Sastamalassa tarjoiltiin ensimmäinen Sydänmerkki-ateria

Sastamalan ensimmäinen sydänmerkkiateria näytti tältä.

Sastamalan kouluissa ja päiväkodeissa syötiin perjantaina 10. elokuuta ensimmäinen Sydänmerkki-ateria. Lounaalla tarjoiltiin broilerpyöryköitä, currykastiketta, täysjyväriisiä ja vihersalaattia sydänmerkkikriteerit täyttävän salaatinkastikkeen, leivän, levitteen ja ruokajuomien kera.

Sastamalan Ruoka ja Puhtauspalvelut Oy Servi on lunastanut kesän aikana ruokatuotannolleen oikeuden käyttää Sydänmerkki-tunnusta. Jatkossa tunnuksella merkittyjä aterioita löytyy ruokalistoilta viikoittain ja niiden määrää pyritään lisäämään syksyn edetessä.

Servin mukaan muutokset ruokalistoilla ovat Sydänmerkin myötä hyvin pieniä. Kriteerit täyttäviä tuotteita ja reseptejä on hyödynnetty Servin ruokatuotannossa kattavasti jo ennen merkin käyttöoikeuden hakemista, mutta nyt paremmat valinnat voidaan tehdä Sydänmerkillä näkyviksi.

Sydänmerkin käyttöönotto ei myöskään poista ruokalistalta lasten ja nuorten lempiruokia tai henkilöstöravintoloiden suosikkeja. Ruoka voi olla yhtä hyvin puuroa, lasagnea kuin lihapataakin.

Sydänmerkin käyttöönotto Servissä on osa Terve ja liikkuva Sastamala –hankkeen toimintaa, jossa terveyttä ja hyvinvointia lisääviä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin.

Jatkossa tunnuksella merkittyjä aterioita löytyy ruokalistoilta viikoittain ja niiden määrää pyritään lisäämään syksyn edetessä.
 • avatar Justus

  Oon käynyt servillä muutaman kerran syömässä. Kaikkihan on ihan eines tavaraa. Samaa mitä kaupan einesaltaasta löytyy. Sydänmerkit sille. Tusina tavaraa.

 • avatar Nimetön

  Hienoa❤.Itse tekemisissä servin ruokien kanssa.Melkein kaikki eineksiä.Onneksi sydänmerkin arvoisia

 • avatar Nimetön

  Hienoa kunhan einekset muuttuisivat itse tehtyyn-maksoi mitä maksoi

 • avatar Nimetön

  Mitäs ?ne ruuat mitä vanhuksille kuskataan ympäriinsä? minkälaisia ne on? he ovat äärettömän tärkeitä ihmisiä,vaikka ovatkin vanhoja ihmisiä,jotka ei valita peloissan mitään!?

  • avatar Nimetön

   Kylmää, harmaata ja mautonta, jonka sitten joku avustaja heittää mikroon. Toivottavasti en itse elä niin vanhaksi.

 • avatar Nimetön

  Perunalastuja sitä helteelläkin hoitajat kuuluivat Huittisissakin saaneen, että jaksavat paremmin.
  Eiks perunalastut ole juuri niitä pahimpia verisuonten tukkijoita?

 • avatar Nimetön

  Sianlihakastiketta suosittelisin, se on helposti sulavaa muusin kera.

 • avatar Nimetön

  Ihme nirppanokkia taas kommentoimassa. Siirtykää eväsleipiin, niin saatte mieleistänne ruokaa. Tai ainakin sellaista, mitä osaatte itse tehdä.

  • avatar Nimetön

   Ainakin sitä on turha kierrättää kalliisti Servin kautta, kun saa kaupasta yli puolta halvemmalla.

   • avatar Nimetön

    Servistä saa myös ravitsemusterapeutin palveluita, jotta oppii erottamaan einekset, kotiruokanne jokapäiväisen sisällön Servin keittiössä tehdystä laadukkaasta ruoasta.

 • avatar Nimetön

  Yksi Sastamalan suuremmista mokista oli tuon rakennuksen teko, jossa Servin kallis einesvälitys toimii.

  • avatar Niinkö tosiaan

   Et olisi halunnut säästää niitä miljoonia, jotka sen avulla kaupunki on säästänyt?

   • avatar Nimetön

    Pukstaaviin taisi upota nekin miljoonat. Ja väärästä kohtaa säästettiin. Tuore ruoka hävisi kouluilta, päiväkodeista, vanhuksilta ja potilailta. Sydäntä olisi tarvittu silloin säästämisen sijasta.

   • avatar Nimetön

    Sulle sanoisin, kun säästää tarttis: niin kauan kun ei lomakauden lomalistaa laadita siten, ettei noita kesälomasulkuja tule, koko säästämisestä on turha puhua. Kun kerran aktiivimallia vaaditaan yhteiskunnassa, pitää myös julkisten laitosten kyetä toimimaan. Ensi kesänä ei kiitos, laitosten kesäsulkuja.

  • avatar Nimetön

   Ihan asiaa. Hirveetä mössöö kuskataan vanhoille ihmisille kalliilla hinnalla.

   • avatar Nimetön

    Jos olet sitä mieltä että oma vanhuksesi saama ruoka ei ole riittävän hyvää, niin miksi et itse tee hänelle ruokaa tai auta häntä hankkimaan ruokapalvelut vapailta markkinoilta? Et osaa tehdä ruokaa? Pelkäät, että liian hyvät palvelut pienentävät perintöäsi?

  • avatar Nimetön

   juu, ei mitään huomiota siihenkään seikkaan, että sairaalakampuksen autoliikenne tuli huomattavasti vaikeammaksi, olis suunnittelijaa tarvinnut käyttää, kun heitiäkin on koulutettu!

Kommentointi ei ole käytössä.