Sinilevät runsastuneet – Houhajärvellä tilanne ennallaan

Pirkanmaalla ja Satakunnassa sinilevä on selvästi lisääntynyt.

Sastamalassa Houhajärvellä tilanne on jo kolmatta viikkoa ennallaan. Sinilevää havaittiin hieman. Uimaveden lämpötila oli +18 astetta, samoin Liekovedellä.

Säkylän Köyliössä Köyliönjärven Yttilän Otassa todettiin sinilevää ensimmäisen kerran tänä kesänä. Määrä oli vähäinen.

Sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla tehty nyt selvästi enemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan.

Poimintoja

  • Nimetön

    Jotta ei siitepölyesiintymiä ym. sekoitettasi sinilevään ja turhaan pelättäisi uimista, niin pari keinoa sinilevän tunnistamiseen: Sinilevä on maalimaista, sinivihreää, koko vesitilavuudessa kelluvaa. Ei siis pelkästään pinnalla leviävää keltaista tai ruskeaa, joka useimmiten on siitepölyä. Levästä voi ottaa näytteen vaikka paperin reunalle kuivumaan. Jos kuivunut levä on räikeän sinivihreää, kyseessä on sinilevä. Rantakiviin kuivunut sinilevä on samoin räikeän sinertävää. Mutta jos uimapaikalle on annettu virallinen sinilevävaroitus, kannattaa kuitenkin välttää uimista, kunnes varoitus kumotaan. Sinilevän myrkky on hermomyrkkyä, joka suurina määrinä vahingoittaa paitsi hermostoa, myös pilaa maksan. Karjaa on kuollut runsaasti sinilevää siisältänyttä rantavettä juotuaan.

  • Nimetön

    Eikös Suomessa ole nyt myös sinilevähallitus? Vaarallista nauttia ja kelvoton löylykaveri.

    • Nimetön

      Tämä ’sinilevähallitus’ on toimillaan saanut Suomen työttömyyden alimpiin lukuihin tällä vuosituhannella. Kelpo löylykaveri.

      • Nimetön

        Onneksi Suomeen ei tule kepun Maakuntahallintoa. Se olisi ollut upeankansan koree loppu.

  • Nimetön

    Maakuntahallinon vastustajat surevat kokouspalkkoidensa menetyksiä.
    Hallintohimmelien kokouspalkkiot ovat suurten kaupunkin ylempiä palkkioita. Päätökset menevät virkamiesten esitysten mukaan satapäisen kuntien valitsemien luottamusmiesten nyökytellessä. Matkakorvauksineen ovat hintavia ompeluseuroja, lisäksi sopivina lisäpalkkioina kaukomailta haetaan välillä oppia ”palvelurakenteen parantamiseksi”.

    • Nimetön

      Maakuntahallinnolla ja kokouspalkkioilla on samanverran yhteistä mitä karhulla, että hyttysellä. Ja karhu on se maakuntahallinto. Ne miljardit, toinen, toisensa jälkeen mätkitty maakuntahimmeileihin. Olisi ollut pois varsinaisesta terveydenhoidosta. Kyllä kansa tietää.

  • Nimetön

    Kansa ei tiedä nykyisten satojen kuntayhtymien hallintokuluista hökkäsen pöläystä.
    Puolueveroina palautuu osa palkkiosta puolueille ja tämäkin on maakuntahallinnon vastustajilla salattu syy vastustaa himmeleiden poistamista.

  • Nimetön

    Onko pakko pilata keskustelut trollaamalla politiikkaa uutisaiheisiin, jotka eivät sitä sisällä! Sinilevä ja maakuntahallinnot, hei oikeasti! Oletteko juoneet levävettä, vai mikä on sumentanut ajatustoiminnan?

Kommentointi ei ole käytössä.