Sastamalalainen Maria Jokinen palkittiin Vuoden Businessvaikuttajana

Kuvassa Maria Jokisen kanssa Forssan Nuorkauppakamarin presidentti Jaakko Leskinen ja projektipäällikkö Eero Hirvikoski.

Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja, sastamalalainen Maria Jokinen on palkittu Vuoden Businessvaikuttaja -palkinnolla. Palkinnon myönsi Forssan Seudun Nuorkauppakamari.

Palkinnon ideana on nostaa esille positiivisia, seudun hyväksi toimivia henkilöitä ja Nuorkauppakamarin mukaan Jokinen on taitava verkostoituja, joka on ottanut ennakkoluulottomasti uuden tehtävän vastaan. Valintaperusteluissa todetaan, että Maria Jokinen on seudun yrityselämän kokoava voima.

Maria Jokinen aloitti Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtajana vuoden 2018 alussa. Hän kertoo lähteneensä uuteen tehtävään hyvin tuloshakuisesti.

“Tavoitteenani oli, että meillä on huomattava määrä yrityskohtaamisia vuodessa. Nyt lokakuuhun mennessä olimme lähes kolminkertaistaneet nämä luvut edelliseen vuoteen verrattuna”, Jokinen kertoo.

Hänen mukaansa palkinto kuuluu myös yrityksen hallitukselle ja koko henkilökunnalle.

“Hallituksella on ollut selkeä näkemys siitä, että muutosta tarvitaan ja miten yritystä lähdetään kehittämään. Henkilökunta on lähtenyt hienosti mukaan muutokseen. Koko kaupunki ja seutukunta ovat ottaneet minut omakseen ja yhteinen tahto ja päämäärä auttavat tekemään tuloksia”, Jokinen kiittelee.

Haastavinta hänen mukaan on ollut muutoksen johtaminen, sekä työhön ja seudun toimijoihin perehtyminen.

“En tuntenut etukäteen Forssan seudulta oikeastaan ketään, tulin siis täysin uutena henkilönä tälle paikalle. Haastavaa on ollut tutustua myös minulle täysin uuteen toimialaan eli kiinteistöihin, joita on useita omistuksessamme” Jokinen miettii.

Jokinen haluaa tehdä työtään ‘kädet savessa’, ei jaella tehtäviä jostakin ylempää.

“Minulla on yleensä joka päivälle yksi tai useampi yritystapaaminen tai muiden sidosryhmien tapaamisia. Jokaiselle viikolle on myös joku palaveri, jossa mietitään tulevaisuuden uusia juttuja tai viedään eteenpäin jo päätettyjä asioita”, hän kertoo.

Aloittaessaan toimitusjohtajana Forssan Yrityskehityksessä Jokiselle esiteltiin johtajan huone, joka oli käytävän perimmäinen huone.

“Ajattelin, että eihän tänne kukaan löydä ja kysyin henkilökunnalta, eikö löytyisi sopivampaa paikkaa. Löytyihän sellainen, harjoittelijan työpiste aula-infon läheisyydestä”, Jokinen naurahtaa ja kertoo olevansa juuri sillä paikalla, helposti jokaisen tavoitettavissa.

 • avatar Nimetön

  Onnea hänelle! On noille Tyrvään päättäjille kivajuttu!Sama kun Loimaa voittas Suomen mestaruuden lentopallossa!

 • avatar Yrittäjä vammalasta

  Elinkeinoihmisen pitää kyllä näkyä mutta meidän puulaakissa ei ole näkynyt ei edellistä eikä nykyistä edes vilaukselta. Kiva että Forssalaisset näkee ja kuuluu näkevän ne Huittislaisetkin oman elinkeinojohtajansa

  • avatar toinen yrittäjä seudulta

   Kokemusta on Huittisten elinkeinojohtajista, kahdesta jo

   Mutta Sastamalan elinkeinojohtaja… missä luuraa?

   Eila Törmää (Huittisissa) ja muita tarmokkaita, jalat maassa eläviä elinkeino-asiantuntijoita on ikävä

   • avatar Nimetön

    Sastamalan Elinkeinotoimi tosiaan toimii! En tiedä missä olet onnistunut piilottelevat jos et ole tavannut. Aina löytyy näitä nurisijoita

 • avatar huittislainen yrittäjä

  Kyllä Törmän Eila oli ihan omaa luokkaansa mutta oikein hyvä on meidän nykyinen Riikkammekin. Vammalan elinkeinojohtajat ne ovat aina kuulemma touhunneet vaan niitten isojen yritysten kanssa tai epämääräisten hankkeitten. Noita yrityskohtaamisia mitä tuossa uutisessakin mainittiin niin niitä pitää olla ja just pientenkin yrittäjien kanssa. Onneksi Huittisissa on ja näköjään Forssassakin.

