Kansanedustajat Ylelle: Kolme kyllä, yksi ehkä

Kuvakollaasi Sastamalan seudun kansanedustajista. Vasemmalta oikealle Arto Satonen, Pertti Hakanen, Martti Mölsä ja Ilmari Nurminen.

Sastamalalaiset kansanedustajat Pertti Hakanen (kesk.), Ilmari Nurminen (sd.) ja Arto Satonen (kok.) ovat asettumassa ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Asiaa selvitti Yleisradio.

Punkalaitumelaisen Martti Mölsän (sin.) ehdokkuus ei ole varmaa. Hän oli vastannut kysymykseen “ehkä”.

Pirkanmaalta on 19 kansanedustajaa. Heistä ainakin kaksitoista on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa.

 • avatar Nimetön

  Siniset eivät saa yhtään kansanedustajaa vaaleissa, siksi Mölsä ei halua ehdokkaaksi munaamaan itseään.

  • avatar Liisa

   Onko nämä jossain aineissa kun ne ei ymmärrä eikä välitä mistään mitään ?

 • avatar Munakas

  Kyllä kansa tiätää, tai sitten ei. Saunottaa pitäis tuota sakkia.

  • avatar Nimetön

   Minä ja lukuisat muut järkevät ihmiset. Aivan kuten edellisissäkin vaaleissa.

   • avatar Nimetön

    Minä en, eikä kukaan ihmisarvoa kunnioittava, luokkayhteiskunnan paluuta vastustava ihminen. Tunnustan, että olen ollut niin tyhmä, että äänestin Satosta aiemmin, mutta en ole niin tyhmä, että tekisin sen toiste. Toivottavasti muutkin tajuavat, ettei se taviksesta kultapossukerholaista tee, jos lankeaa hännystelemään suurpääomaa.

 • avatar Nimetön

  Suomi iskee puomit alas ja rajat kiinni, mutta silti Trumpetti työntyy kylään. Pelätään, että vieras vie kaivonkkannetkin. Hitsataan kiinni. Ei tälläistä rumpaa ole tarvittu kun Putin on yksin kyläilly.

 • avatar maniaana

  Mitä nää veijarit on tehneet äänenne eteen?
  Onko toteutuneet arvot joiden puolesta äänenne annoitte?Olen työssäkäyvä keskituloinen,minun asioitani ei kukaan näistä pelleistä edesauta.

  • avatar Nimetön

   Minäkin olen työssäkäyvä keskituloinen. Siksi äänestän Satosta.

   Äänestin Kokoomusta ylipäätään jo opiskelijanakin, vaikka en ollut työelämässä vielä.
   Ymmärsin sen, että yrityksiä tukemalla saadaan Suomeen uusia työpaikkoja.
   SDP:n änkyrä ”mulle-kaikki-heti-tänne” asenne ajaa loputkin työt pois Suomesta. No toisaalta sossut pääsevät sitten nauttimaan ylöspidosta kotisohvalle, kuten haaveena on monella ollut tähänkin asti.

   • avatar Nimetön

    Tietkö mistä se keskiluokka on pääosin muodostunut? Se on noussut siitä kun työntekijät ovat vaatineet enemmän palkkaa tehdystä työstä. Ilman palkansaajien joukkovoimaa, päiväpalkka ei riittäisi edes ruokaan. Toiseksi. Kyllä se on aina kapitaali joka voitot korjaa ja sohvalla loikoilee. Näin on ollut, ja on myös tulevaisuudessa.

   • avatar Nimetön

    Keskiluokkainen kokoomuksen äänestäjä on juuri se, jolta digitalisaatio ja robotisaatio vie työn. Kokoomuksen vastaus tulevaan joukkotyöttömyyteen on työttömyysturvan elinikäinen karenssi, saavuttamattomissa olevat kalliit terveyspalvelut ja omaisuuden rosvous harvoille miljardööreille. Saattaa keskiluokkainen kokoomuksen äänestäjä tuntea itsensä tulevaisuudessa petetyksi jonottaessaan leipää pelastusarmeijan ovella.

