Keikyään paikka tukea tarvitseville nuorille

Kuvituskuva: Pixabay.

Keikyän entisen koulukiinteistön kivirakennukseen on tulossa asumisyksikkö tukea tarvitseville nuorille.

Kiinteistön Sastamalan kaupungilta ostaneen Abnoy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kallio kertoo, että tiloihin on suunniteltu kodinomaista paikkaa nuorille, joilla on erilaisia pulmia arjessa selviytymisen kanssa.

Yhtiöllä on Ylöjärvellä ja Hämeenkyrössä vastaavat lastensuojeluyksiköt, joissa tarjotaan sijaishuollon palveluita päihteitä käyttäville nuorille. Yksiköihin nuoret voivat tulla joko huostaanotettuna tai avohuollon sijoituksella. Asiakkaat ovat iältään 15-17 -vuotiaita.

”Sastamalan yksikön lupakäsittely vie aikansa, mutta toivomme nopeaa aloitusta tämän vuoden puolella”, Kallio toteaa.

Kallion mukaan tontilla tulee työskentelemään 7- 8 lastensuojelun ammattilaista, joilla on sosiaali- tai terveysalan koulutus.

Kallio kertoo, että kiinteistön luokkahuoneet remontoidaan asuinhuoneiksi. Abnoy etsiikin parhaillaan osaavaa kirvesmiestä ja rakennusmiehiä Sastamalan alueelta.

Abnoy on Nauha ry:n perustama osakeyhtiö, jonka toimialoja ovat työllisyydenhoito, nuorisotyö, päihde- ja huumekuntoutus, asumispalvelut, päivätoiminta, lastensuojelutyö, maahanmuuttajatoiminta, vertais- ja vapaaehtoistoiminta, lastensuojelutyö sekä erilaiset hankkeet. Työntekijöitä yrityksessä on yli sata.

Nauha ry on vuonna 1961 perustettu yhdistys. Yhdistys toimii riippuvuuksista vapaan elämäntavan puolesta tukemalla ja auttamalla eri syistä syrjäytyneitä ihmisiä ja heidän läheisiään.

  • avatar Nimetön

   Niinpä. Samassa pihassa ns. vanhassa puukoulussa asuu tietääkseni iso lapsiperhe. Onkohan kaupunki ajatellut ollenkaan heitä myydessään kiinteistön tällaiseen tarkoitukseen. Hyviä roolimalleja ihan omassa pihassa!

 • avatar Akke

  Kiitos ei Abnoylle. Ihmetystä herättää kaupan nopea eteenpäin vieminen Kaupungin Johtajan toimesta. Vuosi sitten koulusta tarjottiin 80.000€, muttei kelvannut Kaupungin Johtajalle silloin. Paikallinen Yritys olisi ollut kiinnostunut ostamaan koulun, ehkä alkuperäisellä hintapyynnöllä, mutta annettin aikaa 6 tuntia tehdä uusi tarjous. ?

 • avatar Nimetön

  Hyvä, että joku kantaa huolta myös nuorista. Ja eläkeläisten pienempiä eläkkeitä pitää myös korottaa. Antti Rinne siitä jo pitää lippua korkealla. Mutta rosvohallitus haraa vastaan kuin sonnivasikka.

 • avatar Nimetön

  Mitenkähän kaava taipuu jos on kaavassa koulukäyttöön tarkoitettu alue?

  • avatar Nimetön

   Juu, nimenomaan on todettu, että kaava-asioissa toimiminen, varsinkin kaavoitusvaiheessa tapahtuneista oikaisua vaativista virheistä, ei ota onnistuakseen. Ja nimenomaan Keikyässä. Mitenkähän tässä?

 • avatar merkku

  Siis ajatus on ok että yhteiskunta tukee vastaavia nuoria, mutta toki voisi hieman panostaa yksiköihin minne heidät sijoitetaan. Kiinteistöjä jäänyt vapaaksi monia ja myös enemmän maaseudun kaltaisiin paikkoihin. Niihin voisi hommata eläimiä ym. vapaa ajan toimintaa enempi kuin vastaava hanke mitä tässä tapauksessa, jossa piha alue jää kuitenkin aika pieneksi ja että lukemani perusteella näinkin lähella on isompi lapsiperhe. Se, että heitä kontrolloidaan tarkasi myös heillä on kaveripiiri jotka varmasti pääsevät vierailulle.

Kommentointi ei ole käytössä.