  • avatar Kerrankin huittislaisille kateelinnen

   Törmän Eila teki paljon työtä KOKO tämän seudun eteen.

   Ja nyt, missä ja ketkä ovat Sastamalan elinkeinoasiamihet?
   Yhtä haneketta sinne ja tänne. Ettekäs edes häpeä!

 • avatar Nimetön

  Joo kyllä Sastamalan elinkeinojohtajat nykyinen ja entiset ovat näitä projekti-ihmisiä, Vexve ja kumppanit ja isot projektit, näistä ne tunnetaan. Kyllä on pienen yrittäjän turha kuvitella saavansa apuja kunnan virkamiehiltä.

  • avatar Nimetön

   Ilmeisesti et käy missään vaan motkotat vaan itseksesi. Meeppäs vaikka käymään kaupungintalolla tai soita niin ajatuksesi muuttuvat

  • avatar Nimetön

   Ei liene kaupungin virkamiesten tehtävä tulla kotiin kyselemään, että onko tyyny hyvin.
   Myös yrittäjiltä vaaditaan aktiivisuutta, eikä piileskelyä omien seinien sisällä kiroilemassa huonoa palvelua.

 • avatar Nimetön

  Ihan kokemuksesta kerron seuraavan. Tarvitsin apua yhdessä yritystoiminnan perustamiseen liittyvässä asiassa ja olin neljään! kertaan yhteydessä Sastamalassa kahteen eri henkilöön tuolla elinkeinotoimesssa ja asiani ei lopultakaan ratkennut. Rahaa en hakenut vaan sellaista tieto-taitoa jota siellä ainakin pitäisi olla. Asiani selveni lopulta ihan muuta kautta ja itse en enää milloinkaan tarvitse Sastamalan elinkeinojohtajaa tai kumppaneita mihinkään!

  • avatar Tietoa ja taitoa

   Hienoa että asiasi selvisi, ja menestystä yritystoiminnallesi!

   Kyllä pärjäät vastakin ilman Sastamala elinkeinovirkahenkilöitä: tietoa ja taitoa on ehkä mahtavien HANKKEIDEN kanssa mutta ei ihmisten eikä ainakaan pienyrittäjien. Kokemuksesta puhun.

 • avatar Nimetön

  Palkkoja nostettiin , niin kyllä nyt alkaa tapahtua. Vammala nousuun!

 • avatar Weird

  Kummallista että tämä keskustelu pyörii sen ympärille miten huono Sastamalan oma ek-puoli muka on. Ihmeellisintä tässä on se, että toiminta on viime vuosina selvästi parantunut ja silti kitisijöitä riittää. Mikähän tässäkin on taustalla?

 • avatar Nimetön

  Weird, sastamalalaiset yrittäjät ovat taitamattomia, eivät osaa esittää asiaansa selvästi ja johdonmukaisesti. Sitten kun he huomaavat kömpelyytensä, he turhautuvat, menettävät hermonsa ja alkavat – kuin kelpo tyrvääläiset – hakea syyllistä muista. Virkamies kannattaa aina maalittaa muidenkin kaunan kohteeksi, mikä sen tyydyttävämpää tampiolle. Tyrvääläinen nousee muita paremmaksi tallomalla muut alleen lokaan. Tai näin hän luulee.

  • avatar Nimetön

   Onko Kalaneuvos Hukkanen taitamaton, Lojerin Laine, Vuorenojat, Niemisen Japa Vexve, kaikki sastamalalaisia yrittäjiä.
   Pitää olla aika hyvä itse jos väittää näitä yrittäjiä taitamattomiksi ja vielä lehdessä!

   • avatar Nimetön

    08:58 Ovatko nuo mainitsemasi isot yrittäjät valittaneet virkamiesten palveluista? Eivät. Tuhoon tuomitun liikeidean kanssa painivat taitamattomat yrittelijät sen sijaan hakevat syyllisiä aina muualta kuin itsestään. Heitä pitäisi paijata ilmaisella rahalla ja orjatyövoimalla.

