Saksitut: Tämä loistava tarjous suunnataan vain Teidän asuinalueellenne

”Hyvää päivää. Olen myyntipäällikkö X ja edustan kokenutta kattojen uusimisiin ja korjauksiin erikoistunutta yritystä X pääkaupunkiseudulta. Minulla on Teille iloista kerrottavaa, sillä tämä tarjous on suunnattu vain teidän asuinalueellenne. Olisiko Teillä huomenna sopivaa aikaa talon kattonne tarkistukseen, sillä olen siellä tällä viikolla. Tarkastan ilmaiseksi kattonne kunnon ja teen huipputarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Tarkistus ja tarjous ei sido Teitä mihinkään. Miten on?”

Tällaisia puheluita tulee varmasti aika monille erilaisista asioista aina vesiputkien tarkastuksesta ikkunoiden uusimiseen. Eikä siinä mitään, sillä markkinointi kuuluu tähän maailmaan. Hyvä niin, sillä mistäpä sitä muutoin saisi tietoa, mitä kaikkea on tarjolla. Joskus tällaiset puhelut ja sen tuottamat käynnit osuvat sellaisten ikäihmisten kohdalle, jotka eivät tarkkaan tiedä mistä on kyse. Onneksi todellista harmia tuottavaa etä- ja epämääräistä markkinointia on kohtuullisen vähän. Eihän noita Picasson taulujakaan juurikaan enää kaupitella ovelta ovelle.

Tarjouksiin voi ja saa tarttua, jos siltä tuntuu. On kuitenkin hyvä hieman vertailla vaikkapa oman paikkakunnan, tässä tapauksessa Sastamalan, vastaavia yrityksiä kaukaisempaan tarjoajaan. Tuskinpa löytyy tehtävää, johon täkäläisistä tekijöistä ei löydy osaajia, monesti myös edullisemmin ja varmemmin. Ainahan sattuu ja tapahtuu, kun rapataan, joskus vähän roiskuukin. Kun sitten roiskuu ja siitä syntyy jälkipuintia, niin lähelle on helpompi ottaa yhteyttä ja kertoa harmista. Niistä päästään useimmiten nopeasti yhteisymmärrykseen ja harmi poistetaan lähipalveluna. Kannattaa miettiä.

Niinpä tuo kesä sitten meni. Tai ainakin siltä tuntuu, koska koulut alkavat torstaina 9. elokuuta. Opintiet täyttyvät jälleen pienistä ihmisistä, joten ollaanpa tarkkoina autojemme kanssa. Ja menestystä opintaipaleelle niin koulunsa aloitteleville kuin polkua jatkavillekin, opettajia unohtamatta.