Varilan koululla tutustutaan palloilulajeihin ja lisätään liikunnan iloa

JunnuVaLePa ja Sastamalan seudun mielenterveysseuran Kimpassa-hanke pyöräyttävät maanantaina käyntiin lasten harrasteliikuntaryhmän.

Ryhmän tarkoituksena on tutustua lentopalloon ja muihin palloilulajeihin valmentajan johdolla sekä lisätä liikunnan iloa ilman kilpaurheilijamaisia tavoitteita. Ryhmässä opitaan liikunnan perustaitoja, pidetään yhdessä hauskaa ja opitaan toimimaan yhdessä muiden kanssa. Aiempaa kokemusta liikuntalajeista ei tarvitse olla. Ryhmä on suunnattu 10-12 -vuotiaille lapsille ja se kokoontuu maanantaisin kello 17 – 18.30 Varilan koulun salissa.

Kimpassa-hankkeen (2018-2020) tavoitteena on vähentää lasten ja nuorten koettua yksinäisyyttä me-henkeä korostamalla ja ehkäisemällä ryhmästä ulossulkemista. Tukea yksinäisyyden torjuntaan tarjotaan myös oppilaitosten henkilökunnalle sekä oppilaiden vanhemmille.

JunnuVaLePan lisäksi hankkeessa ovat mukana Stormin alakoulu, Varilan alakoulu, Sylvään yläkoulu sekä SASKY koulutuskuntayhtymä. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hanketta hallinnoi Sastamalan seudun mielenterveysseura.