Uusi aluevaltaus – Länsi-Suomen opistossa alkaa paritanssiopetus

Parintanssilinja on Liisa Kontturi-Paasikon ideoima.

Huittisissa toimiva Länsi-Suomen opisto alkaa elokuusta lähtien antaa opetusta paritanssiin ensimmäisenä kansanopistona Suomessa. Uusi aluevaltaus on pitkänlinjan paritanssin ammattilaisen Liisa Kontturi-Paasikon ideoima.

”Olen seurannut tanssinopetuksen kenttää koko Suomessa vuosia. Tanssilinjoja on kansanopistoissa ollut aina, mutta ne ovat keskittyneet enemmän show- ja taidetanssiin. Tämä on ensimmäinen puhtaasti paritanssiin erikoistunut opistokoulutus”, hän kertoo.

Länsi-Suomen opistossa alkavaa linjaa voidaan pitää portaana harrastamisen ja ammattilaisuuden välillä. Kurssi laajentaa paritanssin osaamista oman tanssin, parityöskentelyn, tanssimusiikin ja pedagogiikan näkökulmasta. Kontturi-Paasikko uskoo, että juuri tämän tasoiselle opetukselle on tällä hetkellä kysyntää.

”Tämä on loistava mahdollisuus esimerkiksi sellaisille ihmisille, jotka hakevat pelkällä lavatanssitaustalla opiskelemaan tanssia ammattikorkeakouluun, eivätkä pääse sisään. Vuoden aikana meillä on mahdollisuus käydä huolella läpi kehollista tanssitekniikkaa, minkä ansiosta seuraavan vuoden haussa on varmasti paljon vahvemmilla.”

Linjan opiskelijoilta ei kuitenkaan edellytetä tavoitetta tanssin ammattilaisena.

”Ehdottomasti mukaan voi tulla vain pelkästä kiinnostuksesta harrastusta kohtaan. Jo nyt ilmoittautuneiden joukossa on yksi eläköitynyt henkilö, joka vain haluaa kehittää tanssitaitoaan.”

Aivan ensimmäistä kertaa tanssikenkiä ei kannata laittaa jalkaan linjan alkaessa elokuussa, mutta Kontturi-Paasikon mukaan mitään lähtötasoa ei vaadita tai pääsykoetta pidetä.

Kontturi-Paasikko kertoo, että opintokokonaisuus on suunniteltu varsin nopealla aikataululla. Linjan aloittaminen lyötiin lukkoon vasta tammikuussa.

”Tämä on lyhyt aika käynnistää kokonaan uusi opetuskokonaisuus. Olemme saaneet kasaan erittäin hyvän koulutuksen, mutta suurin haaste on täysin uuden linjan markkinointi opiskelijoille näin lyhyessä ajassa.”

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä.

  • Nimetön

    on se kumma ku keksimällä keksitään typeryyksiä,kännis ku näitä keksitään

Kommentointi ei ole käytössä.