Kivilinnan uuden katon vihkiäisiä vietetään sunnuntaina

Markku Rudanko työn touhussa pärekatolla. Kuva: Veli-Matti Saksi.

Sastamalan kaupunki korjautti Pirunvuoren Kivilinnan katon kuluvana kesänä.

Kivilinnan peruskorjaus aloitettiin vuonna 1997. Silloin kunnostettiin muun muassa sisäseinäpinnat, lattiat ja pärekatto. 20 vuoden kuluessa pärekatto oli kuitenkin päässyt rapistumaan ja esimerkiksi katolla kasvoi pieniä puita.  Vaativan korjaustyön teki Markku Rudanko. Työ valmistui aikataulussa, ja nyt on aika pitää juhlat uuden katon kunniaksi.

Kivilinnalla järjestetään katon vihkiäistilaisuus tänä sunnuntaina 12. elokuuta kello 11 – 17. Kello 12 sivistyslautakunnan jäsen Sari Hassi suorittaa virallisen vihkimisen. Tämän jälkeen Saga Danielsson kertoo Kivilinnan rakentamisen ajoista sekä siitä, millaista oli elämä Kivilinnalla taitelija Emil Danielssonin kanssa. Koko päivän on tarjolla kahvia ja pullaa. Lisäksi lapset pääsevät kokeilemaan, millaista on taiteilijan työ Kivilinnalla. Kuvataiteilija Heidi Piippo opastaa kivien maalaamista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pirunvuoren Kivilinnan on luonnonkivistä rakennuttanut taiteilija Emil Danielsson vuonna 1906. Taiteilija ja vaimonsa Saga viettivät Kivilinnassa kesät aina 60-luvun loppupuolelle asti. Danielssonit testamenttasivat Kivilinnan Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistykselle. Kotiseutuyhdistys puolestaan lahjoitti Kivilinnan ja testamenttiin kuluneet taulut Vammalan kaupungille vuonna 1990.

Pirunvuoren Kivilinna.
  • avatar Kanto

    Koivut eivät siis enää kasva katosta, kuten hetki sitten.
    Mukavaa, etteivät papit ja pipit tule kattoa siunaamaan.

Kommentointi ei ole käytössä.