Tatun ja Patun Suomi taipuu teatterinäyttämölle Pyynikillä

Tatu ja Patu ovat seikkailleet jo valkokankaallakin. Kanelia kainaloon Tatu ja Patu -elokuva sai ensi-iltansa 19. lokakuuta 2016. Kuva: Dionysos Films

Sastamalalaisten Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat suosikkihahmot Tatu ja Patu seikkailevat ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa Tampereella.

Pyynikillä nähdään Tatun ja Patun Suomi -kirjasta dramatisoitu samanniminen koko perheen näytelmä. Sen tuotannosta vastaavat tänä kesänä yhteistyönsä aloittaneet Pyynikin kesäteatteri ja Suomen Kiertueteatteri.

Näytelmän dramatisoinnista vastaa Sami Rannila, joka on dramatisoinut useita suosittuja koko perheen teatteriesityksiä. Näytelmän Pyynikille ohjaa Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä.

“Tatun ja Patun tuominen Pyynikin kesäteatteriin on äärimmäisen suuri kunnia, sillä Tatu ja Patu saavat ensimmäisen oman kesäteatterisovituksensa”, iloitsee Jämsä.

Tatun ja Patun Suomi -näytelmässä koomisenvakava kaksikko esittelee löydöksiään oudosta pohjolan maasta, jossa me kaikki asumme – eli Suomesta. Tatun ja Patun omalaatuisten testien kohteiksi joutuvat esityksessä niin ruisleipä, suomalainen mökkikulttuuri kuin saunakin. Suomen kieli on kaupan nopeille ostajille ja katsojat päästetään tutustumaan myös Kalevalaan sekä upouuteen joulupukkikandidaattiin.

Esityksen näyttelijät julkistetaan alkuvuodesta 2019.

Tatun ja Patun Suomi saa ensi-iltansa 4. heinäkuuta 2019. Näytelmän lipunmyynti käynnistyi torstaina.

  • avatar Nimetön

    Nyt kyllä laskee Pyynikin katsojamäärät. Niin ällöt noi Tatu ja Patu!

Kommentointi ei ole käytössä.