Liikkuuko Keikyässä susi? – Koululaiset kotiin vain saattajan kanssa

Liikkuiko Pehulassa aamupäivällä susi? Kuvituskuva.

Sastamalan Keikyän alueella on tehty tiistaina aamupäivällä mahdollisia susihavaintoja. Poliisi ja paikallinen metsästysseura selvittävät parhaillaan havaintojen todenperäisyyttä.

Komisario Pauli Pitkäkoski vahvistaa poliisin saaneen aamulla asiasta ilmoituksen.

”Ainakin Saappalantien alueesta on puhuttu. Havaintoja on tullut useamman silmäparin toimesta ja mahdollisen havainnon tekijät ovat olleet nuoria”, hän toteaa.

Pehulan koululla havainnot ovat aiheuttaneet sen, että oppilaat ja esiopetuksen oppilaat jäävät koululle iltapäiväksi odottamaan huoltajien hakemista. Koulukuljetuksessa olevat lapset kyyditään koulusta kotiin normaalisti.

Huomenna oppilaat tulevat kouluun aikuisen saattamana tai normaalilla koulukuljetuksella, jos huoltajat voivat saattaa lapsen kuljetukseen, Pehulan koulun oppilaiden vanhempien saamassa Wilma-viestissä todetaan.

Pitkäkosken mukaan kenttäpartio liikkuu nyt alueella, jolla susi aamupäivällä havaittiin.

Susi seurasi poikia?

Petoyhdysmies Kari Kumpulainen Sastamalan riistanhoitoyhdistyksestä kehottaa ihmisiä tarkkaavaisuuteen.

Hänen mukaansa koulun lähettyviltä tehtiin lyhyen ajan sisällä kolme havaintoa samasta yksilöstä. Yhden silminnäkijän havainnon mukaan susi seuraili kahta poikaa vähän matkaa koulun suuntaan, kunnes kääntyi pois.

Kumpulainen korostaa, että kyseessä on poliisiasia.

”Jos tekee susihavainnon, tulee soittaa välittömästi hätänumeroon 112”, Kumpulainen ohjeistaa.

Mikäli susi näyttäytyisi alueella jatkossakin, tekisi poliisi todennäköisesti eläimen karkottamispäätöksen.

”Terve villieläin väistää ihmistä, mutta susi on utelias ja saattaa esimerkiksi provosoitua koirien haukunnasta. Koirat onkin nyt syytä pitää kytkettynä sekä omassa pihapiirissä että lenkillä muutamien päivien ajan.”

Alueviesti seuraa tilannetta.

 • Nimetön

  Pitäisikö susiongelmalle lopultakin tehdä jotain? Ihmisten jokapäiväinen elämä alkaa olla melko rajattua, kun lapset pitää kuskata kouluun ja muuta.
  Tosin parempi sekin, kuin kuulla suru-uutinen raadelusta lapsesta.
  Ihmiset alkavat kohta tehdä omia ratkaisujaan asian tilan korjaamiseksi . . . En tietysti yllytä tekemään mitään, mutta siihen suuntaan asiat tuntuvat luisuvan, kun uutisia seuraa.

 • Nakke

  Susiongelma? Sudellahan ei ole ongelmaa ihmisen kanssa vaan päinvastoin. Yli 100 vuoteen ei ole raportoitu yhtään tapausta jossa susi käy ihmisen kimppuun. Hoidetaan ensin koiraongelma, kisaaongelma ja marsuongelma ja katsotaan asiaa uudestaan.

  • Nimetön

   Yli sataan vuoteen Suomessa ei ole ollut merkittävästi susia. Tyhmempikin ymmärtää, että silloin susi ei käy ihmisen päälle.

   • Pipilä

    Mutta jos on liika tyhmä niin ei tajua sitäkään….ja niitä näkyy riittävän.

   • . Onko järkee vai ei..

