Jumalanpalvelus kuuluu jälleen radiosta

Tyrvään kirkko.

Jumalanpalvelus Tyrvään kirkosta kuuluu jälleeen Iskelmä Sastamalan taajuudella 101,2 tulevana sunnuntaina. Viime viikolla radiointia ei poikkeuksellisesti tehty, sillä Tyrvään kirkon äänentoistojärjestelmään tehtiin tuolloin säätöjä.

Jumalanpalvelusten radioinneissa on ollut viime viikkoina vaikeuksia. Lähetysten ongelmat alkoivat, kun Tyrvään kirkossa otettiin käyttöön uusi äänentoistojärjestelmä. Äänet eivät ole enää tulleet radioon tasaisina.

Ongelmat eivät ensiyrittämällä korjaantuneet. Laitteistoa on säädetty niin sanotusti kylmänä, kun kirkko on ollut tyhjillään. Viime sunnuntaina äänentoistoa viritettiin jumalanpalveluksen aikana, oikeassa äänimaisemassa.

Jumalanpalvelukset striimataan Iskelmä Sastamalan lähetykseen Tyrvään kirkon oman äänentoistojärjestelmän kautta ikään kuin sivutuotteena. Ensisijaisesti äänentoisto palvelee kuuluvuutta kirkkosalissa. Radiointia varten ei ole mitään erillistä kalustoa.

Äänentoiston kannalta kirkkosali on haastava ympäristö. Kaiku on tilassa voimakas ja äänien voimakkuudet vaihtelevat paljon. Mikrofoneja ja äänentoiston tekniikkaa kirkossa on runsaasti.

Iskelmä Sastamalan ja seurakunnan väki toivoo, että tekniset ongelmat on nyt selätetty ja jatkossa jumalanpalvelukset kuuluvat radioista hyvin.

  • avatar Nimetön

    Noniin, su 23.9 EI kovin kummonen ollut äänentoisto, pappien ääni oli tosi hiljainen ja osittain epäselvää. Virret kuului hyvin!!!

Kommentointi ei ole käytössä.