   • avatar Nimetön

    Yrityksiä tukemalla. Niitä joiden johdossa on kaikenmaailman marakatit ajamassa menoa siihen malliin, jotta voidaan halvalla myydä ulkomaille. Moni keskituloinen leikkii kokoomuslaista istuessaan baarissa keskioluella ja tuntee nousuhumalassa itsensäkin “herraksi”. Kannattaisi ehkä herätä. En väitä että silti, että demarimeininkikään sitä oikeaa on, mutta kannattanee miettiä kuka sen työn oikeasti tekee ja palkkansa ansaitsee – ja kuka sen määrän päättää..

 • avatar Nimetön

  ymmärrän jos Mölsä ei lähde ehdolle sillä sinisillä ei ole tulevaisuutta.Sitä kyllä ihmettelen kuka äänestää Satosta ja Hakasta .Mitä ovat tehneet Sastamalan hyväksi??? Ovatko ne katuvalot valtatielle???

 • avatar Nimetön

  Kolmelle kuvan neljästä herrasta suuri kiitos maan talouden- ja työllisyydenhoidosta.
  Palkkasumma on kasvanut ennätyselliset 4.6 % vuodessa ja maan velkaantumisaste on kääntynyt suotuiseen suuntaan.
  Verotulot lisääntyvät koko maan tavoin myös Sastamalassa.
  Populisti Imari Nurmisen esittämiin menolisäyksiin ei kylläkään tämä hyvä kehitys riitä.
  Niihin tarvittaisiin verojen korotuksia ja vaikutukset olisivat taloudelle ja työllisyydelle koetun tuhoisia.

  • avatar Nimetön

   Sitten kun maailmantalous taas sakkaa, ottavatko kyseiset herrat syyn niskoilleen? Eivät. Silloin syytetään, että vienti ei vedä. Jos hallitus ottaa kunnian itselleen niistä työpaikoista jotka syntyvät yrityksiin. Silloin hallitus on syypää myös vastaavasti irtisanomisiin. Mutta hallitus meneekin piiloon perunakellariin.

   • avatar Nimetön

    Äänensävystä päätellen tuntuu kyrsivän oikein kunnolla hallituksen onnistunut politiikka. Sikäli ymmärrettävää, että samaan aikaan Rinne&Co ovat vain yrittäneet kampittaa ja jarruttaa suotuisaa kehitystä.
    Nuku yön yli, niin kyllä se siitä alkaa helpottamaan.

  • avatar Nimetön

   Jos porvaripuolueet saavat tahtonsa läpi, soteuudistus tuo monen miljardin lisäkulut valtiolle ja kalliit palvelut kansalaisille juuri, kun kansainvälisen talouden alamäki alkaa. Demarit kehittäisivät olemassaolevaa kansainvälisesti vertaillen toimivaa ja hinta/laatusuhteeltaan hyvää järjestelmää ilman turhia maakuntahallinnon suojatyöpaikkoja ja veroparatiisifirmojen terveysbinesten lihottamista. Kuka siis tuhlaa rahaa ja ajaa valtiontalouden kuralle?

   • avatar Nimetön

    Demarit suosivat tasan tarkkaan vain puoluerahoituksen saamista vaaleihin, joko yksityisiltä terveysyrityksiltä, tai AY- liikkeeltä.
    Hoitoa tarvitsevat potilaan ovat heille pelkkiä pelinappuloita.

   • avatar Nimetön

    ne valmistautuu jo yliopistollisissa sairaaloissa
    – lääkärit on pantu valittamaan kuinka kalliita on jotkin tutkimukset
    – järjestettiin “lähikardiologipalvelut”, kuten Sastamalassa, muttei Valkeakoskella, ei siis samanarvoiset yhdenvertaiset palvelut koske joka kunnassa
    – lopetetaan sairauksien säännölliset seurannat, pidennetään seurantavälejä
    Tässä vain tehtyjä havaintoja esimerkiksi

 • avatar Nimetön

  Tee vain työsi hyvin, kouluttaudu tarpeen mukaan ja ole aktiivinen niin on paremmat mahdollisuudet menestyä.
  ikuinen valitus milloin mistäkin hallituksesta ei johda mihinkään muuhun kuin muiden syyttelyyn. vastuu on sinulla itselläsi, ei hallituksella, ay-liikkeellä, satosilla , nurmisilla tai hakasilla .

