Joka vuosi kolme menehtyy onnettomuuksissa Lounais-Pirkanmaan teillä

Liikenneonnettomuudessa mukana ollut auto.

Lounais-Pirkanmaalla kuolee liikenneonnettomuuksissa vuosittain keskimäärin kolme henkilöä. Loukkaantuneita on 48.

Asukaslukuun suhteutettuna Lounais-Pirkanmaalla tapahtuu merkittävästi enemmän henkilövahinkoon johtaneita liikenneonnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Niiden kokonaismäärä on kuitenkin vähentynyt vuodesta 2006 lähtien.

Neljännes loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu taajama-alueilla. Onnettomuuksista 72 prosenttia on jalankulku-, pyörä- tai mopo-onnettomuuksia. Loukkaantuneista tai kuolleista on 15-24-vuotiaita nuoria ollut noin kolmannes. Osaltaan tilastoissa näkyy Lounais-Pirkanmaan vahva hirvien ja valkohäntäpeurojen kanta.

Synkistä luvuista huolimatta asukkaat kokevat alueen liikenneturvallisuuden olevan hyvällä tasolla. Suurimpina haasteina nähdään jalankulun ja pyöräteiden olosuhteet, maanteiden huono kunto, liikennesääntöjen noudattaminen sekä muiden liikkujien huomioiminen.

Lounais-Pirkanmaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi on valmistunut viisaan ja turvallisuden liikkumisen suunnitelma.

  • avatar Uhri Urjalasta

    Pirkanmaan suurin ongelma on kuntien ja kaupunkien toimintakyvyttömät ja täysin vastuuttomat virkamiehet ja päättäjät , tuhoten laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

  • avatar Nimetön

    Pirkanmankin iso ongelma ovat rattijuopot ja ennenkaikkea huumehörhöt sekakäyttäjät jotka tuhoavat ihmisiä ja perheitä, esimerkkinä Sastamalan mopoautonuoret.

  • avatar Lainsuojaton

    Pirkanmaalla ei saa apua ja oikeutta muuten kuin tappamalla ja sitten viranomaiset ihmettelee huuli pyöreenä tapahtumia .

Kommentointi ei ole käytössä.