Minne menet museo? – Sastamalan seudun museo käynnistää asiakaskyselyn

Museon kehittämistyön ytimeen nousevat erilaiset asiakkuudet ja verkostot.

Sastamalan seudun museo käynnistää tänään perjantaina 6. heinäkuuta asiakaskyselyn, jonka tarkoituksena on kartoittaa asiakkaiden ja paikallisten asukkaiden toiveita museotoimintaan liittyen. Asiakaskyselyyn voi vastata netissä tai Sastamalan seudun museossa osoitteessa Marttilankatu 12.

Sastamalan seudun museo on uuden edessä siirtyessään Pappilan vanhasta kivinavetasta kirjakorttelissa sijaitsevaan Tornihuvilaan. Asiakaskyselyn kautta halutaan vastauksia Sastamalan seudun museon tulevan perusnäyttelyn sisältötoiveisiin. Tällä hetkellä Tornihuvilassa on esillä vaihtuva näyttely, Leikiten! Sastamalalaisten puuleluverstaiden tarina ja samanaikaisesti on käynnissä Sastamalan seudun museon tulevan perusnäyttelyn suunnittelu.

Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään museon toiminnan kehittämisessä.

Asiakaskysely on osa Marja-Leena Santasen Turun yliopiston kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaineeseen tehtävää Pro gradu -opinnäytetyötä. Opinnäytetyö on nimetty Minne menet museo?  ja sen tavoitteena on tehdä museoille ja museotyölle asetettuja vaatimuksia ja odotuksia näkyviksi, jotta museolla olisi mahdollisuus vastata niihin. Tutkimuksen keskiössä on paikallismuseoiden toimintakentän muuttuminen ja siinä ilmenevien haasteiden esiin tuominen.

Tämän kyselyn tuottama aineisto ja tulokset kuvaavat sitä, millaisia palveluja museon asiakkaat toivovat ja odottavat.

Asiakaskysely on avoinna 6.7.–6.8.2018 nettiosoitteessa  https://link.webropolsurveys.com/S/E5C4A1615280C3BD

Kysely on täytettävissä myös paperiversiona Tornihuvilan info-pisteellä, osoitteessa Marttilankatu 12.

 • avatar Nimetön

  Heikko esitys tämä kysely,ihan liikaa samanarvoisia vastauksia vaihtoehtoina. Lopputulos tämmöiselle kyselyille yhtä tyhjän kanssa, tässä toteutuu ainoasttan kyselijän tavoitteet eli saada maisterin paperit.
  käykää katsomassa miten näyttelyitä ja asiakkaita hommataan MÄNTÄSSÄ, voisitte oppiakin jotain!

 • avatar Uuden edessä, joo

  Hehheh, kaikenmoista kehittämistyötä.

  Tarkoitushan ei ole tosiaan kysyä paikallisilta asukkailta tai asiakkailta yhtään mitään. Museo on tarinoitu sinne Pukstaavin kitaan jo vuosia sitten.
  Kysely sinällään toivottavasti täyttää opiinnäytetyön vaatimukset – jaa, no, Turun yliopistossa kyllä. Ja kulttuurperinnön tutkimuksen oppiaineessa.

 • avatar Nimetön

  Kyllä Museo lähtee uuteen nousuun kun pyydetään Pekka takaisin Hämeenlinnasta.

Kommentointi ei ole käytössä.