  • avatar Nimetön

   Ellei kestä erilaisia mielipiteitä niin heikoilla eväillä ihminen vaeltaa elämässä. Tietty määrä tyytymättömyyttä vie yhteiskuntaa eteenpäin. Muutoin istuisimme edelleen naamat noessa kuopanreunalla ja söisimme nauriita. Jos ihmisen elämä olisi pelkästään omissa hyppysissä, mihin silloin tarvitaan esim. sairaaloita, ensiapua, pelastuslaitosta ja poliisia? Jopa työpaikka menee alta, vaikka miten ahkerasti puurtaisi.

 • avatar Nimetön

  Ilmari menköön jatkoon, mutta muut kultalusikka suussa ja hopealusikka pe…ä syntyneet jääköön rannalle.

  • avatar Nimetön

   Armeijaan Ilmari saisi mennä, mutta taitaa jättää maanpuolustuksenkin toisten harteille.

  • avatar Nimetön

   Juu Ilmarissa on kieltämättä SDP-poliitikon aineksia. Katteettomat lupaukset ovat arkipäivää. Verot alas – palvelut ylös!

 • avatar TOIMITUKSELLE!

  Olen kysynyt aiemminkin ja kysyn jälleen! Tietyistä jutuista on poistettu hyvin nopeasti kommentointi ja kommentteja poistettu. Tässäkin ketjussa on jälleen ikävää vihjailua ja epäasiallista tekstiä. Miksi näitä ei poisteta ja kommentointia suljeta? Kysyin samaa eräässä muussa ketjussa, jossa oli todella epäasiallista tekstiä. Silloin en saanut vastausta. Miksi kommentoinnin sulkeminen on valikoivaa?

 • avatar Nimetön

  Nyt sitten joku on mennyt sanomaan negatiivisen sanan punikeistakin, niin olis jo kiire ruveta sensuroimaan. Meidän kiiltokuvapojua kun ei saa haukkua!

 • avatar Nimetön

  Ei turhan valittaminen johda mihinkään, ei sinua kukaan nurminen tai satonen pelasta vaikka kuinka valitat. Kyllä se on omissa käsissä, siten makaat miten petaat.
  Se taitaa vaan tämä vasemmistolainen ideologia siirtää yksilön vastuun yhteiskunnalle, oli sitten kyse työstä tai sen tekemättä jättämisestä.

  • avatar Nimetön

   Kyllä vastuu pätkätöistä ja palkattomista pakkotöistä todellakin on yhteiskunnan vastuulla, sellaisen yhteiskunnan, jollaiseksi Sekoomus ja Kepu sen ovat vallassa ollessaan sen muuttaneet. Sosiaalidemokratialla on luotu hyvinvointivaltio, jonka tarkoitus on mahdollistaa kaikkien työssäkäynti terveenä ilman huolia esimerkiksi lastenhoidosta ja jos sairaus iskee, on turvaverkko, joka hoitaa takaisin työkykyiseksi tai ainakin pelastaa joutumasta kurjuuteen. Tätä kutsutaan työvoiman uusintamiseksi, yhteiskunta huoltaa työvoimaa. Kyllä porvareillekin kelpaa yhteiskunnan kouluttama työvoima, firmoilla ei ole mitään halua kouluttaa itse.

   • avatar Nimetön

    ja kyllähän se varmaan pienyrittäjällekin kelpaa
    yel-tulon perusteella laskettava Kelan päiväräha, jos sairaus yllättää vaikkapa

   • avatar Nimetön

    Tiedätkö paljonko yrittäjä maksaa tuloistaan eläkemaksua? Vastaus : noin neljäsosa tuloistaan, se on aika iso summa, mitähän se palkansaajalla on?

   • avatar Nimetön

    Tuo YEL-työtulo on summa jonka yrittäjä saa itse määrittää ja josta eläke maksetaan. Minimi nyt 7.656 euroa vuodessa, josta siis eläkemaksu noin. 25%. Se ei ole yrityksen voittoa, liikevaihtoa tai yrittäjän verotettavaa tuloa. Lisäksi aloittava yrittäjä saa 22% alennusta neljän vuoden ajan.

