Tyrvään Pappilassa ulkoilmateatteria

Tyrvään Pappilan puutarha muuttuu elokuun ensimmäisenä perjantaina ulkoilmaelokuvateatteriksi. Tapahtumasta tekee erityisen ainutlaatuisen se, että jättiscreenille heijastuu tutuissa maisemissa kuvattu laatudraama.
Illan elokuva on Klaus Härön Postia pappi Jaakobille (K7), jossa Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on näkyvässä osassa. Se ei ole sattumaa.
– Puntaroimme elokuvavalintaa todella huolellisesti. Tässä osuivat kaikki palat kohdilleen, koskettava tarina ja kotiseutu samassa paketissa, kertoo Pappilan liiketoimintajohtaja Kirsi Liljeqvist.

Postia pappi Jaakobille kertoo sokeasta papista, jonka elämän tärkein asia on vastaaminen henkistä apua tarvitsevien ihmisten kirjeisiin. Hän saa avustajakseen armahduksen saaneen elinkautisvangin, elämäänsä pettyneen naisen. Elokuva on tarina kahden maailman törmäämisestä, auttamisesta ja autettavana olemisesta.
Härön teos on voittanut lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja. Vuoden 2010 Jussi-gaalassa teos oli ehdolla yhdeksässä kategoriassa, joista se voitti palkinnon parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, miespääosasta ja musiikista.
Elokuvan pääosissa näyttelevät Kaarina Hazard, Heikki Nousiainen, Jukka Keinonen ja Esko Roine.
Ulkoilmaelokuvateatteriin mahtuu sata ihmistä.

  • avatar Hienoa

    Ihmisen Ringissä Äkäslompolossa on vuosikaudet esitetty ulkoilmassa elokuvia. Menestystä on tullut.

  • avatar Nimetön

    Kaikissa tapahtumissa on lain mukaan ilmoitettava julkisesti hinta. Se ei vissiin koske Pappilan tilaisuuksia. Ei riitä, että se 12e näkyy sisäisillä sivuilla.

Kommentointi ei ole käytössä.