Viron opetusministeri vierailulle Saskyyn

Viron opetusministeri Mailis Reps saapuu vierailulle Suomeen ensi viikolla. Yhtenä 13. – 15. elokuuta tapahtuvan vierailun kohteista on Sasky koulutuskuntayhtymä, jossa ministeri delegaatioineen vierailee tiistaina iltapäivällä.

Kiinnostuksen kohteita vierailun aikana ovat perusopetus sekä toisen asteen koulutus.

Sastamalassa vieraita vastaanottamassa on koulutuskuntayhtymän johtoryhmä. Ministeri seurueineen saapuu Sastamalan Karkkuun Hoikan Helmeen tiistaina iltapäivällä ja tutustuu koulukiinteistöön, jonka Sasky omistaa yhdessä Pihlajalinna Oyj:n ja Partnos Oy:n kanssa. Vieraille esitellään KOTI -hankkeen tiloja sekä hyvinvointiteknologian ja kosmetologialan koulutusta.

Saskyssa vierailun aiheena on laajasti koulutuksen ja työelämän kumppanuus, tilaisuuteen osallistuu myös Vexve Oy:n toimitusjohtaja Jussi Vanhanen, joka yhdessä Saskyn kuntayhtymäjohtajan kanssa kertoo Saskyn ja Vexve Oy:n strategisesta kumppanuudesta ja sen kehittämisestä. Delegaation mukana Sastamalassa on myös Suomen opetusministerin erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo.

Saskyn lisäksi vieraat käyvät tutustumassa perusopetukseen sekä joidenkin muidenkin ammatillisen koulutuksenjärjestäjien toimintaan.

Mukana vierailulla on opetusministerin lisäksi muun muassa kansliapäällikkö Tea Varrak sekä muita opetusalan vaikuttajia ja päättäjiä, yhteensä kaikkiaan noin 30 henkilöä. Ryhmän toiveena on ollut vierailla useammalla paikkakunnalla ja verkostoitua Suomen opetusministeriön asiantuntijoiden kanssa.

Sastamalasta delegaatio jatkaa matkaansa Hämeenlinnaan, missä seurueeseen liittyy opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.