Vampulan lähikirjasto säilymässä – pitääkö lautakunnan linja päätöksenteossa?

Mikäli lautakunnan linja pitää päätöksenteossa, voivat vampulalaiset huokaista helpotuksesta mitä tulee kirjastopalveluiden säilymiseen omalla kylälllä.

Huittisten sivistyslautakunta päätti yksimielisesti viime viikolla, että Vampulan lähikirjastoa ei lakkauteta vaan sen toiminta jatkuu entisellään ja yhden kirjastovirkailijan palkkakustannus palautetaan talousarvioon.

Vampulan kirjaston mahdollinen lakkauttaminen nousi esille ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Sivistysjohtaja Eija Mattila esitti kirjastotoimeen kohdistuvia säästötoimenpiteitä muun muassa Vampulan lähikirjaston lakkauttamisen muodossa. Yksi kirjastovirkailijan toimi vähennettäisiin elokuun alusta hyödyntäen eläköitymistä. Viiden kuukauden säästö henkilöstökuluissa olisi noin 15 000 euroa ja jatkossa 35 000 euroa vuodessa. Tarvikekustannuksissa säästöä syntyisi 10 000 euroa per vuosi.

Talousarvio menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi.

Vampulassa esitys lähikirjaston lakkauttamisesta on herättänyt suurta vastustusta.