Pyöräilijät ehkä pois autojen seasta Sastamalan ydinkeskustassa

Sastamalan Vammalassa kaupungin keskustan ytimessä kevyt liikenne saattaa tulevaisuudessa päästä pois autojen joukosta ajoradalta. Tekninen lautakunta käsitteli Lounais-Pirkanmaan viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelman.

Kevyen liikenteen siirtäminen pois ajoradalta Santalahdenkadun ja Aittalahdenkadun välillä lisättiin toimenpideohjelmaan kokouksessa. Tätä esitti Jukka-Pekka Selin (kd). Lautakunta oli asiasta yksimielinen.

Lounais-Pirkanmaalle on laadittu viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelma, jolla pyritään parantamaan alueen muuta maata heikompaa liikenneturvallisuutta. Sastamalaan pieniä ja kustannustehokkaita toimenpiteitä on esitetty toistasataa. Luetteloa on aikomus ainakin ohjeellisena noudattaa.

 • avatar Vammalaa taas

  Muualla keskustoista tehdään viihtyisiä kävely ja pyöräilyalueita, joissa on myös kauppoja.
  Vammala tekee päinvastoin

 • avatar Nimetön

  Kävely / pyörätie Tyrvään kirkolta aittalahden koululle poistaisi paljon pyöräilijöitä puistokadulta.
  Silloin olisi yhtenäinen väylä pyöräilijöille esim. rautatieasemalta aina Hopulle asti.

 • avatar Nimetön

  Pyöräily olisi paljon mukavampaa kun poistettaisiin se matala reunakivi suojateiden kohdalta ja tehtäisiin pelkkä luiska.

  • avatar Nimetön

   Päinvastoin, reunaa pitäisi korottaa. Se estäisi jalankulkijat vaarantavaa kaahailua edes risteyksissä. Luiskan rakentaminen johtaisi siihen, että pyöräilijät kaahaisivat entiseen tapaan liikennesäännöt unohtaen, mutta entistäkin kovempaa.

 • avatar Nimetön

  Taas Vammala, Vammala vain. Mistä puhutaan silloin kun puhutaan kuntaliitoskuntien yhdenvertaisesta kehittämisestä, lue huomioonottamisesta?
  Tiedättekö muuten missä on Sastamalan alueella suojatie, joka ei johda minnekään? Kyseessä on kaava-alueella sijaitseva suojatie, jonka tarvitsemaa maan haltuunottoa ei haluta kai selvittää, vahvistaa, tehtyä virhettä korjata. Kansa poukkoilee liikenteen seassa.
  Että, se siitä liikenneturvallisuudesta.

 • avatar Nimetön

  Sais painua sinne mis ei aurinko paista muutenkin sastalamasa kun ajavat muutenkin autojen seassa vaikka fillaritie on vieressä! keskellä tietä jne! samoin noi keppien heiluttajat!

 • avatar Nimetön

  Onko tuon väliä kun ei kukaan tunnu muutenkaan tajuavan missä pyöräilijän paikka on. Ei sen puoleen toki osata autoillakaan ajaa, älkää eksykö oikeisiin kaupunkeihin millään kulkupelillä.

 • avatar Esa

  Aika naurettavaa tuo jatkuva keskinäinen nokittelu ja vihanpito kun muistaa, että jokainen autoilija on myös jalankulkija, ja valtaosa myös pyöräilee. Ja melkein kaikki pyöräilijät kyllä omistavat ajokortin ja myös autoilevat. Eli omaa itseä siinä haukutaan!

 • avatar Kassu

  Pyöräteitä vaan lisää .. Vammalalaiset ajaa
  jäätävää ylinopeutta keskustassakin, eikä
  pelkästään kakarat vaan lähes kaikki.
  Surkea kaupunki muutenkin .

 • avatar Nimetön

  Ja mikä siinä on että vilkku laitetaan vasta sitten päälle kun renkaat alkaa kääntyä.

Kommentointi ei ole käytössä.