Lukija kysyy: “Illat pimenevät, mutta katuvalot eivät pala. Miksi?”

 Sastamalan keskustan ulkopuolella on ollut säästösyistä käytäntö, että valaistus sammutetaan yöksi joko kokonaan tai osittain. Kuva: Alueviestin arkisto. 

Elokuun pimeät illat ovat saaneet Alueviestin lukijat huolestumaan valaistuksen puutteesta Sastamalassa. Vaikka valaisinpylväitä on tasaisena nauhana katujen varsilla, eivät tolpat vielä valaise pimeällä kulkevien matkaa.

“Kun katuvalot ovat pimeänä, autoilijat ajavat pitkät päällä ja kevyenliikenteen käyttäjät arpovat minne suunnistavat. Kun kerran valotolppia kylässä löytyy, niin voisiko ne myös pimeän tullen pitää valaisemassa kulkuamme?” eräs toimitukseen yhteyttä ottanut henkilö kirjoittaa.

Sastamalan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäen mukaan valaistuksessa noudatetaan samaa käytäntöä kuin aiempinakin vuosina.

“Kesäajaksi valaistus sammutetaan kokonaan muualta kuin aivan keskustasta. Kesäsammutus on yleensä päällä noin vapusta elokuun puoliväliin.”

Lähteenmäen mukaan kesäajan lisäksi keskustan ulkopuolella on ollut käytäntönä, että valaistus sammutetaan yöksi joko kokonaan tai osittain. Valot ovat pimeinä pääsääntöisesti kello 23 – 05.

“Näin on toimittu säästösyistä”, Lähteenmäki perustelee.

 • avatar Nimetön

  Mikä mahtaa olla tämä summa mikä säästyy?Nyt käytäntöä voisi muuttaa, niin valot syttyisikin jo elokuun alusta ensi vuonna. En usko, että tekee kaupungin kassaan valtavaa lovea. Lisäisi kuitenkin melkoisesti asukkaiden turvallisuutta.

 • avatar Nimetön

  Voisivat säästää keväällä, huhtikuussa on jo kovin valoisaa iltasella, muuta katuvalot palavat silti…eli huhtikuussa valot päälle myöhemmin illalla ja syksyllä / talvella valot saisivat olla päällä ainakin klo 02:00 asti yöllä…

 • avatar Nimetön

  Monesti katuvalojen palamattomuuteen on syynä se, että niitä valoja ei ole laisinkaan. Taivaalla loistaa ainoastaan kulkuriniltatähti.

 • avatar Nimetön

  Ympäri vuoden satunnaisesti palavat ihan keskellä päivääkin Sastamalassa, eli hyvin ainakin toimivat.

 • avatar Nimetön

  Monta vuotta jo säästetty!!! Olisi aika ajatella turvallisuutta. Kaupungin päättäjät istuvat itse turvassa. Vaihtakaa led lamppuhin ja katulyhdyt palamaan.

 • avatar Nimetön

  Valosaastetta,ei vuonna -39 ollut katulamppuja ja kuitenkin nähtiin sotia,mikä nyt siellä ulkona on niin paljon tärkeämpää että tarvitaan keinotekoista aurinkoa?

Kommentointi ei ole käytössä.