Säkylä ostamassa Huovinrinteen upseerikerhon – Takaa toiminnan jatkumisen

Kerhoperinne on säilymässä Säkylässä Huovinrinteen varuskunnassa. Puolustusvoimat irtisanoi henkilöstökerhojen vuokrasopimukset ja useilla paikkakunnilla kerhotoiminta on sittemmin loppunut.

Säkylän kunta on ostamassa Huovinrinteen upseerikerhon ja valmistelee kiinteistön lahjoittamista vireillä olevalle Huovinrinteen kerhosäätiölle. Ratkaisu mahdollistaa arvokkaan perinnetoiminnan jatkumisen.

”Pidämme erittäin positiivisena, että asiasta on löytymässä yhteinen tahtotila. Se on osoitus laajasta Puolustusvoimien nauttimasta tuesta yhteiskunnassa”, Porin prikaatin komentaja, prikaatikenraali Rami Saari kiittelee.

Puolustusvoimat irtisanoi varuskuntien henkilöstökerhojen vuokrasopimukset viime vuoden alusta. Useimmilla varuskuntapaikkakunnilla päätös johti kerhotoimintojen päättymiseen. Säkylässä ratkaisuksi on löytymässä kerhosäätiö, jonka puuhamiehenä on toiminut prikaatikenraali (evp.) Olli Nepponen.

”Kunta haluaa edistää ja tukea toiminnan jatkumista ja kunta tulee näin ollen tekemään tarjouksen kerhorakennuksesta. Tavoitteena on kerhoperinteen ylläpito ja maanpuolustushengen ja maanpuolustusjärjestöjen tukeminen”, kertoo kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Huovinrinteen Upseerikerho on jatkanut toimintaa Senaatti-kiinteistöjen kanssa tehdyllä erillisellä sopimuksella. Päällystökerho on lopettanut toimintansa.

Kerhokiinteistön tiloja voisi jatkossa vuokrata esimerkiksi juhlia varten. Porin prikaatin oman Porilaismuseon pystyttämistä kaavaillaan Päällystökerhon tiloihin. Museon kokoelma on tällä hetkellä säilytyksessä.

Kerhosäätiön perustajiksi on suunniteltu Porin prikaatin tukisäätiötä, Säkylän kuntaa, Porin Prikaatin kiltaa ja Porin Reserviupseerikerhoa.

  • Nimetön

    Missä kapiaiset nykyään käy ryyppäämässä kun ei oo enää upseerikerhoja?

  • Nimetön

    Voisiko näille muille varuskuntapaikkakunnille joista upseerikerhot on lopetettu, järjestää kiertävän ”kauppa-auton”? Siellä kapiaiset voisivat istuskella ja ottaa pientä napanteria. Tai miksei vähän isompaakin. Samainen auto veisi kotiportille matkasta väsyneen.

  • Nimetön

    Suomen ja Ruotsin olisi pitänyt liittyä Natoon kun jalkapallon MM-kisat alkoivat Venäjällä. Se olisi mennyt siinä siivellä kivuttomasti jalkapallon huumassa. Miksi presidentti Sauli Niinistö ei ollut hereillä!! Hyvä hetki hukattiin.

  • Nimetön

    Lisäksi Suomi toisi rauhaa ja malttia Naton päätöksentekoon. Ei lähdettäisi Trumpetti soiden sotaan. Silloin Venäjälläkin olisi yksi Nato-maan raja joka ei olisi peikko.

Kommentointi ei ole käytössä.