 • avatar Nimetön

  Nurmisenkin armeija kouluttaisi ihan ilmaiseksi puolustamaan maata. Onko siitä maksettava korvaus riittämätön, vai syynä motivaation puute, kun nuori mies jättää velvollisuutensa suorittamatta?

  • avatar Nimetön

   Onhan meillä ollut puolustusministerinä henkilö joka ei ole käynyt armeijaa. Moniko reserviläinen on fyysisesti niin hyvässä kunnossa, että pärjää nykyaikaisella taistelukentällä? Ja mikä olisi Suomen todellinen miesvahvuus jos sota syttyisi? Siitä asiasta vaietaan. Miksi?

   • avatar Nimetön

    En vertaa. Vaan maataan voi palvella monella tavalla. Ei se edellytä armeijaa. Tärkeämpi on kirjoituksen loppuosa Suomen puolustuksesta. Onko se paperilla vahvempi kuin totuus?

  • avatar Nimetön

   Äänesti aika moni innoissaan Halla-Ahoakin vaikka on sama velvollisuus unohtunut..

 • avatar Nimetön

  Todellisen kriisitilanteen koittaessa, oli se sotatila tai jotain muuta, kaikki suomen kansalaiset ovat velvollisia puolustamaan maataan. Monella saattaa olla epärealististisia kuvitelmia mitä se armeijaa käymättömälle merkitsee, saattaapi löytää itsensä etulinjasta, ilman asetta.

  • avatar Nimetön

   Aivan. Etulinjaan on todella järkevää asettaa aseistamattomia ja kouluttamattomia. Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin ennen näppäimistöön tarttumista.

   • avatar Nimetön

    Monissa maissa on käytetty miinanpolkijoita.
    Tarja Halonen toimi maamiinojen kieltämiseksi, mutta saattaapi joku Suomen rajanaapureista niitä käyttää, joten punaruusu kädessä etulinjaan, ellei muuhun kykene.

   • avatar Nimetön

    Juu monissa sotaa käyvissä maissa miinat pitää jotenkin purkaa, ne käyttää niissä miinanpolkijoita, niillä ei ole asetta.

   • avatar Nimetön

    Ollaanko tässä miinoitetulle maaperälle hyökkäämässä? Luulin että kyse on oman maaperän puolustuksesta..

   • avatar Nimetön

    Tämän päivän kahakoissa kuolee ja haavoittuu enemmän siviilejä kuin sotilaita. Koska taistelut käydään pääosin kaupunkialueilla. Naiset, lapset ja vanhukset kantavat raskaimman taakan.

 • avatar Nimetön

  Nato on niin vahva, että sitä ei uhkaa mikään. Venäjä ei ole uhka Suomelle. Se on uhkakuva. Pelko on aseeni. Mutta keiden käytössä se on?

 • avatar Nimetön

  Ruotsia vartenko me sitten pidämme yllä uskottavaa maanpuolustusta jos Venäjä ei ole uhka. Jos ei ihan joka päivä nuku ruususen unta on varmaan huomannut Venäjän toimet Ukrainassa ja Krimillä.
  Ainahan näitä haihattelijoita on riittänyt, onneksi Suomessa maanpuolustus on uskottavissa käsissä, Venäjällä pelko on aseeni.

  • avatar Nimetön

   Venäjä ollut uhka entiselle Neuvostoliiton etupiiriin kuuluville maille. Suomi ei sitä ole. Venäjä kelpaa linnunpelätiksi USA:lle, kun haluavat tehdä asekauppoja. Politiikka on hyvä keppihevonen bisnekselle. “Uskottava puolustus” on väärin käytettynä pohjaton rahasäkki.

   • avatar Nimetön

    Turvallisuudesta on oltava valmis maksamaan, kaikki muu on sitten turhaa jos ei puolustus ole kunnossa. Tällä hetkellä Suomessa on parlamentaarinen yhteisymmärrys puolustuksen tasosta mikä on hyvä asia, suomalaiset ovat isänmaallista kansaa.

