Ensi kesän Kirjapäivien teemana Oikeus ja kohtuus

Kuva Lasten kirjapäiviltä Sylvään koulun auditoriosta. Kuva: Reijo Keskikiikonen.

Vanhan kirjallisuuden päivien kesän 2019 teemana on Oikeus ja kohtuus. Teemaa tutkitaan kirjallisuuden ja filosofian näkökulmasta, yhteiskunnallista ulottuvuutta unohtamatta.

Luvassa on näkemyksellistä keskustelua niin tulonjaosta kuin moraalista. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa.

Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa jälleen juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 28–29.6.2019.

Yhdistyksen hallituksen ja ohjelmavaliokunnan kokoonpano

Ohjelmavaliokunnan uudeksi jäseneksi valittiin viestintäpäällikkö Anne Rutanen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäisen kausien tultua täyteen. Ohjelmajohtajana jatkaa kustantaja Touko Siltala ja ohjelmavaliokunnan jäseninä kirjailija Paula Havaste, kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, päätoimittaja Karo Hämäläinen, toimituspäällikkö Sakari Katajamäki, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, luokanopettaja Kati Solastie ja kirjakauppias Timo Surojegin.

Ohjelmavaliokunnan jäsen voi tulla valituksi kolme kertaa kolmen vuoden kaudelle.

Viime vuonna vuosikokous valitsi puheenjohtajan ja hallituksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle (2018–20), joten tänä vuonna ei tapahtunut vaihdoksia. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää. Hallituksen muut jäsenet ovat päätoimittaja Riku Jokinen. Hänen varajäsenenään toimii kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka. Muina varsinaisina jäseninä ja varajäseninä (suluissa) jatkavat: kirjakauppias Timo Surojegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola (myynti- ja markkinointijohtaja Katja Leino), viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste) ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto (kansanedustaja Arto Satonen).

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain juhannuksen jälkeisenä perjantaina ja lauantaina järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää noin 14 000 kävijää. Vuonna 2019 tapahtuma järjestetään 35. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 • avatar "Wanha"

  Eikö nimen voisi vaihtaa, vaikka Sastamalan kirjallisuuden päiviksi. Täällä Sastmalassa on näitä “vanha” alkuisia tilaisuuksia aivan liikaa.

  • avatar Nimetön

   Eiköhän tuolla nimellä tunnetuksi tullut tapahtuma kannata antaa olla pitelemäti. Etenkin kun tuo kävijöitä ja rahaa tähän kylään.

 • avatar Kirjavanhus

  Niin, jos alkuperäiseen nimeen mennään, niin se kyllä sopii. Sitten on taas Vammalan Vanhan Kirjallisuuden Päivät. Ja Piste!

 • avatar Kirjavanhus

  Korjausta edelliseen – Vammalan vanhan kirjallisuuden päivät.

 • avatar Nimetön

  Mikä mahtaa olla oikeus ja kohtuus koko ihmiskunnalle – ilmastonmuutoksessa? Sillä päättäjät eivät uskalla sanoa totuutta. Ihmiskunnan mittakaavassa, tärkein kulutus jätetään pelkuruuden takia mainitsematta. Työnteko! Ihmiskunta valmistaa niin valtavan määrän härpäkkeitä, joita se ei tarvitse. Ollaan pahasti myöhässä kun moititaan yksittäistä ihmistä sen härpäkkeen ostamisesta. Koska sitä turhaketta, ei olisi koskaan pitänyt valmistaa. Sama ilmiö on myös monien palveluiden kohdalla. Pystyykö ihmiskunta merkittävästi vähentää työntekoa? Yksittäinen valtio ei siihen voi lähteä. Kyse on koko ihmiskunnan olemassaolosta. Siinä painissa rohkeuden pitää voittaa ahneus.

Kommentointi ei ole käytössä.