Karkun evankelinen opisto 100 vuotta: “Opiston historia on aarre”

Karkun evankelinen opisto on 100-vuotias.

Pitkää historiaa juhlitaan tulevana viikonloppuna kahdella tavalla: 2.-4. marraskuuta pidettävällä Meillä on lunastus! -satavuotisjuhlakurssilla ja 100-vuotisjuhlalla sunnuntaina 4.11.

Opiston satavuotisjuhlassa kuullaan muun muassa arkkipiispan ja opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdykset sekä entisten rehtorien ajatuksia. Mukana on myös puheenvuoro niin opiston pitkäaikaiselta hallintosihteeriltä kuin opistosta hengellisen kodin löytäneeltä turvapaikanhakijalta.

Juhlan juontavat opistossa opettajina työskentelevät Niina Lehtimäki ja Markku Yli-Erkkilä.

Sunnuntain pääjuhlan lisäksi viikonloppuun sisältyy muun muassa gospelyhtye Park7:n konsertti tänään perjantaina 2.11. klo 19. Pyhäinpäivänä opistolla hiljennytään messuun ja kokoonnutaan seminaariin, jonka otsikkona on Mistä olemme tulleet ja mihin olemme menossa. Päivän päättää iltagaala.

“Haluamme kutsua juhlahumuun kaikenikäiset ystävämme: tervetulleita ovat yhtä lailla ne, joilla on muistoja opistosta vuosikymmenten takaa kuin esimerkiksi ne, jotka ovat vasta viime kesänä käyneet opistolla rippileirin”, opiston rehtori Marja Koskenniemi kutsuu.

Osana juhlintaa opisto järjesti jo keväällä lapsiperheille helatorstain lastentapahtuman ja julkaisi viime joulukuussa juhlakirjan Meidän opisto.

“Opiston historia on aarre. Se on täynnä sitoutuneita ihmisiä, jotka ovat rakastaneet Kristusta ja halunneet palvella häntä tekemällä työtä opiston eteen. Näiden ihmisten esimerkki puhuttelee ja kutsuu meitä tekemään samoin katsoessamme uuteen vuosisataan.”

Kommentointi ei ole käytössä.