Punkalaidun kasvattaa kunnanjohtajiaan suurempiin saappaisiin

Kun Punkalaitumen kunta perusti 1971 kunnanjohtajan viran, niin pomoksi valittiin Lasse Laasjärvi. Hän veti kuntaa rautaisella otteella ja kotiseuturakkaudella lähes 30 vuotta, Laasjärvi jäi eläkkeelle 2000. Sen jälkeen kunnanjohtajat ovat vaihtuneet kohtuullisen tiheästi. Ei eläköityen, vaan suurempiin saappaisiin sovitettuina.

Laasjärveä seurasi Esa Sirviö, joka on johtanut myös Mouhijärveä. Vuonna 2006 hän ponnisti konsulttifirmaan ja sen jälkeen Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajaksi. Kasvukausi jatkui viime vuonna, kun hänet valittiin Kotkan kaupunginjohtajaksi.

Sirviön jälkeen ruorin otti Antero Alenius. Hän tuli Huittisista ja tunsi seudun. Vammalan suopeasti suhtautunut Alenius vaihtoi 2011 Hämeenkyrön kunnanjohtajaksi. Tilalle tuli Heidi Rämö. Kaivattiin naisnäkökulmaa, joka jäi lyhytaikaiseksi. Jo 2012 Rämö lähti Hattulan kunnanjohtajaksi ja sieltä Lempäälän kaupunginjohtajaksi.

Rämön jälkeen kunnanjohtajan pesti istutettiin Lauri Innan harteille. Tätä kesti runsaat kaksi vuotta, kunnes Hattula iski jälleen. Innasta tuli sinne kunnanjohtaja. Nyt hän on Salon kaupunginjohtaja.

Innan jälkeen johtoon tuli elinkeino-osaaja Jyrki Moilanen. Hänen piti tietenkin nostaa Punkalaitumen yritysmäärää, jotta työpaikkoja syntyisi lisää. Ei käynyt niin, sillä Moilanen lähtee kesän jälkeen Innan perässä Saloon, Yrityssalon toimitusjohtajaksi.

Suuria pestejä ovat siis Punkalaitumen johtajat saaneet. Nyt kunta hakee jälleen kunnanjohtajaa, ellei sitten lähde monesti huulilla ollutta kuntaliitosta havittelemaan. Tähän saakka muut ovat olleet kosijoita, mutta pakit on annettu.

Vuonna 1965 kaupungistuneen Vammalan ja sittemmin Sastamalan johtajat ovat olleet pitkäikäisiä. Tosin ensimmäinen johtaja Leino Allinniemi kuoli jo 1968 ja häntä seurasi pomona jonkin aikaa kuntapoliitikko Arvo Haavisto. Sitten johdon otti Matti Pulli ja sitten Paavo Salli. Molemmat jäivät virasta eläkkeelle.

Nyt Sastamalaa johtaa Jarkko Malmberg. Saapa nähdä jääkö hän täältä eläkkeelle. Tuskinpa, sillä hän on vielä nuori ja pystyvä.

  • avatar Jatkoa terveisiin

   Urjalan kunnan virkamiehet on ainakin 20-vuotta kehityksestä jäljessä , aiheuttaen kunnassa huomattavasti suuremmat haitat kuin hyödyt .

 • avatar Nimetön

  Vielä kun loikkari-siniset älyäisivät jättää paikkansa luottamustehtävistään niin olis hyvä. Onneksi seuraavissa vaaleissa vain huono muisto sinisistä jää.

 • avatar Pysyvyyttä kaivataan Punkalaitumelle

  Punkalaitumelainen, Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Ursula Lumme voisi olla sopiva henkilö johtamaan kuntaa. Voisi jopa olla pidempiaikainen kunnanjohtaja….

 • avatar Nimetön

  Valtakunnan tasolla, kepun kekkulit lähti sellaiselle ristiretkelle jolta ei ole paluuta. Tekivät valituksen puhemiesneuvostolle Kiurun työskentelystä valiokunnan johdossa. Vaikka valiokunta on kolmessa kuukaudessa kokoontunut yhteensä 300 tuntia. Normaalisti hallituksen asiaa käsitellään koko vuodenaikana 100 tuntia. Näkemiin kepu. Olette vajonnut alemmas mitä rosvojoukko.

Kommentointi ei ole käytössä.