    Niin no, susihan on peto eläin! Vaikka ei niin ole 100 vuoteen käynyt, niin ei silti tarvitse olla niin tyhmä että kuvittelee etteikö susi voisi ihmisen päälle käydä. Kyllä se hieman saattaa hirvittää jos susi jolkottelee vastaan keskustassa. Metsässä se on tietenkin hyvinkin mahdollista, mutta sen varmasti tiedostaa jokainen joka sinne metsään menee. Ja susi on pysynyt 100 vuotta sitten metsässä, koska pihaan tullessa ne ammuttiin. On montaa muutakin muuttunut 100 vuoden aikana, esim silloin ei pidetty asiasta meteliä somessa. Nyt kun ne tulevat keskustaan, niin eletään niiden kanssa sulassa sovussa!!?? Toki poistaisihan se nuo city kanit joita meidänkin asuinalueella pomppii 3 kappaletta pitkin tietä…

  • Hannu Hämäläinen

   Siinä yks……paljos niitä susia on ollu sataan vuoteen.
   Ennenku nyt muutamana vuonna.
   On se kumma otus tuo susi….suomesa ” pyhä lehmä” mutta ku ylittää venäjän rajan saa kuulan päähänsä.
   Ja ampujalle maksu

   • Piip

    Oikeasti, enemmän olisin huolissani ihmisistä. Just oli jonkun koiranpennun pääkatkottu. Keikyässä myös kissa myrkytettiin truuttaamalla suuhun jotain syövyttävää. Tiedän, koska satuin kissan ell viemään.

    Lisäksi ihmiset ovat väkivaltaisia toisiaan kohtaan. Vaan eipä ihmisiä saa ampua, vaikka kuinka mieli tekis.

    Kotieläimille susi on peto. 1800luvulta edellinen ihmisen suden tekemä hyökkäys.

    Juu ei puhtaat sudet tule asutusten lähelle.

    Näinköhän siellä ollut vapaana koirasusi, joista ei myöskään ihmisille harmia, jos ovat oikeissa käsissä kasvaneet.

    Nyt jäitä hattuun. Tai ihmisiä vähän harvenetaa, kannatan ampumislupien myöntöä kaikkia vittumaisia kohtaan.

  • Joopajoo

   Onko mielessäsi käynyt, että 100 vuoteen tässä maassa ei ole ollut susia ihmisten keskuudessa niin paljon kuin nyt ja se on syynä juurikin siihen, että 100 vuoteen vahinkoja ei ole tapahtunut. Sitä ennen tilanne oli toinen ja silloin vahinkoja todellakin sattui, joka johti siihen, että sudet käytännössä hävitettiin Suomesta.

   Miksi täytyy odottaa, että jotain tapahtuu? Kannanhoidollinen, hallittu metsästys ei tarkoita lainkaan sitä, että sudet tästä maasta hävitetään, vaan sitä, että kanta saadaan tasapainoon ja sudet pidettyä siellä, missä niillä on elintilaa, eivätkä ne ole jatkuvasti pyörimässä talojen nurkissa. Kyseessä on kuitenkin erittäin utelias ja VAARALLINEN eläin, joka ei todellakaan ole mikään paijattava sylikoira.

   En ymmärrä, miksi sudesta on tullut niin pyhä ja sen suojeleminen on jo muoti-ilmiö. Mielestäni tätä maailmaa ja maata pyörittävät kuitenkin edelleen ihmiset eivätkä sudet.

   • Evakko

    Jos itärajan takana tapahtuu jotain, vaikka joukkojen siirtoja, se näkyy meillä melkein välittömästi. Kyllä meidän susikanta kestäis reilun siivouksen. Kyllä venäjältä tulee täydennysjoukkoja, ( paperittomia )

  • Suojeliat

   Susi muuttuu koko ajan röyhkeämmäksi, on ajan kysymys koska käy ihmisen kimppuun. Toivon että se suojelia/suojelian lapsi on ensimmäisen hyökkäyksen uhri.

  • Hohhoijaa

   Eihän niitä ongelmia ole ollutkaan ku ihmiset sai kaataa sudet sille oikealle määrälle. Sitten jostain sikisi sellaisia hoopoja joille luonto vieras käsitys, ja suojelijoilla vielä matikkapääkin vielä lisänä huono

  • Nimetön

   Mitäs sitten, kun sudet on syöny peurat mettistä.
   Sitten pitää etsiä uutta syötävää.Ettei vain pienet
   lapset

 • Nimetön

  ”Mikäli susi näyttäytyisi alueella jatkossakin, tekisi poliisi todennäköisesti eläimen karkottamispäätöksen.” Tekisi todennäköisesti?? Karkoituspäätöksen?? Voi pyhä yksinkertaisuus..takaisin se tulee varmasti.

   • Nimetön

    Juuri tämä JOS kyseessä olisi susi niin todennäköisesti olisi läpikulku matkalla.
    Kuinka moni näistä on suden nähnyt(nyt ei tarkoiteta näitä Korkeasaaren/Ähtärin takkuturkkeja) jos niitä nyt on niin hirveän paljon nykyisin?