   • avatar Nimetön

    Turvallisuudella ja puolustusvoimien asevarustelulla on hyvin vähän yhteistä. Arkielämän turvallisuus on sitä miten ihmiset kokevat asuinympäristön turvallisuuden. Hornetin jylinä taivaalla ei poista huumeveikkoja puistoista. Mihin siis panostamme eurot. Milloin vaikka Hornetteja on oikeesti tarvittu? Paljon pienemmällä määrällä tehtäisiin tunnistuslennot. Ohjuspuolustus olisi tehokkaampi ja halvempi ratkaisu. Uudet hävittäjät maksavat 10 miljardia ja ylläpito elinkaaressa lisää vielä 30 miljardia. Olkapäältä ammuttavat ohjukset pudottaisivat alas kaikki hyökkääjän taisteluhelikopterit. Ja pikkurahalla verrattuna hävittäjiin. Mutta kun kommeeta ja näyttävää täytyy olla. Isänmaallisuuden kustannuksella.

 • avatar Nimetön

  Kansanedustajan on hyvä toimia esimerkillisesti myös maanpuolustuksessa.
  Ilmari Nurmisellekkin tekisi hyvää kokea, vaikkapa nyt nämä kesän helteet armeijan harmaissa muiden nuorten miesten tavoin.
  Elisabeth Rehn toimi hienosti puolustusministerinä ajaessaan läpi naisten vapaaehtoisen pääsyn armeijaan.

  • avatar Nimetön

   Kyllä armeijan kokemukset auttavat ymmärtämään paremmin omia ikätovereitaankin, yhteiset kokemukset yhdistävät. Sotaveteraanien kokemukset ovat omaa luokkaansa mutta voisi kansanedustajalle olla hyödyksi saada jokin kokemus maanpuolustuksesta.

   • avatar Nimetön

    Mistä sinä tiedät, milloin kukin aikoo varusmiespalveluksensa hoitaa? Itse kävin opiskelun jälkeen armeijan 29-vuotiaana, eikä minulle kukaan silti huudellut ratkaisustani. Sitä paitsi, taitaa nykyään olla jo vähemmistössä armeijan käyvät, sinne kun ei huolita enää kuin osa kutsutuista.

 • avatar Nimetön

  klo 19:15 – kommentissa tarkoitettiin sosiaaliturvan saamista yel-työtulon perusteella
  mm. sairaus- äitiys ja vanhempainrahat sekä työttömyysturvaetuuden määrityksessä käytetään, löytyy Kelan sivustosta

  • avatar Nimetön

   Mitä höpiset? Vastasin 16:43 kirjoitukseen joka mainitsi eläkemaksut yrittäjillä. YEL-työtulo on summa jonka yrittäjä itse ilmoittaa. Ja siitä peritään eläkemaksu, tulevaa eläkettä varten.

 • avatar Nimetön

  No juu molemmat ed. kommentit samasta asiasta ja ihan oikein. Varsinainen asia on tietenkin että yrittäjät joutuvat aika koville yel-työtulon maksujen kanssa pienissä yrityksissä, sinun pitää itse kustantaa koko eläkeosuutesi ja vielä työntekijöidenkin eläkemaksut.
  No aika moni maksaa minimit ja hoitaa eläkevakuudet muuta kautta, paremmalla tuotolla.

  • avatar Nimetön

   Tuo on varmasti totta. Mutta kyllä myös työntekijät maksavat eläkemaksuja omasta palkastaan. Ilmeisesti joka kolmas yrittäjä ilmoittaa työtulonsa liian alas. Siksi osa yrittäjistä sinnittelee melko pitkään työelämässä.

 • avatar Nimetön

  Nykyhallitus se jaksaa tehdä väärää talouspolitiikkaa. Puhuvat työnverotuksen alentamisesta. Miten jonkun herranketkun työtä voi verottaa vähemmän, jos työpanos on jo nolla? Silloin pitää elvyttää kun talous sakkaa. Nyt pitäisi kerätä pelivaraa seuraavaa taantumaa varten. Vai olettaako valtiovarainministeri Orpo, että kokoomus ei ole seuraavassa hallituksessa? Silloin poltetunmaan taktiikka voi kiehtoa. Jos siis oikeisto ei välitä suomalaisten tulevaisuudesta.

   • avatar Nimetön

    Kirjoitustila ei riitä sellaiseen määrään nimiä. Eikä ole muutenkaan sopivaa. Kyllä kansa tietää muutenkin. Miksipä sitä herraksi ryhtyisi ellei töitä muilla teettäisi. Porvarihallitus syleilee herroja ja herrat kiittää osinkojen verohuojennuksista.

