Lukijan kuvat Pyhältä Olavilta: “Miksi roskia ei voi laittaa roskikseen?”

Vanha kirkko on kaunis, mutta roskat sen ympärillä eivät. Kuvan polkupyörät eivät liity tapaukseen, rantaa siivonnut Hannele huomauttaa.

Sastamalalaisen Hannelen uimareissu Tyrvään Pyhän Olavin kirkon rantaan päättyi keskiviikkoiltana siivoustalkoisiin.

“Paikalla oli paljon nuorta porukkaa, jotka jättivät jälkeensä roskia. Oli pulloja, tölkkejä ja karkkipapereita”, Hannele kertoo.

Häntä hämmästyttää eritoten se, että kirkon vieressä, alle 10 metrin päässä roskatusta paikasta, seisoo kaikkien käytettävissä oleva roska-astia.

“Jos osaa ostaa kaupasta evästä rannalle, osaa varmasti myös siivota jälkensä”, Hannele huomauttaa.

Rannan siivottomuus närkästytti naista siinä määrin, että hän palasi kotiinsa hakemaan pari roskapussia ja siivosi nuorison jäljet.

“Siivosin samalla vauhdilla myös rannalta löytyneet lasinsirpaleet, tupakantumpit ja nuuskapussit, joita muuten oli melkoinen kasa!”

Hannele ei syytä vanhan kirkon rannan siivottomuudesta pelkästään nuorisoa, sillä hänen mukaansa omien jälkien siivoaminen tuntuu olevan nykypäivänä mahdoton tehtävä myös osalle aikuisista.

“Toivon silti, että jokaisen lapsen ja nuoren kotona opetettaisiin, että jätteet kuuluvat roskakoriin eikä luontoon.”

Hannele huomauttaa vielä, että Pyhälle Olaville kerääntyvillä jätteillä voi olla tuhoisat seuraukset.

“Kirkon ympärillä laiduntaa hevosia, lehmiä ja lampaita. Mitä jos karkkipaperit tai tölkit lentävät tuulen mukana laitumille ja joutuvat eläinten suihin?”

Nuorisojoukko jätti jälkeensä pulloja, tölkkejä ja karkkipapereita. “Siivosin myös muualta rannalta löytyneitä tupakantumppeja ja nuuskapusseja.”
 • avatar Nimetön

  Aivan samasta on kyse kun, eivät ihmiset tahdo noudattaa liikennesääntöjä, ei välitetä nopeusrajoituksista, ajellaan kännykkä korvalla, siis kansalaistottelemattomuus on kyseessä

 • avatar Nimetön

  Opettakaa niille kulannupuillenne tapoja ja olkaa aikuiset itse esimerkkinä. Eikö ne “mäyräkoiran” pullot ja tölkit kelpaa panttina takaisin kauppaan, eikä heiteltäväksi Pitkin pihoja? Jos alaikäinen nuori ei itse kehtaa palauttaa, niin laittakoon vanhempansai asialle tai sen täysi-ikäisen henkilön, joka juomat hankkikin. Limutölkit varmaan itse kuskaataankin kauppaan tai roskiin…?

 • avatar Nimetön

  Inhottaa ne röökaajat, jotka poltettuaan vain nakkaa natsan katuun ja pyöräyttää kenkää päällä. Siinä on muka jätehuolto. Hyvää keuhkosyöpää kaikille näille.

 • avatar Nimetön

  Kotoohan se lähtee! Kun on vanhemmiltaan saanut mallin,vaikee korjata.Ei katos huvita!Sitten sillä hetkellä kun 5 min tylsää heitän tonkin tai lyön rikki!

Kommentointi ei ole käytössä.