Tyrvään kirkossa säädetään laitteita – Jumalanpalvelusta ei radioida

Iskelmä Sastamalassa ei poikkeuksellisesti lähetetä jumalanpalvelusta sunnuntaina. Tyrvään kirkon äänentoistojärjestelmään tehdään tuolloin säätöjä.

Jumalanpalvelusten radioinneissa on ollut viime viikkoina vaikeuksia. Lähetysten ongelmat alkoivat, kun Tyrvään kirkossa otettiin käyttöön uusi äänentoistojärjestelmä. Äänet eivät ole enää tulleet radioon tasaisina.

Ongelmat eivät ole korjaantuneet aiemmilla yrityksillä. Laitteistoa on säädetty niin sanotusti kylmänä, kun kirkko on ollut tyhjillään. Nyt virittäminen tehdään jumalanpalveluksen aikana, oikeassa äänimaisemassa.

Radioinnilla ei ole omaa äänitekniikkaa kirkossa

Jumalanpalvelukset striimataan Iskelmä Sastamalan lähetykseen Tyrvään kirkon oman äänentoistojärjestelmän kautta ikään kuin sivutuotteena. Ensisijaisesti äänentoisto palvelee kuuluvuutta kirkkosalissa. Radiointia varten ei ole mitään erillistä kalustoa.

Äänentoiston kannalta kirkkosali on haastava ympäristö. Kaiku on tilassa voimakas ja äänien voimakkuudet vaihtelevat paljon. Mikrofoneja ja äänentoiston tekniikkaa kirkossa on runsaasti.

 • avatar Nimetön

  Toivotaan, että vika saadaan korjattua pian. Jumalanpalveluksen radiointi on monelle tärkeä asia.

 • avatar Nimetön

  Voi ei,tämä on jenkkilän hurrikaanejakin suurempi katastrofi,miten tästä tyrvääläiset enää selviää,ei varmaan mitenkään!

 • avatar JTT&)

  Elkää suotta hosuko noiden säätöjen kans!Radio ei ole paikka jossa joku uskonlahko saa vaahdota!Jos haluaa sitä soopaa kuunella niin menköön paikanpäälle kuuntelemaan.

  • avatar Nimetön

   Radio tuottaa kaikille kuuntelijoilleen ohjelmaa tasapuolisesti. Kiitos Iskelmäradio.

 • avatar Nimetön

  Harmillista tosiaan. Äitini ei enää jaksa käydä kirkossa ja hänelle kuten monelle vanhukselle radiojumalanpalvelus on todella tärkeä. Toivottavasti vika saadaan pian korjattua.

  • avatar Nimetön

   Eikös enää tule valtakunnallisesti kirkonmenoja radiosta? Ei sunkaan nää ainoita oikeita oo täältä lähetettyinä?

   • avatar Nimetön

    Kyllä tulee, mutta oman seurakunnan kirkonmenot ovat tärkeät eli juurikin korvaa kirkossa käynnin kun ei esim jaksa enää lähteä.

Kommentointi ei ole käytössä.