Tyrvää Jazz vakuutti – ”Olin ylpeä paikallisista bändeistä”

Tyrvää All Stars II solistinaan Venla Ritanen. Kuva: Tyrvään Pappila.

Viikonvaihteessa järjestetty kautta aikain ensimmäinen Tyrvää Jazz sai lämpimän vastaanoton tapahtumavieraiden taholta. Sosiaalisessa mediassa uutta musiikkitapahtumaa kehuttiin vuolaasti.

Tyrvään Pappilan vuokraamassa kivinavetassa yleisöä viihdyttivät muun muassa kaksi erilaista Tyrvää All Stars -kokoonpanoa sekä Antti Sarpila & Tomi Kettunen trio, Marko Aho Swing Doctors, Johanna ja Mikko Iivanainen, Jukka Perko ja Mikko Perkola sekä Sarianna Tammilehto Mambo Inn -poppoon kera.

Päävastuu tapahtumasta oli Tyrvään Pappilan omistajilla, Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisellä.

Järjestäjät ovat tapahtumaan tyytyväisiä. Kivinavettaan sopii ottaa kerralla sisälle noin 250 henkeä. Perjantaina jazzit vetivät paikalle 170 ihmistä, lauantaina tapahtuma oli loppuunmyyty.

”Perjantaina yleisöä oli hieman vähemmän, mutta erityisen ilahduttavaa oli nähdä, että tuolloin myös kaupungin senioriväestöä oli lähtenyt liikkeelle”, Kirsi-Marja Nieminen sanoo.

Niemisten saama palaute on ollut kovasti positiivista. Yleisesti palautteissa on oltu iloisia siitä, että Tyrväällä on tarjolla tapahtuma, joka kiinnostaa monenikäisiä.

”Itselleni jäi paljon mukavia jazz-muistoja, mutta erityisen vaikuttava tilanne oli se, kun Jukka Perko ja Mikko Perkola esiintyivät ja koko salillinen yleisöä oli hiiren hiljaa pidättäen hengitystään. Tunnelma oli käsin kosketeltava. Olin myös erittäin ylpeä molemmista paikallisista bändeistämme, joista kumpikaan ei mitenkään hävinnyt kuuluisammille esiintyjille”, Kirsi-Marja kertoo.

Onko Tyrvää Jazzille luvassa jatkoa?
”Eiköhän”, kuuluu vastaus.

Monikäyttöinen kivinavetta kiinnostaa, mutta…

Niemisten Sastamalan kaupungin kanssa tekemä Kivinavetan vuokrasopimus päättyy syyskuun loppuun. Mahdollisesta tilojen jatkokäytöstä ei vielä ole käyty neuvotteluja. Kirsi-Marjan mukaan ideoita tilan suhteen on, mutta kivinavetan kunto ja remonttitarpeet mietityttävät.

”Visioita on paljonkin ja monenlaisia, mutta ympärivuotista käyttöä ajatellen kivinavetta vaatisi varsinkin tekniikan osalta melko ison remontin. Samoin wc-tilat täytyisi rakentaa ja sivusiiven kunto tutkia. Siksi yritämme pitää järjen päässä ja laskeskella todellisia kustannuksia ennenkuin neuvottelemme kaupungin kanssa, vaikka sormia vähän syyhyttääkin tilojen monikäyttöisyys. Aika näyttää.”

Poimintoja

  • Nimetön

    Oli todella mahtava tapahtuma! Kiitos vielä järjestäjille ja esiintyjille.

  • Nimetön

    Niin upeat illat vanhalla museolla. Kiitoksiin yhdyn minäkin. Toivottavasti taas ensi vuonna. Ajankohtakin oli hyvä.

  • Nimetön

    Kiitos ja kunnia myös Niemisten lisäksi tapahtuman rakentumiseen vaikuttaneille paikallisille soittajille.

Kommentointi ei ole käytössä.