Kaupunginjohtaja Peltomaa: Ilman korotuksia ei pärjätä

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää ensi kuun 5. päivä kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Huittinen nostaa veroprosenttejaan ensi vuodelle.

Peltomaan esityksessä tuloveroprosentti nousee puolella prosentilla eli nykyisestä 20,75 prosentista 21,25 prosenttiin.

Kiinteistöveroprosentit kaupunginjohtaja haluaa nostaa vastaamaan valtakunnallista keskiarvoa. Tähän asti kaupungin kiinteistöveroprosentit ovat noudattaneet alarajoja. Korotusten myötä yleinen kiinteistöveroprosentti nousisi nykyisestä 0,93 prosentista 1,06 prosenttiin, vakituisen asuinrakennuksen vero kohoaisi nykyisestä 0,41 prosentista 0,49 prosenttiin, muiden asuinrakennusten tasan yhden prosentin luku kasvaisi 1,16 prosenttiin ja voimalaitosten nykyinen 2,71 prosenttia muuttuisi 3,03 prosentiksi.

”Pidän kiinteistöverojen korottamista aivan ehdottomana toimenpiteenä, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää niitä näin matalina”, Peltomaa painottaa.

Kunnallisveron korotuksesta kaupunki keräisi 676 000 euron lisätulot ja kiinteistöverot kohentaisivat kaupungin taloutta 360 000 eurolla. Yhteensä veronkorotukset toisivat kaupungin kassaan yli miljoona euroa.

”Veronkorotuksista huolimatta ensi vuoden budjetista on tulossa 2,9 miljoonaa alijäämäinen. Nämäkään korotukset eivät pelasta koko tilannetta, mutta vähentävät alijäämää merkittävästi, ollen vielä sellaiset, että niitä kehtaan esittää”, Peltomaa sanoo.

Huittisten kaupungilla on takanaan jo kaksi alijäämäistä vuotta ja myös kuluva vuosi on jäämässä pahasti tappiolle.

”Tällä hetkellä otamme velkaa vanhojen velkojen maksamiseksi ja kaikki investoinnit joudutaan toteuttamaan velkarahalla. Veronkorotusten ohella mietimme tietenkin myös palvelurakenneuudistuksia, mutta mitään helppoja ja nopeita ratkaisuja ei sillä puolella ole olemassa. Tästä syystä näen, että ilman korotuksia ei pärjätä”, kaupunginjohtaja toteaa.

Lopullisen päätöksen ensi vuoden veroprosenteista tekee kaupunginvaltuusto kokouksessaan 12. marraskuuta.

 

Lue lisää ensi viikon Alueviestistä

  • Taloustohtori

    Kyllä pärjätään kun heitetään lorvakkeet pihalle kaupungintalolta .

  • kroisos

    Mukavaa kuultavaa että tavallinen rahvas saa lisää veroja maksettavaksi. Sastamala saa paljon lisää rahaa jota minäkin voin anoa tukina ja siten jatkaa vempulointia. Kiitos johtajat.

  • Terveiset Urjalasta

    Urjalassa virka ja luottamusmiesten kaikki aika menee rikoksien suunnitteluun ja toteuttamiseen .

  • Nimetön

    Tarpeettomat kiinteistöt myyntiin, kiinteistöjen hoitojen ulkoistaminen, sivukoulujen lakkauttaminen (rakennettavaan uuteen kouluun sen verran tilaa että mahtuu).

Kommentointi ei ole käytössä.