   • avatar Nimetön

    Arvasin, että et osaa nimetä ketään.

    Jokainen voi epäillä ja onhan se mukava juoruilla ja syytellä täällä ilman mitään todistusvelvoitetta.

   • avatar Nimetön

    Kirjoitin siitä millaista talouspolitiikka nykyhallitus räpeltää. Silloin asioita käsitellään yleisesti. Ei siinä silloin mainita yksittäisen kansalaisen nimeä. Eikä se ollut edes kirjoituksen tarkoitus. Ainoastaan ministerin tai kansanedustajan harjoittamaa politiikka voi moittia. Mutta kyseisiä henkilöitä ei tarvitse naulata seinälle.

   • avatar Nimetön

    Suora lainaus kirjoituksestasi: “Miten jonkun herranketkun työtä voi verottaa vähemmän, jos työpanos on jo nolla?”
    Edelleen ketä/keitä tarkoitit?

   • avatar Nimetön

    Tarkoitin just niin kuten kirjoitin. Ja jokainen tulkitsee miten tulkitsee. Vertaus jättää tilaa pohdiskelulle.

 • avatar Nimetön

  Suomella menee paremmin kuin kertaakaan 2000-luvulla. Töitä on enemmän kuin työhaluisia, niilläkin menee hyvin jotka eivät halua tehdä töitä, vastikkeeton sosiaaliturva on edelleen voimissaan.
  Jatkossa näemme vielä senkin ajan että kaikki saamasi yhteiskunnan etuudet ovat vastikkeellisia, demarit joutuvat jo tämän tekemään jos uskaltavat hallitusvastuuseen .

  • avatar Nimetön

   eiko sullakaan muuta tekemistä ole, kun pistää poliittista änkyrätekstiäs tänne? ei oo kiveen hakattu tuokan “filosofia”

  • avatar Nimetön

   10:14 Lakeihin perustuva sosiaaliturva on aina ollut vastikkeellista. Pitää täyttyä tietyt kriteerit, että apua saa. Vaikka aikaisemmin olisi elänyt paremmilla oksilla yhteiskunnassa. Jos numeroilla Suomella menee paremmin, niin monella suomalaisella menee huonommin. Kuin kertaakan 2000-luvulla. Nykyhallitus murjoo.

   • avatar Nimetön

    Vastikkeellisuus tarkoittaa että työskentelet jotenkin saamaasi korvausta vastaan,työhistoria on aivan eri asia.
    Työhaluisille on töitä tarjolla, sosiaalituilla keinotteleville kuuluukin olla tiukkana,senhän sanoo järkikin.
    Kaikissa muissa euroopankin maissa tuet ovat vastikkeellisia, ainoastaan Suomessa on maksettu kotiin loisimisesta. Seuraavassa hallituksessa demarit pistävät topin tällekin.

   • avatar Nimetön

    6:49 Kyllä siinä vastikkeellista on riittävästi kun ihminen joutuu työttömäksi tai sairastuu. Suomessakin on näitä 9 euron päiväpalkalla orjatyössä porukkaa. Tuollainen työn arvostuksen polkeminen häiritsee oikeita yrittäjiä. Miten pärjätä kilpailussa kun naapurilla on lähes ilmainen työvoima. Vaikka kahvila ja ravintola-alalla. Suomessa ei pidä siirtyä orjatyövoimaan.

   • avatar Nimetön

    Joo onhan se näinkin, jokaisen ihmisen tilanne on omanlaisensa. Kyllä 9 euron palkka on mistä tahansa työstä täysin kohtuuton eikä varmaan motivoi kovin kummoiseen työpanokseen. Tekijän ja työn teettäjän kannalta kyllä palkan pitää olla sellainen että sillä saa jotain ostettuakin.

  • avatar Nimetön

   Vaihtaisit sinäkin niihin suosittelemiisi, matalapalkkahommiin, josko rautalankamalli veisi tiedot perille?
   Ja ohjeistamiseesi tulisi kokemusperäistä ymmärrystä.

Kommentointi ei ole käytössä.