 • avatar Maalta

  Niin Forssassa kuin Sastamalassakin… Jos nollan kolmonkertaistaa, se ei ole vielä paljon, mutta kulttuurin muutos. Ursula on kyllä vaikea saada kiinni, mutta mielestäni potkua ja yritystä hommaan ja elinkeinotoimen laivan kääntämiseen on.

  • avatar Nimetön

   Ursula on kyllä vaikea saada kiinni, mutta mielestäni potkua ja yritystä hommaan ja elinkeinotoimen laivan kääntämiseen on.

   Potkua ja ykkösnyrkkejä.

 • avatar Nimetön

  Kappas vain, osaa sitä yrittäjätkin olla erimieltä. Toisaalla oli kirjoitus ay-liikkeestä. Joidenkin vaahtopäiden mielestä kaikki mielipiteet jotka moittivat yrittäjiä, olivat vastakkainasettelua. He, he!

 • avatar yrittäjä Forssasta

  Paljon onnea Maria ansaitusta palkinnosta, olet nainen paikallasi! Niin paljon potkua ja tuoretta näkemystä olet tuonut seutumme elinkeinoelämälle. Vireys jatkukoon!

 • avatar Nimetön

  Työelämään.ja koko yhteiskuntaan on tullut kaksi suurta peikkoa,.tällä hallituskaudella. Oikeusvaltion ja hyvinvointivaltion alasajo. Lainvalmistelu ollut täysin.ala-arvoista. Sivistysvaltion paluu odotta ensikevättä.

 • avatar Nimetön

  Tällä hallituskaudella on tehty paljon työtä hyvinvointivaltion säilymisen puolesta.
  Hyvinvointivaltion säilymisen keskeinen asia on työllisyyden parantaminen.
  Työllisyysasteen nousemisen pitää jatkua pohjoimaiselle tasolle vähintään 75% varsin nopeasti.
  Käsiteltävä asia, työntekijöiden määrän huomioiminen irtisanomisessa on yksi asia muiden joukossa työllisyystavoitteiden kohottamisessa.

  • avatar Nimetön

   11.42 Työllisyysaste ei saavuta edes 72% tavoitetta, koska työnhakijoille ei riitä enempää palkattomia harjoittelupaikkoja, kuntoutusta tai palkkatukea, joilla heidät saisi pois tilastoista. Työpaikat vähenevät taas, jos olet seurannut viime päivien YT-neuvottelu-uutisia: Restamax, Nokia, Kone jne.

   • avatar Nimetön

    Tuolla asenteella 11:42, työllisyys laahaisi edelleen 67% lukemissa.

 • avatar Nimetön

  11.42 Minkälaista hynvointivaltiota edustat. Kun kaikista vähäsimmiltä leikataan ja eläkeisille ei tehdä indeksikorotuksia, jotka heille kuuluu. Tämä on armoton hallitus. Iivana Julma!

  • avatar Nimetön

   Kaikkien vähäisimpiä paivärahoja ja eläkkeitä ei ole leikattu, päin vastoin niitä on korotettu.
   Totuuden parantuneesta työllisyystilanteesta kertoo päivän uutinen työttömyyskassoista.
   Monet kassat laskevat jäsenmaksujaan ensi vuonna parantuneen työllisyyden johdosta.
   Kolme neljästä työttömyyskassasta laskee näitä maksuja keskimäärin 10%.
   Eniten jäsenmaksuja laskee Paperityöväen kassa 39%.
   Mustia pilviä paperimiesten taivaalle tuo kuitenkin SDP:n pääministeriehdokas Antti Rinne. Hän haluaa Suomen metsien käytön vähentämistä. Vähennyksen tarve hänen mielestään on niin iso, ettei pelkästää uusien investointien jäädyttäminen riitä.
   Suomesta jouduttaisiin sulkemaan mm. paperikoneita. Paperimiesten suurin uhka tuleekin olemaan Antti Rinteen politiikka, joka ei kohdistu pelkästään metsänomistajiin, vaan kerrannaisvaikutuksin työntekijöihin koko maassa.

   • avatar Nimetön

    Joo Rinne metsästää vihervassuja naisia äänestäjiksi , nyt pitää iskeä kun on vihreillä nuija hukassa.Ero on niin pieni kokoomukseen että demarit lyövät kiilaa joka väliin, mitä vielä näemmekään ennen vaaleja.

   • avatar Nimetön

    14:34 Kannattaisi lukea muutakin kuin Maaseudun Tulevaisuutta. Aika paksuja valheita päästelit Antti Rinteestä. Mutta koitetaan pysyä edes seitinohuessa totuudessa.

Kommentointi ei ole käytössä.