 • Seppo

  ”Susi karttaa tavallisesti ihmistä ja käy hyvin harvoin ihmisen kimppuun. Norjan ympäristöministeriön tilaaman raportin (2002) mukaan susi on todistettavasti surmannut vuosina 1950–2000 Euroopassa ja Venäjällä yhteensä 17 ihmistä ja Pohjois-Amerikassa ei yhtään. Suurin osa tapauksista on johtunut rabieksesta eli vesikauhusta: rabieksen vähentyessä ovat susihyökkäyksetkin vähentyneet selvästi.[62]” Lähde Wikipedia. Tuo aineisto siis vuosilta 1950-2000.

  • Nimetön

   Goolettamalla löysin muutamassa sekunnissa useita uutisia 2000-luvulla sattuneista suden hyökkäyksistä ihmisen kimppuun Suomessa. Onneksi eivät päättyneet onnettomasti.

   • Nimetön

    Googlettamalla nyt löytää mitä haluaa. Kokonaan toinen asia on, ovatko tarinat totta vai tarkoituksella levitettyä valetta. Joillakin ihmisillä on taipumus levittää perättömiä juttuja päästäkseen julkisuuteen.

   • Nimetön

    Ja toisilla ihmisillä on taipumus kieltää totuus, kun se ei ole mieluinen.
    Johtavat Suomen sanomalehdet noita ovat uutisoineet. Väität siis, että ne levittävät potaskaa? Tuskinpa.
    Mutta sinun kannattaa kieltää kaikki, niin kuin Putinkin tekee. Aikaa myöten alat itsekin uskomaan omiin juttuihisi.

 • kuva

  Onhan tuosta sudesta jo kuvakin Somessa. Ei tarvitse kuvituskuvia. On selvää, että susikannan vahvistuessa myös ongelmat lisääntyvät. Pöytyän tapauksessa suden annettiin terrorisoida aluetta kaksi vuotta, ennenkuin lopettamispäätös tehtiin. Pöytyän sutta karkotettiin useita kertoja. Tästä viisastuneena olisi ehkä tehtävä nopeampia ratkaisuja liian rohkean suden poistamiseksi.

  • Nimetön

   Kyllä susi on kauhun levittäjänä aivan omaa luokkaansa. Jo pelkästään kokonsa puolesta.
   Susi painaa pahimmillaan 80 kg ja on melkoinen ketale. Siinä naapurin husky näyttää puudelilta rinnalla.

 • Nimetön

  On se vittu että vanhempien pitää ottaa töistä vapaata että lapsi pääsee kouluun.

 • Ei sutta listalla

  ”Eläinten aiheuttamat kuolemat Suomessa vuosina 1998-2011

  1. Koiran hyökkäys/puremat – 15 ihmistä

  2. Ampiaiset – 14 ihmistä

  3. Nauta, lehmä, sonni – 10 ihmistä

  4. Hevonen – 7 ihmistä

  5. Kissa – 2 ihmistä

  6. Karhu – 1 ihminen

  7. Pässi – 1 ihminen

  8. Kyykäärmeen purema – 1 ihminen

  9. Mehiläiset – 1 ihminen”

  • Nimetön

   Olet siis sitä mieltä, että kannattaa odotella koska tulee listalle ja sitten voivotellaan, että ei sitä söpöä karvaturria saa tappaa?

   • KKK

    Entäs jos otettaisiin kiväärit pois johan säästyisi ihmishenkiä vai mitä?

   • pitääkö kaikki sude

    Mitäs sitten, kun sudet on syöny peurat mettistä.
    Sitten pitää etsiä uutta syötävää.Ettei vain pienet
    lapset

 • Nimetön

  Ongelma on nuoret yksilöt jotka on kasvaneet ihmisten lähellä. Eivät pelkää tai väistä. Niitä on syntynyt tänä kesänä isojakin poikueita. Ei kaikkia saada koskaan laskettua.
  Uskon niitä olevan enempi kuin luullaan.
  Sipoossa ihan Kuusijärvi Tuntumassa asuu pari. Joka on käynyt ystävän kimppuun 5v sitten, yrittäessä saada hänen pennun suuhunsa. Outi takaloistoon. Ei tehnyt ilmoitusta kun halusi säästää hukkien elämän.

