Maisemapellolta maljakkoon – perjantaina poimitaan yhdessä kukkia

Sastamalassa, Vammalan Sylvään alueella Sarkiankadulla poimitaan perjantaina kukkia maaseutujohtaja Katariina Pylsyn johdolla. Kuva: Facebook. 

Sastamalaa on tänä kesänä koristanut kolme maisemapeltoa; kaksi lohkoa Vammalan Sylväällä Sarkiankadun molemmin puolin sekä Mouhijärvellä Porintien ja Mouhijärventien risteyksessä. Kaikki kolme aluetta ovat avointa vanhaa peltoa, joita ei ole viime vuosina enää aktiivisesti viljelty.

Huomenna perjantaina 14. syyskuuta kenen tahansa on mahdollista poiketa poimimaan kukkia, kuten kaunokkeja, kehkäkukkia ja italianraiheinää Sarkiankadun pelloille maaseutujohtaja Katariina Pylsyn johdolla.

“Voit poimia kukkasia itsellesi, kaverillesi, läheisellesi, rakkaallesi – ihan kenelle vain. Kuinka upeita kukkakimppuja osaammekaan tehdä”, Pylsy kannustaa.

Sano se kukkasin -ilta alkaa kello 17. Ensin kokoonnutaan Hopunkallion ravintolan pysäköintipaikalle (Hoitokatu 6), mistä kävellään Pylsyn johdolla parin sadan metrin päähän kukkapellolle.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua ja kukat ovat ilmaisia.

Osa kokeilua

Sastamalan maisemapellot ovat osa Pirkanmaan maatalousympäristön haasteet (YMPPI) -hankkeen maisemakasvikokeilua. Hankkeessa kehitetään ja testataan maatalouden ympäristöasioihin liittyviä toimintatapoja. Tavoitteena on edistää ravinteiden kiertoa maataloudessa ja lisätä maatalousympäristön luonnon monimuotoisuutta.

Kesällä 2018 Sastamalan lisäksi kokeilussa on ollut maisemakasvien viljelypilotti Ikaalisissa.

Maisemapeltojen suunnittelutyöstä ovat vastanneet ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntijat Riikka Söyrinki ja Jutta Ahro sekä kasvintuotannon asiantuntija Kaisa Pethman yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa. Kaupungin edustajana työssä on ollut maaseutujohtaja Pylsy.

 • avatar Eva von Koch

  Aivan ihana kokeilu. Toivottavasti saa jatkoa tulevina kesinä. Kaupunkimme on kaunis ja kukkivat kedot lisäävät kauneutta ja tuottavat iloa ja hyvää mieltä ainakin itselleni ja luulen, että myös aika monelle muulle kulkijalle.
  Vinkkinä tuleville vuosille…Jaatsinkadulla olisi myös oiva paikka kukkakedolle.

 • avatar Ihanaa!

  Tunnen jo kukkien tuoksun ilmassa. Ehdottomasti päästävä paikalle. Kyllä Katariina Pylsy tietää, miten kaupunkilaiset saadaan “samaan, yhteiseen olohuoneeseen” elämyksien pariin.

  • avatar ihanampaa!

   No tuntuu tietävän kaikesta kaiken ja joskus vähä enempiki. Minä hain ketokukkani maisemapellolta jo tänää.

   • avatar Vielä ihanampaa!

    Hienoa! Saamme muut yhdessä nauttia kukkien poiminnasta posiviivisessa hengessä.

 • avatar Älä vaan jää eläkkeelle, ethän?

  Katariina Pylsy on Suomen parhain maaseutujohtaja. Kunpa hänet saisi alan ministeriksi. Kyllä maaseutu voisi paremmin, jos näin innovatiivisia virkamiehiä päätyisi ministeriksi asti.

  Jiphurraa vaan Katariina ja kukkaset!

 • avatar Pippa

  Käytiin hoitolasten kanssa poimimassa ja olivat innoissaan kun saavat kotiin kauniita kukkia ihan hoitopaikan luota. Iso kiikos kylväjille.

 • avatar Nimetön

  Sydämmellinen kiitos asiantuntijoille Riikka Söyrinkille, Jutta Ahrolle sekä Kaisa Petmannille kukkapellon ideoinnista, kehittämisestä, kylvämisestä ja organisoinnista!

 • avatar Kiitos

  Maisemapeltojen suunnittelutyöstä ovat vastanneet ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntijat Riikka Söyrinki ja Jutta Ahro sekä kasvintuotannon asiantuntija Kaisa Pethman

 • avatar Maria Huitisista

  Hyvä idea. Tullaan oppia ottamaan! Kiitos kaikille kukkapeltoihin vaikuttaneille ja kukanpoiminta tapahtuman järjestäville. Muistetaan että ei roskata ympäristöä ja vaik kassi mukaan mihin noukitaan löytyvät roskatki pois! Luonto kiittää!

 • avatar Nimetön

  Kiitos Katariinalle, kun jaksoit kylvää kukkasiemenet ja hoitaa pellot. Lisäksi vielä tällainen tilaisuus kukkien poiminnalle. Mahtavaa.

 • avatar Nimetön

  Kiitos Pylsylle kukkapellon suunnittelusta, kylvämisestä ja hoidosta. Maailman paras virkamies!

Kommentointi ei ole käytössä.