Kivikylä laajentaa Huittisissa

Tarpeettomaksi jääneeltä höyrypannulta vapautunut kulma otetaan Kivikylässä hyötykäyttöön.

Kivikylän Kotipalvaamon Huittisten makkaratehtaan tiloja laajennetaan jälleen. Reilun 400 neliömetrin suuruinen lisäosa tulee helpottamaan koko tehtaan työnkulkua.

Tehdaspäällikkö Markku Matikkala kertoo, että laajennusosan alempi kerros tulee raaka-aineiden vastaanoton käyttöön. Yläkertaan rakennetaan makkaratehtaan ja tuorepäässä toimivan henkilökunnan sosiaalitilat.

”Tehdas on käynyt ahtaaksi ja tällä tavalla pystymme järjestelemään toimintoja uudelleen, mikä helpottaa logistiikkaa huomattavasti. Makkaratehtaassa työskentelee tällä hetkellä noin 100 työntekijää, joten henkilökunnan tiloja on kaivattu kovasti lisää.”

Matikkala korostaa, etteivät erilliset sosiaalitilat ole ainoastaan viihtyvyys, vaan myös hygieniakysymys.

”Nyt myös huollon työntekijät saavat oman hygieniapisteensä. Näihin hygieniakysymyksiin on haluttu viime aikoina panostaa oikein toden teolla.”

Lisäksi laajennusosaan on varattu tilaoptio yhdelle savustuskaapille. Matikkalan mukaan se ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole hankintalistalla.

”Optio on hyvä olla olemassa, sillä sitä kautta meillä on mahdollisuus tarvittaessa lisätä kapasiteettia.”

Laajennuksen yhteydessä makkaratehtaalla tehdään useita pieniä, kokonaisuutta parantavia asioita. Matikkala kertoo, että esimerkiksi koko tehtaan kulunvalvonta tulee parantumaan.

”Lisäksi jätehuolto muuttuu laajennuksen myötä niin, että pystymme lajittelemaan jätteet entistä paremmin.”

Omat, erilliset tilat saavat myös kaikki pesukemikaalit.

”Tällä tavoin parannamme turvallisuutta entisestään”, Matikkala sanoo.

Kivikylä on myös ottanut naapuritontilla sijaitsevia, kesällä Sataedulta ostettuja tiloja varastokäyttöön.

”Suuria tai dramaattisia muutoksia ei ole luvassa, Sataedu ja katsastusasema jatkavat tiloissa edelleen vuokralaisina, mutta saimme käyttöömme varastotilaa, josta meillä oli puutetta”, Matikkala sanoo.

Matikkala kuitenkin myöntää, että Sataedun tilojen ostaminen oli Kivikylälle ainut mahdollisuus varautua mahdollisiin tuleviin lisätilatarpeisiin.

”Tämän laajennuksen jälkeen oma tonttimme alkaa olla täynnä ja kaikissa muissa suunnissa on joku toinen toimija. Mielestäni on erinomaista, että meillä on olemassa joku suunta, mihin tulevaisuudessa voi vielä tarvittaessa laajentaa.”