Mouhijärvellä eroon ilmajohdoista

Sastamalassa Mouhijärven Uotsolassa tehdään kaapelointitöitä. Hanke parantaa sähkönjakelun varmuutta.

Pienjänniteverkkoa kaapeloidaan yhteensä noin kahdeksan kilometriä. Samaan kaivantoon tulee myös kuituverkko ja katuvaloverkko. Caruna on huolehtinut kilpailutuksesta ja tekee kaivuut yhteistyössä Lounean ja kaupungin kanssa.

”Yhteiskaivuiden yhteydessä Lounea korvaa elinkaarensa päähän tulleen kupariverkon palvelut valokuituteknologialla niillä alueilla, joissa on riittävää kiinnostusta valokuitua kohtaan”, kertoo päällikkö Pekka Granlund Louneasta.

Kaupunki kokee yhteistyön sähkönjakelijan ja teleoperaattorin kanssa mielekkääksi. ”Tällainen rakentaminen säästää paitsi ympäristöä myös kustannuksia, mikä on tietysti hyvä asia jokaisen kannalta”, Sastamalan yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki muistuttaa.

Uotsolassa ollaan ensimmäisen vaiheen osalta jo pitkällä. Kesäkuun puoleen väliin mennessä johdoista on kaapeloitu arviolta puolet. Toinen kohde aloitetaan lähiaikoina. Valmista on ensi keväänä.

Työt voivat paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä, kun urakoitsijan kaivinkoneet ja muu rakentamiseen tarvittava kalusto liikkuvat työmaan lähistöllä.

Tonttiosuuksien kaivuista sovitaan jokaisen tontinomistajan kanssa erikseen. Heitä on hankkeen vaikutusalueella noin 80.

”Uskon, että kuntalaisille on mukavampaa, kun kadut avataan kerran ja rakennetaan alueen infra kuntoon yhdellä kaivuulla. Näin liikenteellekin aiheutuvat haitat voidaan minimoida”, Carunan hankepäällikkö Henri Vierimaa sanoo.

Työkohteiden urakoitsijakumppanina alueella on Eltel Networks Oy.

6 vastausta artikkeliin “Mouhijärvellä eroon ilmajohdoista”

 1. Nimetön

  Saas nähdä, jääkö kapalontie taas jonon hännille.

 2. Nimetön

  Caruna menee siinä muitten siivellä ja maksut nousee Heinäkuussa taas!

  • Nimetön

   Pieni on Carunan korotus vielä. Kun se on saanut verkkonsa uudistettua eli myyntikuntoon, omistajat rahastavat arvonnousun myymällä yhtiön velkoineen suurella voitolla seuraavalle rahastajalle. Uusi omistaja rahoittaa kaupan ottamalla veroparatiisissa sijaitsevalta emoyhtiöltään lisää lainaa. Vanhan ja uuden lainan korot kupataan asiakkailta korotettuina siirtomaksuina ja voitot siirtyvät korkokikkailulla kätevästi verotuksen ulottumattomiin. Valtio ei voi mitään, koska yhtiölle on taattu tietty voittoprosentti, jota korot sopivasti pienentävät. Eikä valtio välitäkään, koska suuremmasta siirtomaksusta saa suuremman sähköveron.

   • Nimetön

    Katainen tarttis laittaa munista hirteen vai miten se meni! Mikään ei nouse!

   • Nimetön

    No perhana, nyt pitää ostaa Carunan osakkeita. Tuo kuulostaa hyvältä!