Työvoima- ja yrityspalvelukokeilu tuottaa tuloksia – Kansanedustajat huolissaan jatkosta

Arto Satonen. Kuva: Veli-Matti Saksi.

Pirkanmaalla työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu on alkanut tuottaa hyviä tuloksia. Sen jatko halutaan turvata.

Työllistettyjen määrä on noussut, työttömyysaste on pudonnut oleellisesti ja kaikissa kunnissa aktivointiaste on ollut korkea. Myös työmarkkinatuen kuntaosuudet ovat pudonneet merkittävästi.

Pirkanmaan kansanedustajat kysyvät hallitukselta, mitä se aikoo tehdä, jotta kokeilu voi jatkua ensi vuonna. Kirjallisen kysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on maakunnan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok).

Kokeilussa on mukana kymmenen kuntaa, muiden muassa Sastamala ja Punkalaidun. Se on päättymässä kuluvan vuoden lopussa. Tarvetta jatkolle on, koska maakunta- ja sote-uudistus on lykkääntymässä.

 • avatar Nimetön

  Nyt Arto+muut puhukaa puolesta. Hyvä alku ei missään nimessä saa lopettaa.

 • avatar Huolestunut

  Minä olen huolissani kansanedustajien jatkosta joita uhkaa tätä menoa maasta karkoitus .

  • avatar Nimetön

   NIIN ON MUT LUULEKS ET SE GRILLILLE JOUTUU MAKKARAA MYYMÄÄN,NO EI JOUDU KYLLÄ KOKKAREILLA AINA TURVARENGAS LÖYTYY

  • avatar Nimetön

   Hehheh! Kateelliset ovat ennustaneet Satoselle viimeistä kautta niin kauan kuin hän on eduskunnassa ollut.
   Satonen tekee sen verran vakuuttavaa jälkeä, että on kansanedustajana vielä kauan, jos ehdokkaaksi asettuu.

   • avatar Nimetön

    Se vakuuttava jälki juuri hänet pudottaakin. Äärioikeistolainen kiinteistökeinottelja, jonka aikana suuri osa työvoimasta on laitettu ilmaisiin orjatöihin, parhaassa tapauksessa valtio jopa maksaa työnantajalle siitä, että se saa työntekijän. Eläkkeitä on leikattu, työttömyysturva viedään kohta jokaiselta, terveydenhoito annetaan veroparatiisibisneksille, kepuleille tehdään miljardeja maksava maakuntahallinnon suojatyöorganisaatio… Kyllä, Satonen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä.

 • avatar Lopun alku

  Suomalaisten virkamiesten ja päättäjien vuosia jatkunut maan ja kansan vastainen piittaamaton toiminta laiminlyönteineen on valtionpetosta .
  Virkamiehille ja päättäjille raha kelpaa mutta ei vastuu ja joka asiassa on oma etu päällimmäisenä .

 • avatar Tyällistetty!

  Juu kyllä sitä on töihin päästy, heti annettiin tyänantajalle palkkatukee et saatiin kortistosta pois!

 • avatar Nimetön

  Juu ja arvakkaas kenen puolueen suosikki oli ja on laittaa kansa jonottaan, niin puhelimessa kuin konkreettisena, hyvänä esimerkkinä Sastamalan päivystys ja yliesimerkkinä Acutan tukkoinen päivystys !!

 • avatar Nimetön

  Nythän hallitus painostaa myös postia, että sen pitäisi ilmattes antaa kaikki osaaminen ja ihmisten osoitetiedot yksityisille firmoille. Se ei tiedä hyvää sivukylille. Yksityiset kuorii kerman päältä ja syrjäkylät jätetään heitteille. Vai ehtiikö pelastaa seuraavat eduskuntavaalit tältä katastrofilta? Kun kerran koko maa pidettävä asuttuna. Vai mitä kepu?

 • avatar Nimetön

  En ole huolissani Satosesta mutta tämän aatetovereista jotka haluavat tästä maasta pakoloistaivaan!
  Mykkäsen ehdotus kymmenkertaistaa pakoloiskiintiöt kuvastaa hyvin näiden kokkareiden isänmaallisuutta!
  Nyky kokoomukselle: Koti, uskonto ja isänmaa ovat pahimmanluokan kirosanoja!
  Vain täysin imbesilli äänestää kokkareita!

 • avatar Taloustohtori

  Suomi lahjoitti itsenäisyyden ja markat EU:lle ja sai tilalle pakolaiset ja leikkiraha euron .

 • avatar Nimetön

  Katainen,Stubb,Orpo ja Mykkänen, Suomen Katastrofi yksikkö ala Sekoomus! Mistä tuollainen mädännäisyys yhteen puolueeseen tulee?

 • avatar Nimetön

  Miten ihmeessä Orpo ja Sipilä on näin pihalla omista töistään? Eihän siitä ole kuin pieni häivähdys aikaa kun Sipilä vakuutti, että Sote valmistuu ennen kesälomia. Nyt ei ole varmuutta, että valmistuuko se edes ensi kesänä. Toiseksi. Vaikka työllisyys on parantunut, niin työtuntien kokonaismäärä ei ole Suomessa noussut. Ja sehän juuri määrää paljonko lopulta tulee tulosta. Taitaa Sipilä ja Orpo olla pilipali poikia.

 • avatar Nimetön

  Kaikki tietävät, ettei uudistus etene demarien härskin Krista Kiurun jarruttaessa.
  Jalkakin jarruttaessa meni, mutta palveluiden parantamisen hän pystyy estämään.

  • avatar Nimetön

   Ryhdikäs nainen! Tuskin hän yksin kykenee estämään terveyspalveluiden valumisen veroparatiisibisneksien haltuun ja siten köyhien ulottumattomiin, mutta jospa hän keulakuvana saisi siirrettyä lopulliset päätökset seuraavien vaalien yli, niin me äänestäjät voisimme käyttää valtaamme ja pelastaa palvelut ja pitää verovaramme oman maamme sisällä, omassa käytössämme.

 • avatar Nimetön

  Jos hallituksen kyhäelmä olisi mennyt sellaisenaan käyttöön, niin se olisi rapauttanut koko terveydenhoidon. Nyt sitten perustuslaki koittaa takoo Sipilälle järkeä. Mutta pysyköö kannettu vesi kaivossa? Siinä valtiovarainministeri saa laulaa toisenkin säkeistön Orpopojan valssista, että valmista tulee.

 • avatar Nimetön

  No olipas se hyvä, ettei hallituksen piippalakit ehtineet vielä tuhota Suomen terveydenhoitoa. Uusi kansainvälinen mittavatutkimus osoitti, että olemmekin parhaita maailmassa, hinta-laatusuhteessa terveydenhoidossa. Ajatelkaa, nekin miljardit, jotka toinen, toisensa perään, olisi mätkitty Kepun pyhättöön Maakuntamalliin!! Tänä viikonloppuna ei tarvitse Lotota. Jokainen suomalainen sai nyt päävoiton. Elämän Lotossa. Eläköön isänmaalle ja sen hienolle kansalle.

  • avatar Nimetön

   Nythän myös Putin ja Trumpetti uskaltavat tulla Suomeen, kun Sote-giljotiini on piilotettu kepun perunakellariin.

Kommentointi ei ole käytössä.