 • Nimetön

  Mihin tota sutta tarvitaan täysin turha elukka.
  Ja toi Luke valehtelee niin paljon kun sielu sietää

 • Aha

  I eikö nuo lähes päivittäin uutisoidut koiran tai muun kotieläimen eläviltäsyönnit ole susivahinkoja? Miksi ne pitäisi hyväksyä? Ek kuulka niitä tarvita yhtään enää niitäkään. Tuotantoeläimiä menee useita satoja suden suuhun joka vuosi.

 • Punahilkka, joka häpeää näitä susijuttuja

  Lopettakaa oikeasti siellä maalla susihysterian lietsominen. Pelkäisin enemmän ilkeitä, pahantahtoisia naapureita, jotka levittävät perättömiä juoruja toisistaan kuin viattomista susista, jos se nyt oli mikään susi edes.

  Pelkäisin enemmän kaikkea muuta, mutta en osaa pelätä susia, karhuja, ahmoja, lehmiä, hevosia, lampaita, vaan pahoja ihmisiä.

  Maaseudulla suurin ongelma ovat häiriintyneet ja mieleltään hauraat ihmiset, jotka kuvittelevat, levittävät paskaa ja piinaavat naapureitaan vuosikymmenestä toiseen.

  Voisi tehdä hyvää hyvin usealle kyläkunnalle, että ne ikuisesti ajoiksi samoille sijoille pyllähtäneet tyypit muuttaisiivat joksikin ajaksi isojen kaupunkien keskelle ja vähän -toivon mukaan- sivistyneempinä tulisivat takaisin, jos se nyt on tarpeen, maaseutua kehittämään ja paremmaksi sitä luomaan.

  Pitäisikö tämän hallituksen pakottaa kaikki maalle jämähtäneet pakolliseen koulutukseen ja sivistykseen etelän kaupungeissa ja paluu takaisin vain, jos omaa vähän vähemmän typeriä ajatuksia?

  • Nimetön

   Kaupunkilaiset perinteisesti ovat aina olleet rohkeita näissä susi asioissa. Kerrostalossa ei pelota yhtään.

  • jja

   Tervetuloa meijän metsään telttailemaan lapsien
   kanssa.Siellä sudet ulvovat,en tiedä ovatko nälkäisiä vai mikä hätänä

 • Nimetön

  Maaseudun tulevaisuus tänään: ”Viime vuonna metsästyskoiravahinkoja korvattiin 150 000 eurolla, muita kotieläinvahinkoja reilulla 40 000 eurolla. Yhteensä korvattiin 48 eri suden aiheuttamaa koiravahinkoa.
  Porot ovat oma lukunsa, niiden korvauksiin meni 1,2 miljoonaa euroa.” Onko susi harmiton eläin?

  • KKK

   Suurin osa olisi ollut estettävissä. Johan tukia maksetaan sen verra, että pitäisi paimentaa jos pitää elukoita yön selässä,

 • Nimetön

  Kyllä varmaan Nakkilan käsitely tepsisi Keikyän sudelle.Asia olisi siltä osin loppuun käsitelty.

 • Huolestunut

  Naapurikunnassa on salametsästystä harrastava perhe. Heittävät teurastuksen jälkeen jätteet pihalle ja joku niitä käy tonkimassa kun peurankin koipia löytyy ojista.

 • Sutta vaarallisempi

  Ihminen täällä maapallolla on se vaarallisin eläin. Itse pelkään enemmän ihmistä kuin sutta tai muita eläimiä.

 • Nimetön

  Susi lisääntyy nopeasti pitäisi metsästää enkuin käyvät ihmisten kimppuun.Koska sen jälkeen koittaa susille kovat ajat,kun otetaan salametsästys todella käyttöön.Sitä ei pysty kukaan vahtimaan vaikka vietäisiin kaikki aseet silti on vielä elossa niitä, jotka taitavat vahat konstit.Koska raatoja ei löydy muuta,kuin pantasudet.Eikä siihen ole enää paljon aikaa.

 • Ruokolahden leijona

  Lukekaa uusimmat tiedot havainnoista. Eläin on suttakin vaarallisempi: karannut koira. Kauhea keuhkoaminen tyhjästä. Kirjoittajat kiihdyttivät toisensa naurettavaan raivoon. Sellaista se on, kun on vieraantunut luonnosta.

 • Niilo

  Onhan kiikansuoralla salametsästystä harrastava perhe. Kyllä ne hoitaa.

