“Tuntuu kuin ei erossa olisi oltukaan” – Kuninkaisten päiväkoti 30 vuotta

Markus Korpela ja Riikka Rautamaa heittäytyivät liki kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen leikkeihin yhdessä Päivi Mäkelän kanssa.

Huittislaiset Markus Korpela ja Riikka Rautamaa selaavat innostuneina pöydälle levitettyjä valokuva-albumeja entisessä hoitopaikassaan Kuninkaisten päiväkodissa. Mieleen nousee paljon muistoja vuosien takaa.

Korpela ja Rautamaa kuuluvat siihen joukkoon, joka pääsi ensimmäisenä hoitoon juuri avattuun, Huittisten ensimmäiseen nimenomaan päiväkodiksi rakennettuun päiväkotiin.
Nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin samassa rakennuksessa käyvät hoidossa Korpelan ja Rautamaan omat lapset.

”Tämä päiväkoti oli oman aikansa malliesimerkki. Huittisiin rakennettiin ilmeikäs ja monimuotoinen hoitopaikka, jota käytiin ihastelemassa pitkienkin matkojen takaa. Vuosikymmenet sitten on osattu suunnitella hyvin, sillä edelleen avarat ja valoisat tilat ovat käyttötarkoitukseen nähden suhteellisen toimivat”, lastenhoitaja Päivi Mäkelä sanoo.

Mäkelän taival Kuninkaisten päiväkodissa alkoi yhdessä Korpelan ja Rautamaan kanssa. Hän on henkilökunnan ainut alkuperäisjäsen, ja työskennellyt talossa sen koko olemassaolon ajan.

”Nyt, kun omat lapset ovat täällä Päivin hoidossa, tuntuu kuin ei olisi erossa oltukaan. Vaikka välissä on mennyt monta kymmentä vuotta”, Rautamaa nauraa.

Kuninkaisten päiväkoti on jättänyt Rautamaalle ja Korpelalle hyvät muistot. Eivät he muuten olisi halunneet omia lapsiaan samaan hoitopaikkaan.

”Kun tulin tänne ensimmäisen kerran omien lasten kanssa tuntui, että onpa kaikki pientä”, Rautamaa muistelee.

”Oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Se on hyvä asia, mutta tarkoittaa auttamatta myös sitä, että kyllä päiväkoti pientä päivitystä kaipaisi”, Korpela sanoo.

Rautamaan mukaan parasta päiväkodissa olivat roolileikit esiintymisasuineen, samanlaisia kokemuksia hän toivoisi myös omille lapsilleen.

”Olisi hienoa palauttaa laululeikit, joissa lapset saavat pukeutua rooliasuihin, vahvemmin päiväkodin ohjelmaan. Harmillisen vähän niitä ehditään enää leikkiä”, Mäkelä harmittelee.

Vanhempien odotukset päivähoidon suhteen pyörivät perusasioiden ympärillä.

”Minusta on hienoa, että päiväkodissa lapset saavat turvallisesti kokeilla erilaisia asioita. Ihan mahtavaa, että lasten annetaan möyriä kuravaatteissa pitkin pihaa”, Rautamaa sanoo.

”Luonto on asia, jonka päivähoitoon voisi nostaa vieläkin vahvemmin. Viikoittaiset metsäretket olisivat mahtava juttu”, Korpela lisää.

Kuninkaisten päiväkodin pyöreitä vuosia juhlitaan huomenna torstaina, jolloin päiväkodin ovet ovat avoinna kaikille vieraille aamupäivällä kello 9 – 11 ja iltapäivällä kello 14.30-16. Lapset esiintyvät kello 10 ja 15.

Kommentointi ei ole käytössä.