KÄSI SYDÄMELLÄ: ”Työnteko on kivaa!”

1. Kuka olet?
”Olen Katariina Pylsy, syntynyt 64 vuotta sitten Hämeenkyrön Kierikkalan Pylsyn ikivanhalla sukutilalla Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään syntymäkylässä.
Aviosiippani Eero Pylsy on agrologi, projektipäällikkö, maanviljelijä. Meillä on neljä aikuista lasta ja kolme lastenlasta.”
Toimin Sastamalan kaupungin maaseutujohtajana.
Koulutus: maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi. Muu koulutus: Emäntäkoulu, maanviljelyskoneteknikko, koneenpiirtäjä, agrologi, ylioppilaspohjainen tietotekniikan mekaanikko, opettajan pedagoginen pätevyys, erityiskasvatuksen erikoistumisopinnot, agrologi AMK, kulttuurin markkinointikoulutus, maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinta.
Harrastukset: kuntoliikunta, luonnossa liikkuminen, matkaopastukset, runonlausunta, näytteleminen ja lukeminen.”

2. Asut Hämeenkyrössä, mutta työskentelet Sastamalan maaseutujohtajana. Mitä ammennettavaa Sastamalalla voisi olla Hämeenkyröltä? Entä toisin päin?
”Molemmat ovat ikivanhoja emäpitäjiä. Kulttuuri ja perinteet ovat syvällä molempien kuntien talonpoikaisessa mullassa. Esi-isäni Niclis Pylsy mainittiin vakiintuneen talonpoikaissuvun edustajana, Daavidin kapinan takuumiehenä vuonna 1439. Äitini on syntynyt Tyrväällä ja juureni ovat myös syvällä Sastamalan maaperässä. Minulle molemmat pitäjät ovat tärkeitä ja muistorikkaita.
Molempien kuntien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja puolustaa maaseutua, maataloutta ja yrittäjyyttä. Elinvoimainen maaseutu on kuntien voimavara ja mahdollisuus. Maaseudulla asuminen on luksusta.”

3. Sinut tunnetaan Ritajärven ”äitinä” ja Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuman luojana. Hämeenkyrössä pyörität kesälomallasi Maisemakahvilaa. Mistä ammennat kaiken energiasi?
”Olen saanut sukuperintönä ahkeruuden ja innostuksen työntekoon. Vaihtelevat työtehtävät lisäävät motivaatiota. Saan tietysti myös voimaa onnistumisesta ja kannustuksesta. Mottoni on: Työnteko on kivaa.”

4. Iltapäivälehti nosti hiljattain esiin kehittelemäsi Maisemakahvilan raparperipiirakan. Oletko kova leipomaan ja laittamaan ruokaa? Entä mikä on bravuurisi?
”Suoritin nuorena Karkun emäntäkoulun ja sain sieltä parhaat kotitalousopit. Tykkään ruoanlaitosta ja leipomisesta. Kokeilen ja muuntelen erilaisia kana-, sieni- ja kalareseptejä. Tarjoilen omia bravuureitani, kuten mustikka,- puolukka- ja raparperipiirakoita, Maisemakahvilassa.”

5. Mistä ilahduit viimeksi?
”Saadessani avata 12.6.2018 komean Hummarkosken sillan Kiikoisissa ja nimetä sen Hyvänmielen- ja toivonsillaksi.”

6. Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?
”Haluaisin, että kaikilla maailman lapsilla olisi hyvä, turvallinen lapsuus ja elämä.”

7. Mikä lukemasi kirja on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen? Miksi?
”Ennen murrosikää luin Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään tuotantoa ja olen taas palannut syntymäkyläni suurmiehen kirjoittamien kirjojen äärelle. Aistin kirjoista tuttuja maisemia ja syntymäalueeni talonpoikaisia taloja ja sukuja. Erityisesti Hurskas kurjuus on tehnyt vaikutuksen. Se liittyy vuoden 1918 tapahtumiin. Kirjan keskeisenä näyttämönä toimii omistamme upea Sikomäki. Sillanpään tuotannosta noin 70 prosenttia liittyy Maisemakahvilan parvekkeelta ja Sikomäen laelta avautuviin maisema-alueisiin.”

8. Ketä henkilöä arvostat? Miksi?
”Arvostan esivanhempiani ja vanhempiani, koska he ovat antaneet minulle elämän ja pitkän talonpoikaiskulttuuriperinneketjun. Arvostan myös aviosiippaani ja perhettäni, koska he ovat parhaita tukijoitani ja kannustajiani.”

9. Mikä on parasta Sastamalassa?
”Upea kulttuurihistoria, maaseudun pitkät perinteet, kauniit maisemat, luonto ja elinvoimainen yrittäjyys, upea maaseutu ja maatalous.”

10. Terveisesi kuntapäättäjille:
”Olen itsekin Hämeenkyrön valtuuston pitkäaikainen jäsen ja nyt myös kunnanhallituksen edustaja, joten olen jäävi vastaamaan tähän kysymykseen.
Talonpoikaisella rehellisellä maalaisjärjellä selviää pitkälle. Tietenkin korostan myös luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden saumatonta yhteistyötä alueen hyväksi.”

Katariina Pylsy ilahtui viimeksi vihkiessään käyttöön Hummarkosken sillan Kiikoisissa. Kuva: Eero Pylsy.
 • avatar Nimetön

  Työnteko pitäisi tehdä kivaksi nuorille, eikä 64-vuotiaille, jotka joutaisi tehdä tilaa nuorille työttömille.

 • avatar Nimetön

  Kiitos Katriinalle Ritajärvestä ja Vanhoista taloista ! Toiminnan nainen

 • avatar Terveiset Urjalasta

  Työnantajani Urjalan kunta on laiminlyönteineen vuosia “teurastanut” työntekijöitään ja perheitä , luotan terroristeihinkin enemmän kuin yhteenkään kunnan virka ja luottamusmieheen .

 • avatar Nimetön

  Kylläpä on koulutusosioon saatu paljon “titteleitä”, yleensä mainitaan vain korkein. Nyt on alempia, toistoa ja samaa tarkoittavia, näyttää pitemmältä.

 • avatar Nimetön

  Pylsy on taas esillä. Aivan loistavasti hän löytää näitä Nobel Sillanpää yhtymäkohtia omaan elämäänsä! Maisemakahvilasta näkyy 70% kirjailijan ajatuksista!

Kommentointi ei ole käytössä.