 • Metsässäkulkija

  Nämä kaupunkilaiset pitäisi laittaa korpeen muutamaksi viikoksi susien kanssa!-mahtauskos mielipiteet muuttua!?-on helppo sanoo” tornilinnasta”, että susi on vaaraton eläin

  • Nimetön

   Miksi leimataan jokainen mielipiteensä sanoja kaupunkilaiseksi? Kyllä me täällä maalla asuvatkin pärjäämme, kun olemme noihin metsän eläimiin tottuneet.

 • Järki hoi

  Kertokaa niille kymmenille tänäkin vuonna koiran susille menettäville tai lampaansa/lehmänsä teurastettuna löytäville ettei susi mitään ihmisille tee. Ei paljon lohduta.

  Ai niin sieltä kerrostalolähiöistä on hyvä huudella…

  • Nimetön

   Onpa maalle muuttanut luonnosta vieraantunutta porukkaa. Ennen karjasta huolehdittiin. Se tuotiin yöksi karjasuojaan. Lapset paimensivat karjaa metsissä keppi aseenaan, eikä heitä sudet syöneet, karhusta puhumattakaan. Koirakurin noudattaminen vähentäisi ”susihavaintoja”, eikä sattuisi enää raatelutapauksia.

   • Nimetön

    26.9.2018 14:45, Lähden kyllä, paljonko maksat palkkaa? En toki vaihda huonompaan palkkaan.

   • Nimetön

    Palkka määräytyy tuotantokustannusten mukaan. Jos viljelijä saa 5-10 e/h, niin ei palkka ainakaan enempää voi olla.

   • Nimetön

    No, eipä ihme, että elikot kannattaa syöttää susille. Eläimen käyvän arvon maksaa valtio ja lisäksi saa jännitystä elämäänsä jahdatessaan houkuttelemaansa petoa. Huonommin tuottavakin kanttura tai ylimääräinen pässi kelpaa syötiksi.

  • Nimetön

   Järki hoi:lle. Montako lehmää on susi teurastanut tänä vuonna, ja miten nuo koirat ja lampaat liittyy siihen, että sanot ettei susi ihmiselle mitään tee? Terveisin ihan täältä ”susirajalta”..

 • Nimetön

  Kiikoisten ja Kauvatsan liepeillä niitä näköhavaintoja susista viime viikoilta.

 • Ihmissusi

  No miksköhän sudet ym eläimet alkaa tulla ihmisten ilmoille metsistä… Ihminen on niin torvi et vie monen eläimen ravinnon metsästä nii tottakai elukoille tulee nälkä… Mä ainakin ruokin ja kesytän jos näkyy tääl.

  • Nimetön

   Sudet eivät tule toimeen takamaiden ”metsissä”, sillä metsätalouden vuoksi nämä entiset metsät ovat nykyään hengettömiä rääseikköjä, rikki raastettuja avohakkuualoja, umpitiheitä taimikoita tai kulkukelvottomia harvennusaloja.

 • kale

  Enemmän ihmisen pitää pelätä toista ihmistä kuin
  sutta .. tälläkin viikolla on taas tullut ruumiita kun
  ihmiset ovat kohdanneet toisensa.

 • Nimetön

  Että ei sataan vuoteen.Mutta mikä tappoi Thaimaalaisen marjanpoimijan Sallassa 2010.Mikä,mitkä vanhemman naishenkilön Kaavilla Joulukuussa 2014.Asioista vaietaan.

  • Nimetön

   Thaimaalaista marjanpoimijaa ei tappanut susi. Rikoskomisario Olli Murtolan mukaan miehen ruumissa ei ollut havaittavissa ulkoisia merkkejä siitä, että hän olisi joutunut pedon hyökkäyksen kohteeksi. Kuolinsyy ei selvinnyt oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa. Poliisin tutkimuksissa ei myöskään paljastunut mitään rikokseen viittaavaa.
   Kaavin tapaus oli vain Suoli24:ssä levitettyä huhua, jonka levittäjät muuttivat kuolleen koiran naiseksi ja tuttuun tapaan kommentoijat paisuttelivat juttua tarkoitushakuisesti. Vai tarkoititko tätä:
   Etelä-Saimaa 8.11.1954.Kissa tukehdutti taas pienokaisen.
   ”Lyhyen ajan sisällä tapahtui jo toisen kerran,että nukkuvan lapsen kasvoille asettunut kissa tukehdutti pienokaisen.Kaavin Hirvisaaressa oli metsäteknikko Heikki Oulangon vajaan 9.kuukauden ikäinen Katri Anneli viety ulos vaunuissaan nukkumaan klo.10.ajoissa aamulla.Lapsen vanhemmat olivat naapurissa hautajaisissa ja kun asukas noin tunnin kuluttua meni katsomaan pienokaistaan,havaitsi hän nukkuvan kissan lapsen päällä.Hän kutsui heti paikalle Kaavin kunnanlääkärin sekä lapsen vanhemmat.Tekohengitys,jota jatkettiin vielä Kaavin kunnansairaalassa,ei pelastanut enää lasta”.

