Vammalan Automiehiltä 1 000 euron lahjoitus mielenterveysseuralle

Vammalan Automiehet ry:n varapuheenjohtaja Raimo Toivonen, sihteeri Hilkka Suntila sekä Sastamalan seudun mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Ari Tiensuu.

Sastamalan seudun mielenterveysseura on saanut 1 000 euron lahjoituksen AKT Vammalan Automiehet ry:ltä. Vuonna 1968 perustettu yhdistys juhli keväällä 50-vuotista taivaltaan ja päätti jo hyvissä ajoin, että mahdolliset muistamiset ohjataan eteenpäin.

”Halusimme tukea lapsia ja nuoria. Tunsin Tiensuun Arin entuudestaan muista yhteyksistä, joten kohde oli helppo valita”, kertoo yhdistyksen sihteeri Hilkka Suntila mielenterveysseuran toiminnanjohtajaan viitaten.

Pyöreitä vuosia juhlimaan oli kutsuttu AKT:n Lahden ja Tampereen aluetoimistojen alaiset ammattiosastot. He kerryttivät lahjoituspottia viidellä sadalla eurolla.

”Laitoimme itse pottiin toiset 500 euroa”, lisää Automiesten varapuheenjohtaja Raimo Toivonen.

Mielenterveysseuran Ari Tiensuu on saadusta lahjoituksesta mielissään ja osaa jo kertoa, mihin eurot suunnataan.

”Lahjoitus mahdollistaa lasten harrasteliikuntaryhmän pilotoimisen Sastamalassa. Ryhmä on tarkoitettu 10-12 -vuotiaille lapsille, ja sen tavoitteena on tutustua lentopalloon ja muihinkin palloilulajeihin valmentajan johdolla. Aiempaa kokemusta liikuntalajeista ei tarvita, vaan tarkoitus on lisätä liikunnan iloa, oppia perustaitoja ja pitää hauskaa yhdessä.”

Ryhmän toiminta käynnistyy 22. lokakuuta ja sen järjestävät yhteistyössä VaLePa sekä mielenterveysseuran KIMPASSA emme ole yksin -hankkeen työntekijät.

Tiensuun mukaan mielenterveysseuran saamat rahat pyritään aina käyttämään lahjoittajien toivomalla tavalla.

”Lahjoituksia saamme melko säännöllisesti, mikä lämmittää mieltä. Se on samalla myös osoitus siitä, että jotain on tehty paikkakunnalla oikein, kun toimintaamme halutaan tukea.”

Vammalan Automiehet ry:n historiassa lahjoitus on ensimmäinen laatuaan.

”Ja samalla myös viimeinen. Pitkä paikallinen yhdistystoiminta tulee syyskokouksen jälkeen päätökseen, kun yhdistymme Tampereen Automiehet ry:n kanssa. Paikallinen toiminta ei kuitenkaan lopu”, Suntila ja Toivonen vakuuttavat.

 • avatar entinen luottamusmies

  Sastamalan kannalta pelottava kehityssuunta jatkuu, kun pienet ammattiosastot liittyvät Tampereen osastoon, joka käytännössä merkitsee aina paikallisen yhdistystoiminnan loppumista ja jäsenmaksutulojen menemistä tamperelaisten pohjattomaan kaivoon, josta Sastamalaan ei palaudu yhtään senttiä.

  • avatar Nimetön

   Liittykää YTK:hon. Ainoa järkevä vaihtoehto.

   AKT on Suomen pahin änkyröintiliitto, joka on saanut tosi pahaa jälkeä Suomen viennin sabotoinnissa. Sellaiseen ei ole enää varaa. Rikollista toimintaa.
   Lahjoitus sinällään on kunnioitettava teko.

   • avatar Nimetön

    Kaikki on firman omistajan kannalta helpompaa, kun saa sanella kaiken ilman,että työntekijät voivat vaikuttaa. Tytösyrjintä, työaikalain rikkominen, nollasopimukset, työturvallisuusrikomukset, laiton irtisanominen. Kaikki onnistuu, kun ei ole lain suojaamaa luottamusmiestä pitämässä työntekijöiden puolta. Kun työntekijät saadaan huijattua YTK:hon, ei heillä ole liiton lakimiestä eikä joukkovoimaa turvanaan. Edelliset kommentit ovat sellaisen yrittäjän kirjoittamia, jolla on huonon asenteensa vuoksi vaikeuksia pitää hyvät työntekijät firmassaan, joten hän luulee halpoja, kokemattomia, huonon työpaikan kehnosti motivoimia palkattuaan ettei huipputyöntekijöitä olekaan. Ei olekaan hänenlaiselleen öuykkärille.

