Tampereen hiippakunta ei ottaisi Sastamalaa ja Punkalaidunta pakolla

Tyrvään kirkko.

Hiippakuntajako noudattaa tulevaisuudessa maakuntarajoja, jos esitys menee läpi. Muutos astuisi voimaan vuoden 2020 alusta.

Sastamalan ja Punkalaitumen seurakunnat liitettäisiin Tampereen hiippakuntaan. Nykyisin ne kuuluvat Turun arkkihiippakuntaan. Tampereen hiippakunnan muodostaisivat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seurakunnat.

Kirkkohallitus on hyväksynyt esityksen hiippakuntarajojen tarkistamisesta. Taustat liittyvät sote- ja maakuntauudistukseen. Asia etenee kirkolliskokouksen päätettäväksi.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on vastustanut kirkkohallituksen esitystä. Sastamalan ja Punkalaitumen seurakuntien osalta se katsoo, että ne voisivat pysyä niin tahtoessaan Turun arkkihiippakunnassa. ”Jos kyseisillä seurakunnilla on selkeä tahtotila jompaankumpaan suuntaan, sitä tulisi kunnioittaa”, lausunnon perusteluissa todetaan.

Poimintoja

  • Tavallinen Äijä

    Perinteisesti ollaan oltu Turkuun päin. Alunperinkin Turun ja Porin läänin aluetta. Arkkipiispaakin äänestämään päästiin. Nyt uudet tuulet puhaltaa…

  • Nimetön

    Tampere on tietenkin ainoa ja oikea suunta, hiippakuntienkin pitää noudattaa järkeviä hallintorajoja, säästyy kustannuksia. Kirkko on kovassa kustannuspaineessa ja kaikki turha kuluerä pitää karsia pois, jäsenkato voimistuu entisestään.

    • Nimetön

      millä sitä järkeä oikein perustelet? Kyllä vanhassa on vara parempi, eivätkä Tampereella ole sanelijoita, vaan antavat päättää rauhassa, kunpa nyt vain olisi päättäjillä kykyä

  • Nimetön

    Mitähän muita sotkuja Kepun maakuntauudistus vielä aiheuttaakaan.

  • Nimetön

    Maakuntarajat voidaan poistaa. Turhia keinotekoisia rajoja ja luo byrokratiaa kustannuksineen.

  • Nimetön

    no nyt sitten purettakoot tyhmiä kuntaliitoksia kaikkein ensiksi !

  • Nimetön

    laittamalla homman uusiksi, katsos kun kehitys kehittyy, eikä mikään ole ikuista

Kommentointi ei ole käytössä.