Nälkäpäivä: Loppuviikosta kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen varainkeruukampanja.

Vuosittainen Nälkäpäivä-keräys järjestetään kuluvalla viikolla. Sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon kerätään torstaista sunnuntaihin.

Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksia tarvitaan erityisesti SPR:n kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.

Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen.

Limppuja ja lipaskeräyksiä

Sastamalassa Nälkäpäivän keräyspisteitä on ympäri kaupunkia.

SPR Vammalan osaston kerääjät myyvät nälkäpäivälimppuja to 20. – pe 21.9. kello 8 – 20 sekä la 22.9. kello 8 – 14 K-supermarket Torikeskuksen, K-citymarketin, S-Marketin ja K-Market Suodenniemen eteisauloissa. Tiloissa on myös lipaskeräys.

Mouhijärven osasto järjestää keräyksen ja myy limppuja pe 21.9. kello 9 – 17 Salella, Osuuspankilla ja Rabatilla ja la 22.9. kello 9 – 17 Häijäässä Nesteellä, K-Marketilla ja Säästömarketilla.

Kiikoisissa keräys toteutetaan torstaina ja perjantaina kello 9 – 17 Kiikoisten ABC:lla ja K-Market Penkkimäessä. Lisäksi limppuja on myynnissä Haapasen kaupassa ja Kiikoisten Seolla voi osallistua lipaskeräykseen.

SPR:n Äetsän osasto myy nälkäpäivälimppuja Pehulan torilla ja Keikyä-talolla pe 21.9. kello 10 alkaen. Myyntiä jatketaan niin kauan kuin limppuja riittää – ainakin kello 14 saakka. Myös lipaskeräykseen voi osallistua molemmissa paikoissa.

Perinne alkoi 1980

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin keräys, joka järjestetään joka vuosi syyskuussa. Nälkäpäivän äiti oli pälkäneläinen vapaaehtoinen Mailis Korhonen, joka keksi idean ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980.

Nälkäpäivä sai nimensä ensimmäisen keräyksen kohteesta; Itä-Afrikan nälänhädän uhrien auttamisesta. Tapahtuma laajeni nopeasti koko maahan, ja nykyisin se järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Nälkäpäivä tunnetaan parhaiten kaduilla kulkevista lipaskerääjistä, ja jokainen on tervetullut vapaaehtoiseksi kerääjäksi.

  • Nimetön

    No onkos limpuista ollut apua nälkään?
    SPR= rosvofirma ja omaneduntavoittelija.
    Paljonkohan menee apua perille, matkanvarrella moni on ottamassa osansa.
    Hyväuskoisten ihmisten höynäyttäjä=SPR.
    Ainoa hyöty on kun saa maksua vastaan hyvän limpun:)
    Onneksi on vielä vapaaehtoista osallistuminen!

    • Nimetön

      Kyllä välikädet vie suurimman osan! Paljonko on SPR:än johtajan palkka kuukaudessa? Se on pieni osa mikä menee perille!!

  • Nimetön

    SPR:än pääsihteeri tienasi viime vuonna 108.000 euroa! Kannattaa kerätä kovasti rahaa että saatte maksettua hänen palkan!!!

Kommentointi ei ole käytössä.