Asemakadun suojellun rakennuksen uusi omistaja: ”Ideoita käytöstä otetaan vastaan”

Sulo Koivuniemi perustelee kiinteistön ostoa halulla säilyttää vanha rakennus. Kuva: Eveliina Laurila.

Vammalan Autosähkö muutti Asemakadulta Sylvään rantaan viime syksynä. Alun perin huoltoasemaksi 30-luvulla rakennettu kiinteistö on siitä saakka ollut tyhjillään, vaan ei vailla omistajaa.

”Kaupat tehtiin heti viime syksynä, kun Autosähkö vielä muutti viimeisiä tavaroitaan”, paljastaa uusi omistaja, sastamalalainen yrittäjä Sulo Koivuniemi.

SK-Kaivinta luotsaava Koivuniemi halusi ostaa Museoviraston osittain suojeleman kiinteistön pelastaakseen sen.

”Olen vanha mies, ja tykkään vanhoista autoista ja rakennuksista”, mies naurahtaa perustelunsa.

Koivuniemi kertoo ihailleensa kiinteistöä aina. Hän kehaisee sen olevan hyvin säilynyt, eikä esimerkiksi väliseiniä ole aiemman omistajan toimesta purettu.

Museovirasto on suojellut kiinteistön alkuperäisen, matalamman osan. Rautatieaseman puoleinen pääty on rakennettu myöhemmin.

Millaista toimintaa Koivuniemi kiinteistöön kaavailee?

”Jaa-a, siitä ei vielä oikein ole tietoa. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.”

Se sentään on selvillä, että kiinteistöä aletaan remontoida ensi keväänä.

”Kattoremontti alkaa silloin.”

Vammalan Autosähkö toimi tiloissa vuodesta 1981. Shell-huoltamon lisäksi kiinteistössä on ollut 70-luvulla Osuuskaupan toimintaa.

Millaisessa käytössä sinä näkisit suojellun kiinteistön? Jätä kommenttisi.

Kiinteistön rautatieaseman puoleinen pääty on rakennettu myöhemmin. Kuva: Eveliina Laurila.
  • Nimetön

    Rautatieaseman ja pappilan lähelle sopisi fiksu viinibaari tai sitten jenkkityylinen kuppila, jossa voisi juoda kahvia ja hampurilaista tai hyvää voileipää istuen vanhoista autoista tehdyillä penkeillä, joitten keskellä pöytä. Juotavaa tai syötävää muodossa tai toisessa mutta riittääkö tämän käpykylän väkimäärä moiseen ideaan…

  • Nimetön

    hyvä kuppila sopis missä olutta ja karaokee vois laulaa .se menestyisi

  • Nimetön

    se o ni pirun pieni joka kolkasta.et kyllä harrastamis homma ainoo käyttö.edellinen omistaja oli sit mieltä.et sil ei o mitään tekoo
    arvo.noin 5 donaa.

  • Tylleröinen

    Tyrvään hampurkeri amerikan tyyliin nahkasohvilla ja looseilla. Pihalle autoleffapaikka.

  • Nimetön

    Pitää olla monenlaista toimintaa toisiaan tukemassa, jotta kulut saadaan peittoon. Tee itse -remonttipaja, verkkokauppojen ja matkahuollon paketinluovutuspaikka, mopopoikien ja automiesten kerhotila, Kerhotila olisi siitä hyvä, että sillä saadaan sitoutunutta porukkaa paikalle, jolloin kahvilakin voisi menestyä. Jos kahvila saadaan toimintaan, se voisi olla fiftarihenkinen, jolloin saataisiin taas yksi vakiryhmä mukaan paukuttamaa flipperiä. Sanalla sanoen pitää luoda monenlaisten porukoiden kantapaikka.

    • Nimetön

      juu tosiaan – on peräkamarinpoikia ollut suunnittelemassa Matkahuollon toimintaa – katselkaapas vaan linjapiili kiertää ympyrää, vaikka vartavasten tilat olisi ollut Virastotalo nimisessä kompleksissa, siellä mistä ihmiset muutenkin lähtee matkalle

  • Nimetön

    kyllä siihen sopisi paremmin 50 luvun tyylisen cafe diner …
    Kahvia ja hampurilaisia.

  • Nimetön

    Vammalan ensimmäinen bordelli, kovaa panoa rasvamontussa. Se voisi olla ainoa mikä menestyisi Vammalassa ja kun pitäisi hinnat alhaisina.

    • panomies

      Kannatetaan!
      Lupaan tulla avajaisiin esiintymään ja näyttämään miten oikea vetomies käyttää aisaa.

  • Tom of Sastamala

    Homobaarille olis varmasti jo tälläkin kylällä kysyntää. Olis rohkea veto perustaa sellainen!

  • Rouva 59 Vintage

    Vintage, fiftari henkisen kannalla minäkin. Kaikkea vanhaa bebsaasema ,tarvikkeita, peltikylttejä, kanistereita. En muista ohjelmaa joka tuli tässätaannoin. Siinä oli tälläistä kaverit osti vanhaa tavaraa myyntiin ja esitteli niitä.

  • Nimetön

    Varmaan homobaarin ja bordellin välimaastoon, niitä ei vielä ole.

  • Nimetön

    Portelli sais olla sais tässäki kyläs. Punasten lyhtyjen katu tai ainaki kiinteistö!

    • Nimetön

      Peräkamarinpojat aina kirjoittelee kaipauksistaan. Ei se ostettu rakkauskaan teiltä onnistu, pelkäätte vastakkaista sukupuolta niin, ettei hommat suju. Vammalan ahtaassa ilmapiirissä ei julkihomous käy mitenkään. Käykää edelleen isommissa kaupungeissa.

  • Nimetön

    Toi fiftarilarppaus on kyllä niin nähty. Ei voi sanoin kuvailla sitä myötähäpeän määrää kun sellasia näkee yleisellä paikalla. Tuskin on kovin hyvä bisnesidea ruveta myymään fiftareille tukkaan vaseliinia. Käyhän se sama tahna tietysti siihen amerikanmosseenkin.

    • Nimetön

      Niin samaa mieltä.
      Kyllä se on hakaneuloja punkkareillekauppa mikä me siihen kanssasi perustetaan ja aletaan kylpemään rahassa.
      Eikä hävetä yhtään!

  • Nimetön

    Jenkkityylinen kahvila sen moninen erilaisine makuelämyksin varustetut kahvilajit,jukeboxi,countrey musiikkia Karaoke iltoja ja mikseipä vielä yhteisiä kitaramusiikin harrastajien esiintymisiä.

  • Nimetön

    Jos omistaja yhtään noteeraa näitä kommentteja niin nähdään jonkinsortin kylpylä-hieromalaitos yhdistelmä K18. Se sopis kyllä Vammalaan hyvin, vois kirkonmenojen jälkeen rentouttaan kroppaansakin kun ei ole sitä uimahalliakaan.

Kommentointi ei ole käytössä.