   • avatar Nimetön

    Usko tai älä, niin olen työtön tällä hetkellä. Juuri se tässä ottaakin päähän, että ammattiliitot ja niiden jatkuva vastustus joka asiaan (mm. irtisanomisperusteiden keventämiseen) vaikeuttaa ihmisten työllistymistä.
    Stalinistiressukat kun eivät sitä vaan itse ymmärrä. Emme elä enää ‘kultaista’ 70-lukua, jolloin nämä samat hemmot marssivat, heiluttivat punalippua ja vannoivat Neuvostoliiton nimeen.
    Luojan kiitos ne ajat ovat ohi ainakin osalla suomalaisia. Ilmeisesti ei kaikilla.

   • avatar Nimetön

    8:10 Ja kun kommunismi on muisto vain, niin nyt kaivataan takaisin IKL:n muilutuksia. Työntekijöillä ei olisi mitään sananvaltaa itseään koskeviin asioihin. Ainoastaan kumartaa pakkovaltaa. Kai sinäkin töihin pääset kun palkkasi puolitetaan ja ylityökorvaukset poistetaan. Ja haukotteluun pitää kysyä pomolta lupa.

   • avatar Nimetön

    Pääsen toki töihin – todennäköisesti piankin. Jos tekee työnsä kunnialla ja oma panos tuottaa positiivista tulosta firmalle, niin aina on kysyntää. Miksei olisi?
    Jos taas haraat vastaan ja vaadit kuun taivaalta, niin kuka sellaista pitäisi töissä?

   • avatar Nimetön

    Nimetön 9.9.2018 09:18, jos olet nyt korkeasuhdanteessa työtön, laskusuhdanteen pian alkaessa olet vielä varmemmin työtön. Kysypä työkkäristä, pääsisitkö työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai muuhun palkattomaan “työhön”. Miksi makaat laiskana sohvalla? Aktivoidu! Et selvästikään kaipaa ay-liikkeen ajamia oikeita töitä, joiden palkkaa yhteiskunta ei maksa toimeentulo- tai asumistukena.

   • avatar Nimetön

    Missä kohdassa olen sanonut, että makaan laiskana kotona. Olen hakenut töitä koko työttömyysaikani (2 kk). Yksi paikka näyttää erittäin hyvältä ja veikkaan, että parin viikon päästä olen töissä.
    Minulle ay-liike on tähän mennessä tuottanut vain vaikeuksia.

 • avatar Nimetön

  Rahaa voisi antaa myös tutkimuksen tekijöille että miksi tällä seudulla on niin paljon mielisairauksia ja kehitysvammaisuutta. Ennalta ehkäisy on tärkeää mutta syitäkin voisi selvittää.

  • avatar Nimetön

   oikein” ERNOMANEN” kommentti, mitä tutkimusta sää suosittelet luojanluomille ! eipä oo syöpäongelmaakaan saatu ratkaistua, edustatko kenties rodunjalostusmielipidettä?

 • avatar Eva von Koch

  On hienoa, että Vammalan Automiehet lahjoitti rahaa ja sillä voidaan mahdollistaa nuorille liikuntaa mukavassa seurassa. Kiitos heille siitä, että haluavat mahdollistaa nuorille ” höntsäilyn” .

 • avatar Projektiliiderihanke

  Kertoisiko toimittaja, mitä pilotointi tarkoittaa suomeksi?
  Onko suomi noin retuperällä?

  • avatar Nimetön

   Pilotointi lienee useimpien tuntema termi. Jos ei ole, niin Googlettamaan – sieltä se löytyy.
   Itsekin, kun netistä tätä luet.

   Suomi tuntuu olevan juuri noin retuperällä – kiitos vapaan kasvatuksen ja täysin välinpitämättömien vanhempien.
   Kotoa lähtee kaikki lasten kasvatukseen liittyvät asiat – myös liikunnan harrastus. Näitä asioita tuetaan koulun ja seurojen taholta, mutta nykyvanhempien pitäisi ymmärtää, että lapset pitää myös kasvattaa eikä pelkästään tehdä ne muiden hoideltaviksi.

Kommentointi ei ole käytössä.