Sastamalan kh äänesti: Aloitetaan uuden uimahallin hankesuunnitelman laatiminen

Uuden uimahallin hankesuunnitelman laatiminen aloitetaan Sastamalassa, jos valtuusto hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen. Kustannukset on määrä kattaa Tilakeskuksen investointimäärärahoista.

Päätös syntyi äänin 7-4. Kaupunginhallituksen jäsen Antti-Matti Mattila ehdotti, että uuden uimahallin hankesuunnitelman laatiminen käsitellään vuoden 2019 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Tätä kannattivat Pirjo Raunio, Pirjo Vuorinen ja Tarmo Seppä.

Äänestyksessä kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksen puolesta äänestivät Päivi Pelttari, Ashton Peasley, Marko Suoniemi, Leena Saarela, Reino Sivonen, Maire Villo ja Jenni Jokinen.

Hankesuunnitelman laatiminen maksaa arviolta noin 40 000-50 000 euroa. Tarveselvitykseen varatusta investointimäärärahasta on käytetty lähes 20 000 euroa, joten käyttämättä on vielä reilut 10 000 euroa.

Uuden uimahallin hankesuunnitelman laatimista käsittelee kaupunginvaltuusto ensi maanantaina.

37 vastausta artikkeliin “Sastamalan kh äänesti: Aloitetaan uuden uimahallin hankesuunnitelman laatiminen”

 1. Nimetön

  Todella hyvä! Päästään vihdoin toteuttamaan kauan odotettua uimahallia.

 2. Nimetön

  Joka 4 kuudesluokkalainen ei osaa uida!Pakkohan se allas saada talveksi!

  • Nimetön

   Itse olen opettanut kuusi lastani uimaan ilman halliakin. Ei se ole yhteiskunnan tehtävä.

   • Nimetön

    Aika monta jäähallia on rakennettu Suomeen verorahoilla. Onko luistelun opettaminen yhteiskunnan asia? Lisäksi uimahalli on paikka joka palvelee kaikenikäisiä. Se on palvelua.

 3. Nimetön

  Kuinka moni kuudesluokkalainen osaa lentää? Sastamalaan tarvitaan heti lentokenttä!!!

 4. Nimetön

  Tosi mahtavaa. Eikös niitä vanhoja jo rahoitettuja suunnitelmia voi käyttää? Mahtaako halli tuottaa joka vuosi tappiota niinkuin naapurikunnassakin tai varmasti näillä vesitaksoilla tuplasti enemmän.
  Korjatkaa koulut ja kaupungintalokin ensin.

 5. Nimetön

  Uimahalli kuuluu kunnan peruspalveluihin eikä ne voi olla liikelaitoksia, ainakaan Sastamalassa, eli ei voi puhua tappioista tai voitoista, puhutaan mieluummin käyttökuluista ja miten ne katetaan.
  Kannatan uimahallin rakentamista ihan vaan senkin takia että Sastamala pääsisi vähän irti tästä äärikonservatiivisesta leimasta,. Ja onhan uimahallille tarvetta se on selvä,.

   • Nimetön

    Terveydenhoito ei kuulu kunnan rahoittaa. Jos kerran haluaa sairastaa menee yksityiselle lääkärille.

  • Nimetön

   Tappio tai käyttökulu, onko niillä jotain eroa? Kaikki ne revitään kuntalaisten perseestä keinolla miten hyvänsä maksuja nostamalla vai miten itse ajattelet? Kouluja ja vanhainkoteja vaan kiinni ja hallit muualta että sä pääset RAPPUSILTA uimaan! Tarvetta tässä sastamalassakin olis johonkin muuhunkin tärkeempään!

   • Nimetön

    Vaikka peruspalvelu terveyskeskukseen ja otettaisiin laboratoriopalvelut joltain töitä tekevältä firmalta, ei
    tuollaisesta klo 17:00 työnsä lopettavalta ihmisia kiusaavalta firmalta. Joka ei tee töitä myöskään viikonloppuisin ja juhlapyhinä.
    Vai haluavatko ihmiset hengenvaarassa olla, kun Tampereen Acutalle riittää Tamperelaisten hoito?

 6. Nimetön

  Ei ole ihme että Sastamalan talous on kuralla kun noin isoja investointeja päätetään talousarvion ulkopuolella. Tätä siellä on ennenkin harrastettu ja jopa näin johtavan virkamiehen johdolla… Luottamushenkilöillä pitäisi olla vahvuutta toimia kuntalaisten taloudellisen edun mukaisesti ja vaatia pitemmän tähtäyksen suunnitelmia.

  • Juu

   Mikä hanke on ollut pitempitähtäyksinen kuin tämä Vammalan uimahalli?

   • Nimetön

    Kuntaliitos vaikutti asiaan. Et kai örvellä, että Keikyäläiset, Kiikkalaiset, Suodenniemeläiset, Mouhijärveläiset, Kiikoslaiset joutuvat kuntaliitoksen takia maksumiehiksi Vammalalaisten uimahalliporuun? Mikään muu ei Vammalassa luonaa kuin sisäilmaongelmat ja home !

