Telttaravintolan vetonauloina Hateles ja Portteri

Yrittäjät Mikko Mäkelä (kuvassa) ja Tella Voutilainen joukkoineen ottavat jälleen kirjapäivien ravintolateltan haltuunsa. Kuva: Reijo Keskikiikonen.

Vanhan kirjallisuuden päivien ravintolateltassa asiakkaita palvelevat tutut kasvot. Vammalan Seurahuoneen Mikko Mäkelä sekä Pub Dublinia, Sinistä Karhua ja Ravintola Punkaa luotsaava Tella Voutilainen joukkoineen ovat toiminnan ytimessä jo kolmatta kesää peräkkäin.

”Tykkäämme tästä työstä valtavasti ja tapahtumat tuovat siihen vielä mukavaa vaihtelua”, yrittäjät tuumaavat.

Telttaravintola on avoinna varhaisesta aamusta yömyöhään, siksi myös käsipareja tarvitaan.

”Työntekijöitä on paikalla noin 15. He ovat pitkälti samoja kuin viime vuonna, niin homma on kaikille tuttua.”

Sekä perjantaina että lauantaina tarjolla on lounasbuffet, joka nostattaa veden kielelle.

”Perjantaina uudet perunat ja Metsärannan lihan possua punasipuli-bearnaisekastikkeessa, lauantaina hunaja-currybroileria sekä tietysti runsas salaattipöytä ja lohikeitto molempina päivinä”, Voutilainen luettelee.

Telttaravintola on varsinkin ilta-aikaan suosittu kohtaamispaikka, jossa tunnelma on taatusti tiivis. Noin 1 000 asiakkaan ansiosta tupa on ollut useana vuonna täynnä.

Tänäkin vuonna iltakansaa viihdyttävät livebändit. Perjantaina yleisölle esiintyy Kormus ja lauantaina ”comebackin” telttalavalle tekee viime aikoina harvakseltaan keikkaillut Hateles.

Kormus on kolmen nuoren miehen muodostama suomirockbändi Tampereelta. Yhtye kuvailee itseään seuraavasti: ”Kormus ei ole bilebändi, mutta minne Kormus menee, siellä on bileet!”

Hateles ei suurempia esittelyjä kaipaa. Sastamalalaisyhtye on yksi maakunnan kovimmista bilebändeistä, joka saa tanssijalat vipattamaan finnhitsien, rock- ja popklassikoiden sekä suomipopin voimin.

Teltta aukeaa kello 20 ja bändit hyppäävät lavalle iltakymmeneltä.

Juhannuksen alla panimosta kauppoihin saatu Sastamalan oma olut Tyrvään Portteri on viimeisen viikon ajan ollut kansan huulilla.

Miten on, saako tätä ”maailmankuulua imunestettä” myös Vanhan kirjallisuuden päivien ravintolateltasta?

”Kyllä saa”, vakuuttavat Mäkelä ja Voutilainen hymyssä suin.

Poimintoja