Helleaalto voimistuu – Tukalaa ilmanalaa odotettavissa

Helle

Huh hellettä!

Viikonloppuna on odotettavissa hellettä. Sää jatkuu suuressa osassa maata myös ensi viikolla samanlaisena.

Ennusteen mukaan lähipäivien sää on helteinen suuressa osassa maata. Hellevaroitus on voimassa lähipäivinä useissa maakunnissa.

Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä päivän ylimpien lämpötilojen noustessa +27 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötilan pysytellessä +20 asteessa. Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen.

Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille, sydän- ja verisuonitauteja sairastaville ja heidän läheisilleen sekä ulkona säälle alttiina työskenteleville.

Helleaalto voimistuu

Viikonlopun aikana helteinen sää lämpenee entisestään.

Ensi viikon alussa lämpötilat ovat päivisin +27…+31 astetta. Yöt ovat myös hyvin lämpimiä. Yön alimmat lämpötilat ovat +15…+20 astetta.

Tämän hetken ennusteen mukaan kuumimmat lähellä +30 astetta olevat päivät sijoittuvat maanantain ja keskiviikon välille.

Todennäköisyys tukalalle helteelle jatkuu koko ensi viikon ajan.

6 vastausta artikkeliin “Helleaalto voimistuu – Tukalaa ilmanalaa odotettavissa”

 1. Nimetön

  Juu,ihan hirveen kamalaa keliä,ei ole valko ihosen juttu.

 2. Nimetön

  orotas pualen vuatta niin toivot että olispa taas kesä ja 30 astetta

 3. Mikael

  Mahtavaa, lisää näitä ihania ilmoja loppu syksyyn asti 🙂

 4. Nimetön

  Riittääkö tulevaisuudessa ruoka maailmassa kun tälläinen säätila valtaa maapallon? Ei riitä!! Ilmastonmuutos niittää sitä mitä ihmiskunta on kylvänyt vuosikymmeniä. Tyhmyyden ylistys vaatii vekseliä maksuun.

 5. Nimetön

  Ei todellaka,lunta,vanhan ajan kinokset, kymmenkunta pakkasta,mikään ei ole sen ihanampaa kun tulee karvahatun kokoisia lumihiutaleita ja pääsee lenkille.