 • zjhi

  Onko se niin helvetin vaikea toi homma ymmärtää?
  Sudet eivät todellakaan ole tappaneet ihmisiä suomessa todistetusti sataan vuoteen. No tämä johtuu ilmeisesti siitä, että susikanta ajettiin aikoinaan alas vähemmän vihreitten miesten toimesta ja susikanta oppi välttämään ihmistä. Nyt kun suden kaadosta saa suuremman tuomion kuin ihmisen taposta, on susien ihmispelko häipynyt. Susi on isojen erämaiden eläin, ja asukoot siellä. Ottamatta kantaa mistä nämä ovat tänne etelään tulleet, eivät kuulu tänne.
  Susi on petoelän joka tarvitsee joka päivä ruokaa, mutta ei syö porkkanoita vaan tarvii ihan lihaa. Etelässä on valkohäntäpeuroja ja kauriita, mutta uskoisin että sudet noita harvemmin saaliiksi saavat. Hirviä, koiria ja karjaa on siis syötävä. Jonain päivänä joku lapsi kun nälkä oikein yllättää.. Jos sanotaan että Suomessa on satatuhatta kertaa enemmän koiria kuin susia, kuinka paljon todennäköisempää on että koirat (väärä rotu, väärä kasvatus) ovat käyneet enemmän ihmisten kimppuun kuin sudet?

  • Nimetön

   Miten on mahdollista, että muissa Euroopan maissa on enemmän susia kuin Suomessa, jopa moninkertaisesti, eikä niissä ole samanlaista susivihaa kuin meillä? Sitten me kehuskelemme, kuinka me suomalaiset olemme luontoihmisiä…ei olla, vaan mörköjä pelkääviä surkimuksiia.

 • Nimetön

  Suden nähtyään pitää soittaa 112…mitenkäs kun näkee jäniksen,soitanko silloinkin kun luonnonvaraisia eläimiä kumpikin.

  • HÄTÄ

   112 on kuolleita varten jos apua haluaa kannattaa soittaa vaikka 911 .

 • Nimetön

  Lapsia pitää suoella aina jos epäilee olevan vaarassa en kuitenkaan vihaa susia manra

  • Nimetön

   Lapsia pitää suojella ensijaisesti pedofiileilta netissä ja omalla kylällä, sitte vasta pedoilta.

 • Nimetön

  Kaavilla katosi joulukuussa 2014.ta.Todellakin vanhempi Kuopiolainen naishenkilö,joka oli mennyt mökilleen ennen Joulua.Iilmoitettiin kadonneeksi Joulun jälkeen,kun ei palannut takaisin kotiinsa.Maastoetsinnöissä löydettiin ihmisjäänteitä.Kuopion poliisi tiedotti kesäkuun alussa 2015 jäänteiden kuuluneen kyseiselle kadonneelle naishenkilölle.Mutta kuolinsyy on salassapidettävää tietoa.Ja tästä tapauksesta kyllä kirjoittivat useat lehdet.Ja myös TV-uutisissa siitä kerrottiin.Että aikaisemmalle kommentoijalle tiedoksi.Ei ole mikään Suomi 24 sivuston käyttäjien keksimä vale.Myös paikalliset tiesivät,että joulunalusviikolla Susilauma oli liikkunut.Edellä mainitulla paikkakunnalla.Kannattaa hiukan suorittaa taustatietoa.Ennenkuin alkaa muuttamaan ihmisen jäännöksiä koiran jäännöksiksi.

 • Nimetön

  Jos Susia tarkoitat.Niin olen kanssasi samaa mieltä.Ja Suomen Susi ry maksakoon tapporahat.

Kommentointi ei ole käytössä.