalan kaupungilla koulupsykologina työskentelevä vaimo Linda Lehtiniemi on Pohjanmaalta, ja pariskunta tapasi opiskeluaikana Jyväskylässä. Perheeseen kuuluvat viisivuotias Valpuri, kaksivuotias Elma ja muutaman kuukauden ikäinen Touko. 

Korhonen on asunut Sastamalassa kuusi vuotta. Lapsiperheen näkökulmasta sopivan kokoinen Sastamala tarjoaa Korhosen mukaan hyvät mahdollisuudet vapaa-ajan harrastuksiin ja ulkoiluun. Pysyvä koti on löytynyt Karhunpolulta, jossa on mukavasti metsää ympärillä.

”Sastamala on ollut meille hyvä paikka asua ja elää. Meille on muodostunut ystävyyssuhteita ja olemme viihtyneet. Aiemmin mietimme enemmän sitä, pitäisikö meidän palata lähemmäs lasten isovanhempia, mutta juuri nyt on hyvä näin. Ei ajatella liikaa, vaan antaa virran kuljettaa.”

Lue koko juttu 6.6. Alueviestistä.

2 vastausta artikkeliin “Jarmo Korhonen: ”Joukkuepeliä tarvitaan päivähoidossakin””

  1. Nimetön

    Onko kysytty olisko muita halukkaita ollut aluejohtajan paikalle? Ei oo taidettu. Taisi olla sukupuoli asia joka ratkaisi. Huomattavasti pätevämpiä on kentällä töissä.

  2. Nimetön

    Henkilöstölle kerrotaan lehden välityksellä…