Vampulan kirjastoa esitetään lakkautettavaksi

Susanna ja Sanni Tähtinen sekä Leena Isotalo ja Harri Rantala piipahtavat Vampulan kirjastossa viikoittain.

Huittisissa Vampulan lähikirjasto lakkautetaan, jos ehdotus läpäisee päätöksenteon rattaat. Ensi vuoden talousarvio on sivistyslautakunnan käsiteltävänä.

Sivistysjohtaja Eija Mattilan esitys sisältää Vampulan lähikirjaston lakkauttamisen. Yksi kirjastovirkailijan toimi vähennettäisiin elokuun alusta hyödyntäen eläköitymistä. Viiden kuukauden säästö henkilöstökuluissa on noin 15 000 euroa ja jatkossa 35 000 euroa vuodessa. Tarvikekustannuksissa säästöä syntyy 10 000 euroa per vuosi. Muutos lisää perusopetuksen vuotuisia kuljetuskustannuksia noin 2 000 euroa.

Kirjastopalvelujen järjestämisestä tehtiin hiljattain ennakkovaikutusten arviointi.

Kyselyyn vastanneet katsoivat Vampulan kirjaston lakkauttamisen tai aukioloaikojen supistamisen heikentävän merkittävästi palveluja. Pääkirjaston aukioloaikojen supistamisella ei nähty olevan yhtä suurta heikentävää vaikutusta. Suurin osa vastanneista oli Vampulan kirjaston asiakkaita.

Kyselyyn osallistui 179 koululaista ja 411 kaupunkilaista.

Sivystyslautakunta käsittelee talousarviota tiistaina. Sieltä se etenee kaupunginhallitukseen ja lopullisesti valtuuston päätettäväksi.

Aikaisemmin Alueviestissä:

“Kirjaston loppuminen autioittaisi koko keskustan” (18.9.2018)

  • avatar Nimetön

   No, jos toimii virassaan napakasti ja pystyy säästämään kunnan vähistä rahoista, niin voisi olla ihan oikeutettu palkankorotus.

 • avatar Nimetön

  JOO sitä se merkitsee; lukutaito rapautuu,
  hyi helkkari tommosia päättäjiä !

 • avatar Naapurikylästä

  Pitäkää puolenne ja ääntä itsestänne. Olisi ihan älytöntä viedä kirjasto Vampulan kokoisesta entisestä kunnasta jolla on käsittääkseni hyvä syntyvyyskin.

 • avatar Nimetön

  “Yksi kirjastovirkailijan toimi vähennettäisiin elokuun alusta hyödyntäen eläköitymistä. ” niin ensi vuonna vai?

 • avatar Nimetön

  Ei voi olla todellista! Järkky uutinen. Hävetkää päättäjät!

 • avatar Nimetön

  Vireän ja aktiivisen kirjastotoiminnan lopettaminen on täysin järjetön ja sivistyksenvastainen ajatus kaikilla mittapuilla. Kirjastohan on täynnä toimintaa ja lainaustasot keskimääräistä korkeammat. Säästösumma ei kuulosta suuren suurelta, mutta kirjaston lakkauttaminen tekisi Vampulasta täysin kuolleen paikan. Nyt on pienen säästön huumassa unohdettu ratkaisujen kauaskantoisemmat ja ehkä myös lopulta kalliiksi tulevat seuraukset.

Kommentointi ei ole käytössä.