 7. Nimetön

  Jälleen yhdet suunnitelman vanhojen päälle.
  Uimahalleista löytyy uusia rakennettuja pitkin maata.
  Rakennettujen hallien todelliset rakentamiskustannukset tulisivat samalla päättäjien tietoon päätöksenteon pohjaksi.
  Toinen asia on, halutaanko niitä tuda esiin.
  Sastamalassa on tullut tavaksi alimitoittaa kustannusarvio ja lisärahoitustarve tuodaan esiin päätöksenteon jälkeen.

  • Nimetön

   Juuri näin! Asiat tuodaan mukakiireellisinä talousarvion ulkopuolelta päätöksentekoon, alimitoitetaan kustannusarvio ja päätöksenteon jälkeen lisärahoitus.

   Sastamalan tapa jolla taloutta ei pystytä hallitsemaan. Yksityistaloudessa noin toimimalla konkurssi olisi edessä, kuntataloudessa liitos suurempaan yksikköön…

   • Nimetön

    Muutama vuosi sitten Sastamalassa alettiin kovalla kiireellä rakentamaan kuntoutusyksikköä aivohalvauspotilaille.
    Uimahallin suuruusluokkaa kustannuksiltaan yli 11 miljoonaa euroa ja hanke kiireellisenä kokoomuslaisten toimesta.
    Yhtään potilasta ei saatu hoidettavaksi.
    Saatiin Saarioisten ja vastaavien valmisruokia välittävä ja valmistava suurkeittiö.
    Hankkeen kustannukset tietysti nousivat rakennusvaiheen aikana Sastamalan tapaan.
    Valmistettavien ruokien todellista hintaa ei päättäjille ole koskaan selvitetty, eikä selvitetä.
    Tämä yhden uimahallin kokoinen investoin-
    ti oli täydellinen virhe. Samat vanhuksille tuotavat ruuat saisi kaupasta puoleen hintaan ja mikä onkaan ne verorahat, jotka lisäksi toimintaan uppoavat?

   • Nimetön

    Sastamalan talous on hyvällä mallilla, kyllä uimahalli pitää saada rykäistyä. Kuvastaa heikkoa kuntaa jos ei pysty hoitamaan tämän kokoluokan investointia, kysymys on kansalaisten peruspalveluista.

   • Nimetön

    Toi kiireellisenä tuonti on strategia, johon olisi hyvä puuttua nyt eikä viidestoista päivä !

  • Nimetön

   Nyt on kyllä saatava uusi mitat täyttävä komea lentopallohalli kun tulee se uusi brasilialainen liberokin! Saadaan sitten mahtumaan kaikki katsojat halliin kun pelataan kansainvälisiä otteluita.

 8. Juu

  Kepu se jaksaa jarruttaa. Vaikka heissäkin muka liikuntaihmisiä tarpeen tullen.

 9. Nimetön

  Mikä mies on tämä Mattila. Täysin tuntematon ja arvatenkin kokematon. Huitelee mitä sattuu. Uusi Vinha?

  • Nimetön

   Hän on kokenut kunnallispoliitikko, ja ainoa jolla tuntuu olevan järki päässä, ei hailattele turhia.Uimahalleja on lähiseudulla ihan tarpeeksi.

  • Nimetön

   No et ole yhtään seurannut alueen päätöksentekoa ja kehitystä jollet tunne AM Mattilaa! Hän on päättäjistä kokeneemmasta päästä, osaava, hoksaava ja laskutaitoinen.

 10. Nimetön

  Mahtaako olla että koululaisia ja päiväkoti lapsia on lainkin puolesta opetettava uimaan! Jos sillanvierestä laittaa talvella uimaan kukahan ottaa vastuun?

  • Nimetön

   Ootko käynyt muutakun talvella siinä sillan pieles ittees raukka jäädyttämässä ja huomannut että meillä niin ihanassa sastamalassa on monta hallia joissa on voinut uida ettei ole tarvinnut itteensä eikä lapsiansa jäädyttää siellä sillan kupeessa? Oot hölmö jos noin olet tehnyt ja vielä laiska jos saan suoraan sanoo! Toivottavasti lapsesi on vielä elossa ettei ole jäätynyt!

 11. Nimetön

  Ei tässä uimahalli asiassa kiirettä pidetty ole jos joku epäilee että kiireellä tehty olis! 50v on vierähtänyt ja nyt taas hanke päällä!

 12. Nimetön

  kyllä on rahaa ettei paskalle taivu,hevoskärryillä tarvii alkaa kulkee noilla perunapelloilla

 13. Nimetön

  Ei kai noita halliksi voinut luokitella kun Kiikan!! Nyt niitä löytyy koko-ajan lisää! On Hoikkaa ja muutakin!Kiikan kiramit lopuksi voihan niissäkin isommissa mulia,siihen Ritalan pellolle vaan niin taas on altaat.

 14. Nimetön

  Luokitellaanko ellivuori uimahalliksi siellä kanssa allas ja osuuspankilla kanssa allas! Tässä saa kun näitä lueskelee että on Suomen eniten halleja…

 15. Nimetön

  Ei ole köyhällä helpot oltavat, jos halli tehdään. Vai onko niin että pidot paranee, kun väki vähenee.